Anahtar Deliği - Gözler AK Parti Yomra’da - 08.06.2021

Son günlerde Trabzon siyaseti Yomra’ya odaklanmış vaziyette. Belediye meclisinde AK Partili meclis üyesinin benzin istasyonunun satışıyla alakalı maddede grup kararı aksine verdiği oyla başlayan süreçle birlikte gözler Yomra’ya çevrildi.

Anahtar Deliği - Gözler AK Parti Yomra’da - 08.06.2021

Gözler AK Parti Yomra’da

Son günlerde Trabzon siyasesi Yomra’ya odaklanmış vaziyette.

Belediye meclisinde AK Partili meclis üyesinin benzin istasyonunun satışıyla alakalı maddede grup kararı aksine verdiği oyla başlayan süreçle birlikte gözler Yomra’ya çevrildi.

İlerleyen süreçte önce AK Parti ilçe başkanı Avni Adanur’un istifasını vermesinden sonra son olarak belediye meclis üyeleri Gözde Atasoy Koç, Metin Özke, Sabri Selim, Furkan Bayrak ve Nihat Gümrükçü AK Parti’ten istifa etti.

5 isim yaptıkları ortak açıklamada AK Parti İl başkanlığının verdikleri mücadelede kendilerini yalnız bırakmakla suçladı.

Hatta Metin Özke Haber61’e yaptığı açıklamada İl yönetiminin haksızlık yaptığını görüşlerini hiçe sayarak dayatma yaptıklarını dile getirdi.

İl Başkanı Mumcu ise yaptığı ilk açıklamada istifa edenleri “Aidiyet sorunu yaşıyorlar” diye nitelendirerek yalnız bırakma gibi bir durum olmadığını savundu.

Mumcu daha detaylı bir açıklama yapacağını da söyledi.

Görünüşe göre Yomra krizi AK Parti’de uzun süre gündem olmaya devam edecek.

**

“Utanç ve ihanet tablosu iki yaşında”

Ortahisar Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Oktay Söğüt, iki yıl önce yapımına başlanan Boztepe tünellerini gündeme getirdi.

Utanç ve ihanet tablosu iki yaşında başlığıyla görüşlerini paylaşan Söğüt “

Boztepe tünelleri ve viyadük inşaatı başlayalı tam iki sene oldu. Hemen herkesin Boztepe tünelleri ve viyadük inşaatı başladığı günden beri her gördüğünde ‘vah, vah ki vah’ deyip bazen hayıflandığı, bazen iç çektiği, bazen sinirlendiği ve nihayetinde üzüldüğü utanç ve ihanet tablosu iyice ortaya çıkmaya başladı. Bu utanç ve ihanet tablosunu göremeyen ya da görüp de ses çıkarmayan kim varsa Trabzon’a yapılan kötülüğün ortağıdır. “ dedi.

Söğüt sözlerini şöyle sürdürdü;

Boztepe tünelleri ve viyadüğünü de içinde barındıran Kanuni Bulvarı, kamulaştırma bedelleri açısından en maliyetli şehir içi yolları arasında. Bu bulvar tamamlandığında, kamulaştırma bedeli ve inşaat maliyeti dahil yaklaşık 1 milyar dolara mal olmuş olacak.

Oysaki, gereksiz olmasa bile tam anlamıyla amaca hizmet edemeyecek olan Kanuni Bulvarı değil de, bu şehrin 23 yıllık rüyası Güney Çevre Yolu’na başlansa idi şehir güneye doğru büyüyecek, böylece yeni, yeşil ve daha yaşanabilir imar alanları oluşturulacak, uygun sahalarda yeni organize sanayi bölgeleri yapılacak, tam anlamıyla bir transit çevre yoluna kavuşulacak, sadece Ortahisar ilçesi bile bir milyona yakın insanın rahatça yaşayabileceği şekilde planlanacaktı.

Her fırsatta siluet, ortak akıl, öncelik gibi süslü püslü sözler edenler, Boztepe tünelleri ve viyadüğü inşaatına başlandığında, ne bu şehrin STK’larının, ne bileşenlerinin, ne de yaşayanlarının eleştirilerini dikkate almamış, dikkate almadığı gibi günü kurtarma adına anlamsız savunmalar yapmıştı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise ‘imalat bittiğinde inşallah eski haline gelmesi için inisiyatifi ele alacağız’ diyerek günü kurtarmıştı. Fakat bugün, tahribatın büyüklüğü, Başkan Zorluoğlu’nun hangi inisiyatifi ele alacağı sorusunu sık sık akıllara getirmektedir.

Bugün gelinen noktada, ele alınacak bir insiyatif kalmamış, Boztepe tünelleri ve viyadüğü bu şehrin utancı olmuş, güzelim Boztepe’ye ve bu şehre ihanet edilmiş, Trabzon’u sözde değil özde büyükşehir yapacak Güney Çevre Yolu ise bilinmeyen bir tarihe ötelenmiştir.

**

Cora talepleri Bakan Kurum’a iletti

Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora,Ankara’da Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ve Çarşıbaşı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ı ağırladı.

Cora daha sonra iki belediye başkanı ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret etti. Cora ve iki başkan Şalpazarı ile Çarşıbaşı hakkındaki taleplerini Bakan Kurum’a aktardı.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Cora “Millet bahçeleri ile ülkemizi botanik bahçeye dönüştüren, altyapı ve şehircilik projeleri ile marka şehirler yaratan kıymetli bakanımıza minnettarız.” İfadelerini kullandı.

**

Uzun süre sonra yüz yüze ilk toplantı

AK Parti il başkanlığında uzun süre sonra ilk yüz yüze toplantı gerçekleştirildi.

Pandemi nedeniyle online olarak gerçekleştirilen görüşmeler dün yerini fiziki toplantılara bıraktı.

Başkan Sezgin Mumcu il yönetimi kurulu topantısını yüz yüze gerçekleştirmenin mutluluğunu paylaşırken “Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah pandeminin tüm olumsuzluklarını aşarak maskesiz günlere de ulaşacağız.” Dedi.

**

MHP Trabzon’dan sağlıkçılara ziyaret

MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım ve yönetim kurulu üyeleri şehirdeki çalışmalarını ve ziyaretlerini sürdürüyor.

Tarım ve ekibinin dünkü adresi Trabzon’un sağlık konusundaki yetkili isimleri oldu.

Tarım ilk olarak İl Sağlık Müdürü Dr Hakan Usta’ya giderek zorlu pandemi sürecindeki çalışmaları için teşekkür etti.

Tarım ve ekibi daha sonra İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Op. Dr. Yavuz Çakıroğlu’nu ziyaret etti.

Ziyaretin son halkası ise Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Türedi oldu.

**

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler