Anahtar Deliği - Trabzon Ak Parti'de gruplaşma var mı? - 07.07.2022

Doktorların sabrı taştı! Rektör Aşıkkutlu işi sağlama alıyor! Suiçmez aday olacak mı? Deva Partisi kararlı! Artık sınırlar belli oldu!

Anahtar Deliği - Trabzon Ak Parti'de gruplaşma var mı? - 07.07.2022

DOKTORLARIN SABRI TAŞTI!
Türk Tabipler Birliği, Konya Şehir Hastanesi’nde Dr. Ekrem Karakaya'nın görev başında öldürülmesinin ardından doktoralara yönelik şiddete karşı 7-8 Temmuz'da grevde olacaklarını açıkladı. Karakaya’nın bu çağrısına Trabzon Tabib Odası’nda duyarsız kalmadı.”akan kan hepimizin, öfkeliyiz, şiddete karşı7-8 Temmuz’da grevdeyiz” Sloganı ile yola çıkan Tabib Odası, bugün saat 12.30’da Trabzon Numune Hastanesi Önünde basın açıklaması yapacak.



TRABZON AK PARTİ DE GRUPLAŞMA VARMI?
Trabzon AK Parti’de bir gruplaşma olduğu konuşuluyor. Parti içinde eski il başkanı Haydar Revi ve eski merkez ilçe başkanı Temel Altunbaş döneminde kalan küskünler var. Bu isimler alenen olmasa da parti içinde sessiz muhalefetlerini sürdürüyorlar. Bu, herkesçe bilinen bir gerçek! Fakat iddialar AK Parti içinde, milli görüşçüler, HAS Particiler ve Doğru Yolcular arasında soğuk savaşın olduğu yönünde. Üç ayrı gelenekten gelen bu düşünceye sahip kişilerin, parti içinde sürekli huzursuzluk çıkardığı ve mevcut il yönetimini zor durumda bırakmak istedikleri ifade ediliyor. Parti içinde aradığını bulamayan ya da tepki gösterenlerin birçoğunun Deva, Gelecek, Yeniden Refah ve Saadet Partisi’ne kaydıkları biliniyor. Demokrat Parti’den AK Parti’ye geçenler ya eski partilerine ya da İYİ Parti’ye geçiş yapıyorlar. AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun yaşanan bütün bu olumsuzluklara kulak tıkadığı, yalnızca partinin düşüşte olan oylarını tekrar toparlamaya çalıştığı belirtiliyor.

REKTÖR AŞIKKUTLU İŞİ SAĞLAMA ALIYOR!
Trabzon Üniversitesinin yaklaşan rektörlük ataması öncesi ziyaret ve etkinliklerini sıklaştıran Rektör Emin Aşıkkutlu, önemli katılımcıların yer alacağı bir 15 Temmuz Paneli hazırlığında. Geçtiğimiz yıllarda bu kapsamda bir organizasyon tercih edilmemişti! Trabzon Üniversitesinde Mahmut Goloğlu Kültür merkezinde 7 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek panele, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Ali Cengiz Köseoğlu, TİHEK Başkanı Muharrem Kılıç ve Cumhurbaşkanı Avukatı Hüseyin Aydın gibi isimler katılıyor. Bu durum üniversite çevrelerinde, yaklaşan rektörlük ataması sürecinde Emin Aşıkkutlu için bir gövde gösterisi şeklinde yorumlanıyor. Zira bu isimleri gören rektör adayları, başvuru sürecini yeniden gözden geçirebilir. Kamuoyu da rektörlük atanma sürecinde bu tip son dakika organizasyonlarının işe yarayıp yaramadığını resmi gazetede yer alacak olan rektörlük atamalarını takip ederek anlayabilir!



SUİÇMEZ ADAY OLACAK MI?
Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Avukat Sibel Suiçmez, geçtiğimiz günlerde düzenlenen törenle Cumhuriyet Halk Partisi rozetini takmıştı. Sibel Suiçmez’in yapılacak ilk genel seçimlerde Millet İttifakının Trabzon birinci sıra milletvekili adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Daha öncede DSP ‘den Trabzon Belediye başkalığına aday olan Sibel Suiçmez, bu seçimi kaybetmişti. Konuyla ilgili olarak sessizliğini koruyan Suiçmez, kamuoyu yoklaması yaptığı öğrenildi.



DEVA PARTİSİ KARARLI!
Trabzon teşkilat yapılanmasında sorunlar yaşayan DEVA Partisi Ortahisar Merkez İlçe Başkanlığı yeni yönetimi ile iyi bir sinerji ortaya koyuyor. Genel merkez tarafından mazbatalarını alan Yaşar Önder başkanlığındaki yeni yönetim kurulu dün kurumumuzu ziyaret ettiler. Kuruluş sürecinde yaşadıkları sorunları, teşkilat yapısını ve hedeflerini bizlerle paylaştılar. Çok samimi ve güzel bir sohbet oldu. Yöneticilerin hepsi çok heyecanlı ve sinerji doluydular. Özeleştiri yapabilen, şeffaf, tenkit edilmeyi bekleyen tavırları bu samimi sohbete renk kattı diyebiliriz. Öncelikle Trabzon’daki siyasi partileri ziyaret ettiklerini ardından da basın kuruluşlarına giderek, kendilerini tanıtmak istemelerini iyi bir başlangıç olarak değerlendiriyoruz. Çok kısa bir süre sonra sahaya inip, halkla beraber olacaklarını ifade eden Deva Partisi Ortahisar Merkez İlçe Başkanı Yaşar Önder, “artık vatandaşlarımızın sorunlarını dinlemek için sokağa ineceğiz. Bizden beklentilerini öğrenip, tavsiyelerini alacağız. Projelerimiz anlatıp, destek isteyeceğiz” dedi.

Anahtar Deliği 07.07.2022

ARTIK SINIRLAR BELLİ OLDU!
Trabzon’un en büyük ilçesi olan Ortahisar’da belediye sınırları meclis kararı ile resmileşti. İdari anlamda belli olan sınırlar, Ortahisar Kaymakamlığı’nın yazdığı yazıya istinaden, Belediye Meclisi tarafından da resmileştirilmesi istenmişti. Maçka Belediyesi, Yomra Belediyesi ve Akçaabat Belediyesi tarafından görevlendirilen yetkililerin onayı ile fiili olarak belirlenen sınırlar, Ortahisar Belediyesi Meclisince resmileştirildi.

Hazırlayan: Atakan Kadıoğlu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler