Anahtar Deliği - Turizm İl Müdürünün göreve başladığı gün TÜRSAB’dan Mumcu’ya ziyaret - 08.07.2022

"Pandemide bizi milletin önüne attılar", Cora ve Davut Çakıroğlu karşılaşması, Uzungöl diyet mi ödüyor? “Trabzon’da insan kıtlığı varmış!”

Anahtar Deliği - Turizm İl Müdürünün göreve başladığı gün TÜRSAB’dan Mumcu’ya ziyaret - 08.07.2022

"Pandemide bizi milletin önüne attılar"

Konya Şehir Hastanesi'nde görevli Kardiyoloji doktoru Ekrem Karakaya'nın güvenlik görevlisi olarak çalışan Hacı Mehmet Akçay tarafından silahla öldürülmesi sonrası, Türk Tabipleri Birliği greve gitme kararı almıştı. 7-8 Temmuz tarihlerinde görev yapmayacaklarını bildiren Türk Tabipler Odasının bu çağrısına, Trabzon Tabip Odası da kayıtsız kalmadı. Dün Trabzon Numune Hastanesi önünde toplanan Trabzon Tabip Odası ve sağlık çalışanları bir basın açıklaması yaptılar ve ardından da İl sağlık Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktılar.

Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Yaşar Kibar Güven burada yaptığı konuşmada “Bizi Pandemide milletin önüne attılar ifadelerini kullandı.

Güven “Hiçbir isteğimiz yerine gelmiyor ki. Pandemide de bizi milletin önüne attılar. Milleti susturmak için dünyanın parasını kazanıyorlar deniyor. Öyle bir şey yok. Milletin aldığı paralar ortada. 8 bin 500 liraya uzman doktor, cerrah çalışıyor bu ülkede. 8 bin 500 liraya çalışıyor. Sağdan soldan çok para kazanan doktorları baz alıyorlar bütün doktorları insanların önüne atıyorlar. İsteklerimize hiç bakmıyorlar. Acil bölümler hizmet veriyor, diğerlerinde hakkımızı alana kadar biz mücadele vereceğiz.” Sözlerini kullandı.


Turizm İl Müdürünün göreve başladığı gün TÜRSAB’dan Mumcu’ya ziyaret

Trabzon’da Turizm il Müdürlüğü koltuğu nihayet doldu.

Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü görevine atanan Tamer Erdoğan, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu ziyaret ederek görevine dün başladı.

Dün yaşanan bu gelişmenin ardından TÜRSAB’dan da AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu’ya ziyaret geldi.

Ziyaret AK Parti İl sosyal medya hesaplarından “Türkiye Turizm Sektörüne ve Seyahat Acentacılığı mesleğine katkı ve Trabzon’da Turizm sektörüne fayda sağlayan TÜRSAB Trabzon Başkanımız Hasan Volkan Kantarcı bizleri İl Binamızda ziyaret etti. Trabzonumuzun Turizm potansiyeli ile alakalı olarak kendisiyle istişarede bulunduk.” İfadeleri ile paylaşıldı.


Cora ve Davut Çakıroğlu karşılaşması

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih cora ile Büyükşehir Belediyesi bağımsız Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu Of’ta karşılaştılar.

Cora ve Çakıroğlu'nun samimi sohbeti dikkatlerden kaçmadı.

Çakıroğlu o anları“Siyasette paydamız hep millet oldu. Milletin derdiyle dertlendik. Milletin imkanlarının heba edilmemesi için gayret ettik. Öteki görmedik, ötekileşmedik, ötekileştirmedik. Bildik ki biz birlikte Trabzon”uz, Türkiye'yiz. Her an birbiriyle karşılaşabilir ve tüm samimiyetimizle selamlaşabileceğimizi unutmadık. Unutmayacağız.” Sözleriyle paylaştı.

Ve bugün bu duygularla yaklaştığımız siyaseti Sayın Vekilimiz Salih Cora ile Of'ta karşılaşarak resmettik..


Uzungöl diyet mi ödüyor?

Trabzon’un turizm cenneti Uzungöl’de hareketlilik bitmiyor. Son olarak bölge esnafına mobing ve baskı uygulandığı iddia edildi.

Uzungöl Platformu Üyesi İdris Akyüz, sitemin ve eleştirinin bedelini ödediklerini savundu.

Akyüz şu ifadeleri kullandı “Trabzon Uzungöl’e sitemin eleştirinin ve basına demeç vermenin ve sesimizin çıkmasının bedelini önce TİSKİ ile sonra maliye ile şimdide SGK ile ağır bir şekilde fatura ediyorlar

Planlarını yıldırma, baskı ve mobing uygulayarak hayata geçirmeye çalışıyorlar. Uzungöl’e tarihinin en büyük faturasını ödetmeye deva m ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Bu iddialara bir cevap verilir mi bilinmez ama uzungöl’de geçmişten bugüne gelen sorunlar çözüm bekliyor.



“Trabzon’da insan kıtlığı varmış!”

Trabzon'da uzun zamandır tartışma konusu olan Turizm il Müdürlüğü koltuğu için flaş bir gelişme yaşandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü, Yurt içi Etkinlik Destekleme Müdürü Tamer Erdoğan, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı.

Atamaya ilk tepki CHP Trabzon İl Başkanı Ömer hacısalihoğlu'ndan geldi.

Hacısalihoğlu "Kültür turizm il müdürlüğüne Mersin li bir bürokrat atanmış şaşırmadık tabii ki.Hayırlı olsun kendisine bu görev. Israrla bu şehri bilen bu şehrin kendi evlatlarından biri olsun demiştik olmadı. Demekki bu şehrin liyakatli ismi yokmuş bilgi birikim ve deneyim sahibi bir isim bu mevki için yetiştirememiş. Demekki bu şehir de yetişmiş insan KITlığı varmış." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler