Anahtar Deliği 08.04.2021

Anahtar Deliği 08.04.2021

Anahtar Deliği 08.04.2021

Futbolcuların aşı önceliğinin nedeni ne?

Kulüpler Birliği ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu dün İstanbul’da bir araya geldi. Çeşitli ve önemli konularda toplantı yapan iki tarafın gündemlerinden biri de futbol ailesinin aşılanmasıydı.

TFF Başkanı Nihat Özdemir’in önceki gün Ankara’da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşüp futbolcuları, hakemleri, tesisler ve statlardaki idari personeli  aşılama isteğini iletmesinin ardından bu konu Sağlık Bakanlığı’nda değerlendirmeye alındı.

Dünkü Kulüpler Birliği -TFF toplantısının ardından ise bu talebin olumlu karşılandığı bilgisine ulaşılırken, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ise gazetecilere; alt liglerden başlayarak en üst lige kadar tüm futbol ailesine 1 ay içinde aşı yapılacağını söyledi.

Yaşanan bu gelişmenin ardından özellikle sosyal medyada “Futbolcuların ne ayrıcalığı var?” soruları sorulmaya başlandı. Türkiye’de öğretmenlerin bile aşılanmadığı süreçte, gelir düzeyleri ve yaşam kaliteleri yüksek, özel doktorlar eşliğinde çalışmalarını sürdüren bir meslek grubunun aşılamada öncelik alması kamuoyunda tepkiye neden oldu. Sokaktaki vatandaş aşı sırası beklediği bir süreçte, futbolculara öncelik tanınması kararının alınması ilerleyen günlerde gündemi meşgul edecek gibi görünüyor. Kısacası asgari ücretli vatandaşların aşı sırası beklediği bu günlerde milyon Eurolar kazanan futbolcuların ayrıcalık tanınarak aşılanması konusu daha çok su kaldırır gibi gözüküyor. 

Zorluoğlu’ndan sürpriz beklentisi

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis toplantıları bugün başlayacak.

Toplantı öncesinde Başkan Murat Zorluoğlu Ankara’daydı.

Başkanın bugünkü toplantıya katılıp katılmayacağı henüz bilinmiyor.

Ancak Zorluoğlu’nun Ankara’dan bir sürprizle döneceği öne sürülüyor.

Zorluoğlu’nun bu sürprizi ne bilinmiyor, yakınındaki isimler de ser verip sır vermiyor.

Bugünkü mecliste bu nedenle gözler Zorluoğlu’nda olacak.

Zorluoğlu’ndan sürpriz beklentisi

DEVA’da kongreler ramazan sonrası

DEVA Partisi’nde Ortahisar ve Akçaabat kongreleri sonrası çalışmalar hız kazandı.

İl Başkanı Kubilay Çiçek, ekibiyle birlikte tüm ilçelerde kamp kurarken ilçe yönetimlerini tamamlamak  için çaba sarfediyor.

Edindiğimiz bilgilere göre ilçelerin yüzde 80’in de ilçe başkanlarını belirlerken yönetim ve ilçe binaları da hazır hale getirildi.

DEVA Partisi Trabzon il kongresinin de yakın zamanda yapılacağı ilçe kongrelerinin de ramazan ayı sonrasında peş peşe gerçekleştirileceği kaydedildi.


Coşkun Yılmaz İçişleri Bakanlığı’nda

Çarşıbaşı ilçesinin eski belediye başkanı Coşkun Yılmaz İçişleri Bakanlığı bünyesine katıldı.

Önceki dönemde Çarşıbaşı’nın belediye başkanlığını yürüten Yılmaz artık İçişleri Bakanlığı Müşaviri olarak görev yapacak.

Bakan Süleyman Soylu’nun ekibinde yer alacak olan Yılmaz’a başarılar diliyoruz

**
Ortahisar Belediye meclisinde flaş iddia: MHP sözüne durmadı

Ortahisar Belediyesi’nin Nisan ayı meclis toplantıları 5 Nisan pazartesi günü başladı. Başkan Ahmet Metin Genç’in başkanlık ettiği meclis oturumunda 1. Başkan vekili, 2. Başkan vekili ve komisyon üyelerinin seçimleri yapıldı. Yapılan oylamada 1. Başkan vekili seçime tek aday giren Nusret Onur oldu. 

Başkan Genç’in ve 1. Başkan vekili Onur’un olmadığı zamanlarda meclisi yönetecek olan 2. Başkan vekilliği için ise kıyasıya bir yarış yaşandı. Ortahisar Belediyesi’nin İYİ Partili Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu ile beraber AK Partili meclis üyesi Mustafa Yaylalı aday olarak çıktılar. Yapılan oylamada Yaylalı 20 oy alarak 2. Başkan vekili oldu. Çakıroğlu ise 14 oyda kaldı.

2. Başkanvekilliği seçiminin yankıları ise meclisten sonra da devam etti. Seçim için sıkı bir çalışma içerisine giren Çakırıoğlu kendi partisi olan İYİ Parti ve CHP’li meclis üyelerinin tamamının oyunu aldı. Ancak 8 oya daha ihtiyacı olan Çakıroğlu  MHP’den 5 meclis üyesinden, AK Parti’den de 3 meclis üyesinden söz aldığı, ancak seçim günü MHP’nin grup kararı alarak Cumhur İttifakı ortağının adayı Yaylalı’yı desteklemesi ile sonuçlarda bir sürpriz yaşanmadığı öğrenildi.

MHP’li meclis üyelerinin sözünde durmadığını düşünen Davut Çakıroğlu’nun yanısıra AK Parti’de de 3 fire vermenin şaşkınlığı yaşandı. Bazı AK partili meclis üyelerinin Yaylalı’ya sıcak bakmadığı ve o nedenle böyle bir tercihte bulundukları dillendirildi.

Ortahisar Belediye meclisinde flaş iddia: MHP sözüne durmadı

Davut Çakıroğlu’nun adaylığı yok mu sayıldı!

Ortahisar 2. Başkan vekilliği seçiminde ince hesapların savaşı yaşanırken, meclis sonrası ise ilginç bir durum yaşandı. Çakıroğlu, Yaylalı ile girdiği seçim yarışını 20-14 kaybetmişti ancak daha sonra Ortahisar basın biriminden geçilen haberde Yaylalı'nın 34 oy alarak seçimi kazandığı belirtildi. Basına servis edilen bu metinde Çakıroğlu’nun adaylığından bahsedilmediği gibi aldığı oylar da Yaylalı’ya yazılmıştı.

Servis edilen bu haber bir taktik gereği mi yoka şehven bir hata mı bilmiyoruz ancak bir çok basın kuruluşunda bu şekilde yayınlandı.
 

Evra Enerji’den Haber61’e ziyaret

Trabzon ve Bölge için önemli bir proje olan katı atık ayrıştırma tesisi Evra Enerji tarafından hizmete sokuldu. Geçtiğimiz günlerde maskotları Ayrıştırcan’ın tanıtımını yapan Evra Enerji’nin medya ayağını Trabzon’un sevilen ismi Aslan kar yönetiyor.

Kar ve Evra Enerji Çevre Mühendisi Özgün Üçüncü Haber61’i ziyaret ettiler. Haber61 İmtiyaz sahibi Tanju Akıncıoğlu, Genel yayın yönetmeni Tuncay Lakot  ve Yazıişleri Müdürü Doğan Alayoğlu ile projeler ve hedefler hakkında bilgiler veren ziyaretçiler katı atık bertaraf tesisinin Trabzon için öneminden bahsettiler. Mutlaka vatandaşlardan da atıkların ayrıştırılması noktasında bilinçli olması gerektiğinden de bahsettiler.

Ziyaret sonrası çekilen hatıra fotoğrafı öncesi Akıncıoğlu’na Kar tarafından belge takdim edildi.
Evra Enerji’den Haber61’e ziyaret

İYİ Parti’nin acı günü

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli dün acı bir haber paylaştı.

Kuvvetli,  partisinin Beşikdüzü İlçesi Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Ülken’in kalp krizi sonucunda hayatını kaybettiğini duyurdu.

Kuvvetli “İYİ Parti Beşikdüzü ilçesi Yönetim Kurulu Üyemiz Ayşe ÜLKEN kardeşimiz kalp krizi sonucu vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım.Merhume kardeşimize ALLAH'tan rahmet,ailesine ve camıamıza sabır ve başsağlığı diliyorum. Makamı cennet olur inşallah” ifadelerini kullandı.

Ayşe ÜLKEN

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar