Anahtar Deliği - Belediye nostalji yaptırıyor! - 08.09.2021

Trabzon’da devam eden altyapı çalışmalarının uzaması eleştirileri de beraberinde getiriyor. CHP Ortahisar Meclis Üyesi Oktay Söğüt, altyapı çalışmalarıyla ilgili eleştirilerini dile getirirken sabrın tükenmeye başladığını söyledi.

Anahtar Deliği - Belediye nostalji yaptırıyor! - 08.09.2021

İbrahim Can’dan Beşikdüzü’nün fakülte isteğine destek

Yıllardır Beşikdüzü’nün gündeminde olan “Fakülte istiyoruz” sözleri bugünlerde daha gür seslendirilmeye başlandı. Artık her açıdan Fakülte için hazır olduğunu belirten Beşikdüzülüler, bunu yazılı, sözlü ve görsel olarak her platformda seslendirmeye başlarılar. Hazırladıkları görsellerle fakülte binası, yurt binası, spor alanları, kampüs binalarını işaretleyen ve her açıdan hazırız mesajını veren Beşikdüzülülere ünlü bir isimden de destek geldi.

Kendisi de Beşikdüzülü olan sanatçı İbrahim Can hemşerilerinin bu isteklerine destek verdi.

Can yayınladığı mesajında “Beşidüzü eğitimci yetiştiren bir ilçe olarak kendini tanıttı Türkiye’de. Dünya tarihine geçmiş bir ilçemiz. Eğitimin ışığının olduğu, müvevver insanların yetiştiği bir yerde de eğitim kurumlarının olması lazım. Beşikdüzü’nde başta eğitim olmak üzere, tarımla ilgili, hayvancılıkla ilgili birkaç tane fakülte olması lazım. Bu kadar suyun, bu kadar yeşilliğin, bu kadar denizin olduğu bir yerde de su ürünlerinin, gemiciliğin, üst düzey eğitimin, özellikle Akkese’den başlayarak kantarcılık ve silah yapımının, el sanatlarının bir uzantısı olarak makine kimyanın bir fakültesi olabilir. Burası sadece Doğu Karadeniz’in değil, iç Karadeniz’in de eğitim merkezi olmalı. Fakültenin getireceği öğrenci hareketleri de hem ilçeye hem de çevreye çok büyük fayda sağlayacaktır. Kısacası Beşikdüzü tarihi köy enstitüsünün devamı olan bu tür kurumları hak eden birinci yerdir” ifadeleri kullanıldı.

Anladığımız kadarıyla bir kesim Beşikdüzü’ne fakülte getirebilmek için bir çaba sarf ediyor ama bu tarz durumlarda birlik ve bütünlük oldukça önemli.

Yıllardır eğitim yuvası olarak anılan Beşikdüzü umarız ki en kısa sürede fakültesine kavuşur.

**

Belediye nostalji yaptırıyor!

Trabzon’da devam eden altyapı çalışmalarının uzaması eleştirileri de beraberinde getiriyor. CHP Ortahisar Meclis Üyesi Oktay Söğüt, altyapı çalışmalarıyla ilgili eleştirilerini dile getirirken sabrın tükenmeye başladığını söyledi.

Çalışmaların ilk başladığı Beşirli Mahallesi’nde yeni yapılan içme suyu hattından apartmanlara bağlantıların verilmeye başlandığını ancak yeterli su verilemediğini belirten Söğüt “Kırk yıldır musluklardan gürül gürül akan su, yeni altyapıyla beraber artık ip gibi akıyor. İp gibi az su akınca da, çamaşır ve bulaşık makinaları randımanlı çalışmıyor, duş yapılmıyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi bizlere adeta nostalji yaşatıyor; elde çamaşır, bulaşık yıkatıp, sefer tasıyla banyo yaptırıyor. Darısı Başkan Zorluoğlu ve kadrosunun da başına.” İfadelerini kullandı.

Söğüt, ayrıca Trabzon’da çalışmaların tamamlanacağı her yerde aynı sıkıntının yaşanacağını belirterek “tüm mahallelerde, çalışma bitip, yeni hattan su verilmeye başlandığında, üst katlara su basmayacak, bugün Beşirli’nin maruz kaldığı bu sıkıntıya, o gün kendileri maruz kalacaktır. Bu eziyeti yaşayan vatandaşa, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili kuruluğu TİSKİ utanmadan sıkılmadan mesaj atıp, aklınca çözüm yolu gösteriyor; hidrofor taktırın. Hidrofor üst katlara su taşıyan bir mekanizma. Tabi bir de su deposu olacak. Hidrofor ve su deposunun maliyetine gelince, yirmi dairelik bir apartmanda, daire başına yaklaşık iki bin lira. Trabzon olarak bir yıldan fazla çektiğimiz eziyete mi yanalım, bittiğinde daire başına ikibinliralık bir yükün altına gireceğimize mi yanalım, yoksa ikisine birden mi yanalım bilemiyorum. Bildiğim, yeni yönetim anlayışı ve kadrosuyla övünen Başkan Zorluoğlu’nun da, kadrosunun da belediyecilikten sınıfta kaldığıdır.” dedi.

**

Tolga Toğan’dan veda mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Tolga Toğan Ortahisar Kaymakamlığı'ndan Silivri Kaymakamlığına atanmış yeri de Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale atanmıştı.

Önceki gün itibariyle Trabzon’dan ayrılan Toğan veda mesajı yayınladı.

Toğan mesajında “3 yıldır görev yaptığım Ortahisar’dan bugün itibarıyla ayrıldım. Görev sürem boyunca, huzurla çalıştığım mesai arkadaşlarıma ve kadirşinas Ortahisarlı hemşehrilerimize teşekkürü borç biliyorum. Trabzon’u unutmayacağım. Artık bize de her yer Trabzon. Allaha emanet olun.” İfadelerini kullandı.

**

Büyükşehir meclisinde mesai başlıyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi verilen 2 aylık aranın ardından tekrar mesaiye başlıyor.

Uzun bir aradan sonra toplanacak olan meclisin gündemi oldukça yoğun.

Ama ilk sıradaki konular alt yapı çalışmaları ve TİSKİ’nin olması bekleniyor.

Özellikle değişen su boruları ve konutlarda yüksek katlara su çıkmaması konusunda tartışmalar yaşanacak gibi görülüyor.

Muhalefetin neler söyleyeceği ve buna karşın Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu’nun ne cevap vereceğini an be an takip edip okuyucularımız ile paylaşacağız.

Tabi ki tek başına bu konu meclis gündemi olmayacak. Diğer tüm konularda neler yaşanacağını bugün 14:00’dan itibaren en ince ayrıntısına kadar sizlere aktaracağız.

Takipte kalın.

**

Ömer Hacısalihoğlu konser tartışması başlattı

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu geçtiğimiz günlerde bir paylaşım yaptı.

Hacısalihoğlu paylaşımında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı koronavirüs tablosu yer aldı. Koronavirüs vakalarının en fazla arttığı 10 ilin bulunduğu tabloda Trabzon da yer alıyordu.

Hacısalihoğlu’nun paylaşımındaki diğer görsel de Murat Zorluoğlu’nun konser paylaşımıydı.

Hacısalihoğlu “İlimizde vaka sayılarında yukarı yönlü yükseliş devam ederken bakan uyarı üzerine uyarı yaparken büyükşehir belediyesi konser düzenliyor. Akıllara zarar. Bşb nin kültür müdürü il sağlık müdürü ile küs müdür, hiç bilgi almaz mi?? Sayın başkan siz bu programları yaparken de mi hiç sormadınız?? Bu kafayla gidersek saracak harbi saracak hem de sandıkta eyi saracak.” İfadelerini kullandı.

Bu eleştiriye bir takipçisi İstanbul’da düzenlenen bir konserin görselini atıp “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Baskanı Ekrem İmamoğlu ve İyi Parti Genel Başkanının 30 Ağustos Kutlamaları üzerinden daha 1 hafta geçmedi. Ömer Başkanım 46.267,83 m2 Millet Bahçesine yapılacak konserde tedbirler alınarak gençler için saracak çok güzel etkinlik olur diye düşünüyorum. Saygılarımla” ifadesini kullandı. Hacısalihoğlu bu mesaja “İstanbul da vaka artışı yok Trabzon da var. Bakan diyor ben demiyorum” şeklinde cevap verdi.

Yani kimse kendi tarafına söz söyletmek istemedi.

Biri yanlışa, yanlışı örnek gösterdi, diğeri de “Bu da yanlış” diyemedi.

Kısacası konu sağlık da olsa “Bizim ki doğru sizin ki yanlış” ve “E siz de yapıyorsunuz” anlayışından kimse vazgeçmiyor.

O zaman ne yapıyoruz? Her akşam bakalım bugün kaç kişi koronavirüse yakanmış diye rakamları takip etmeye devam ediyoruz.

Sonumuz hayrolsun…

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler