Anahtar Deliği - Partilerde erken seçim alarmı! - 07.06.2022

Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz sonrası iktidar partisine tepkiler artarken, hükümetin bütün ekonomik reçetelerinin hüsranla sonuçlanması erken seçimi gündeme getirdi.

Anahtar Deliği - Partilerde erken seçim alarmı! - 07.06.2022

İKTİDAR SOKAKTA, MUHALEFET YATIŞTA!

Türkiye ekonomik anlamda oldukça sıkıntılı günler geçiriyor. Halkın alım gücü neredeyse tükenmek üzere. Her gün arda arda yapılan zamlar, vatandaşın belini bükerken, insanlar yaşam mücadelesini sürdürüyor. Sokaktaki vatandaşın, beklentileri, istekleri, arzuları, hayalleri nedir diye, küçük bir tur atalım dedik Trabzon Sokaklarında… Bir sorduk, bin ah işittik desek yalan olmaz! Herkesin ortak sıkıntısı ekonomi. Geçinemiyoruz! Artık sadece karnımız doyurabilirsek şükrediyoruz diyenden, icra dosyaları ile boğuşanlara kadar farklı sıkıntıları olan insanlarla muhatap olduk. Halkta büyük bir bıkkınlık var! Bazı vatandaşlarda önemli bir konuya dikkat çekti. İktidar milletvekilleri ve parti teşkilatları hiçbir şey olmamış gibi sokakta geziyor, muhalefet yatıyor. Bu keyf –ehli muhalefet partileri, Trabzon’da nasıl milletvekili çıkarmayı düşünüyorlar çok merak ediyoruz diye, serzenişte bulundular!

PELİTLİ HALKI TEPKİLİ!

Trabzon’un en kalabalık mahallelerinden olan Pelitli’de halk öfkeli! Çok uzun zamandan bu yana alt yapı çalışmalarının olduğu mahallede, sorumlu firmanın çalışmalarını özensiz yaptığı, kazı çalışmalarından doğan hatalar nedeniyle vatandaşların su, elektrik, doğalgaz ve internet hatlarında sürekli kesintiler olduğu vurgulandı. Pelitli Mahallesi muhtarı Mustafa Koç, “Pelitli halkı Belediye’nin yapmış olduğu çalışmalardan dolayı sürekli mağdur oluyor. Her gün onlarca şikâyet alıyorum. Yetkilileri defalarca uyarmış olmamıza rağmen hiçbir gelişme kaydedemedik. Belediyenin çalışmalarını daha bir titizlik ve disiplin içinde ivedilikle yapmasını istiyoruz. Pelitli mahallesi sakinleri artık huzurlu bir yaşam istiyor” dedi.

Partilerde erken seçim alarmı!

Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz sonrası iktidar partisine tepkiler artarken, hükümetin bütün ekonomik reçetelerinin hüsranla sonuçlanması erken seçimi gündeme getirdi. Trabzon’da görüştüğümüz siyasi parti temsilcilerinin tamamına yakını seçim hazırlıklarına başladıklarını dile getirdiler. Genel merkezlerinden kendilerine, “Kasım ayı içinde büyük olasılıkla seçim olacak. Teşkilatlarınızı toparlayıp, seçim çalışmalarına start verin. Halkla birlikte olun. Gezilmedik mahalle, görüşülmedik ev bırakmayın” yönünde talimat aldıkları öğrenildi.

HALK SANDIK İSTİYOR!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın yaptığı açıklamada, İktidarın bizlere verebilecek olduğu en büyük müjde erken seçimdir, dedi. Aydın, “Türkiye’nin bu iktidarla önü tamamen tıkanmıştır. Alınacak bir erken seçim kararı ile Türkiye’nin önü açılacaktır. Bu iktidarın devam etmesi durumunda ülke çok daha kötüye gidecektir. Seçim olmaz ise bugünlerimizi arar duruma düşeceğiz. Sandık bir an önce halkın önüne konulmalıdır” dedi.

BİZ DE MÜSLÜMANIZ, BİZE DE OY VERİN!

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, Trabzon’a geldi. “Mevzu ekonomi, çözüm milli ekonomi modeli” başlıklı toplantıda vatandaş ve partililerine hitap etti. Baş yaptığı açıklamada, “Geçenlerde Cumhurbaşkanı vatandaşlara öyle küfür etti ki, eğer siz, kendisinin kaşını gözünü beğenmez iseniz soluğu Silivri Cezaevinde alırsınız! Normal demokrasilerde halkına küfreden bir iktidar, ilk yapılan seçimlerde, yüzde bir bile oy alamaz! Ama bunu insanlar göz ardı edip, Cumhurbaşkanının karşısına kim aday çıkarsa kazanır, kim aday çıkmazsa kazanmazı konuşuyoruz. Peki, niye böyle bir teveccüh var. Türkiye’deki muhalefetin bir yöntem değişikliğine ihtiyacı var. Bizin anlayışımız şuaraya oturmalı. İktidara oy vermeyen, muhalefette bulunan seçmenin pazarlığını yapmamıza gerek yok! Bu seçmen kime oy verirse versin, bizim yapmamız gereken, bu hükümete belli inançlardan dolayı oy verenlerin kandırıldığını o insanlara anlatmak! Mesela niye oy veriyorlar? Diyorlar ki; Müslüman! Müslüman oy alıyorsa bizde Müslümansız! O zaman bize de oy verin! İnsanlara sormak lazım; Müslüman yalan söyler mi, Müslüman iftira atarmı, bir Müslüman faiz haramdır diye bütün hacıları hocaları faize bulaştırır mı. Müslüman bunu yapar mı” ifadelerini kullandı.

Kulislerde BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın Millet İttifak’ı ile ortak hareket edeceği, İstanbul veya Bursa’dan milletvekili adayı olup, meclise gireceği konuşuluyor.

BEŞKÖYLÜLER GEBZE’DE BULUŞUYOR!

Trabzon’un Köprübaşı İlçesi’ne bağlı Beşköy mahallesi kökenli vatandaşları, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelerek, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde buluşuyor. 12 Haziran günü yapılacak olan piknik organizasyonuna vatandaşların yanı sıra Beşköylü iş insanları, sanatçılar, yazarlar, bilim insanları, bürokrat, eski ve yeni milletvekili ile bakanlar katılacak. Mahalli sanatçıların konser vereceği organizasyon, Gebze Mesire alanın da gerçekleşecek. Beşköy, Eski Maliye ve Gümrük Bakanı Adnan Kahveci, Türkiye’nin süper Valisi lakaplı Recep Yazıcıoğlu ve şuan kabinede bulunan Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un doğduğu mahalle olarak biliniyor.

Hazırlayan: Atakan Kadıoğlu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler