Anahtar Deliği 07.05.2021

Anahtar Deliği 07.05.2021

Anahtar Deliği 07.05.2021

Oyman’dan Çebi’ye gönderme

AK Parti Trabzon ilçe başkanı Çebi ile CHP Trabzon İlçe Başkanı Oyman arasında zaman zaman atışmalar yaşanır. İki yeni diyebileceğimiz başkan hem sosyal medyayı iyi kullanıyor hem de düşüncelerini açık bir şekilde yazıyorlar,

Selahaddin Çebi sosyal medyada akım haline gelen 20 yıl önceki fotoğraf paylaşma olayına farklı bir boyu getirerek vatandaşların kuyruğa girdiği fotoğraflar paylaştı.

Çebi’nin paylaşımına da Fatih Suat Oyman yakın tarihteki fotoğraflarla cevap verdi.

Oyman paylaşımında “Başkan Selahaddin Çebi’nin 20 yıl önce nerede olduğu bile belli olmayan fotoğrafları hatırlatırken Trabzon’u unutmak istediği belli.

Biz hatırlatalım; Trabzon’da yakın zamandaki işsizliğin tablosu iş başvurusu, tanzim (yoksa varlık mıydı?), banka ve hastane kuyrukları.” İfadelerini kullandı.

Anahtar Deliği 07.05.2021

Anahtar Deliği 07.05.2021

**
Beşikdüzü için bir çağrı da İYİ Parti’den

Geçtiğimiz günlerde Beşikdzü’nün fakülte isteğini ve CHP’nin “Siyasi çıkar uğruna engelliyorlar” açıklamasını yayınlamıştık.

Trabzon Üniversitesi tarafından açılacak 4 fakültenin birinin ilçelerine gelmesini isteyen muhalefet partileri, iktidar partisi tarafından bunun engellendiğini issia ettiler.

İYİ Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı Serkan Dübüş de yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
Köy Enstitüsü ile başlayan, Köy Enstitüsünden sonra aynı alanda Öğretmen Okulu - Meslek Liseleri - İlkokul - Lise - Anaokulu - Halk Eğitim Merkezi - Anadolu Öğretmen Lisesi - Fen Lisesi oluşturan, Meslek Yüksek Okulu 'nuda kucaklayan kocaman bir eğitim yuvasıdır.
Eğitimde yükselen bu ivmeyi Dört Yıllık Fakülte ile taçlandırmak istiyoruz. Şehir olarakda, Halk olarakda, dört yıllık Fakülte gereklilikleri (arazisi, konumu, yurt binası, altyapı, ulaşım,... vb.) olarakda hazırız.
İYİ Parti olarakda dört yıllık Fakülte için her türlü katkıyı ortaya koyduğumuz gibi; halkın tüm kesimlerinin, sivil toplum kuruluşlarının, tüm siyasi partilerin, yani kısacası şehrin birleştiği bu konuda Bizde Şehrimizle Birlikteyiz.
Beşikdüzü için Dört Yıllık Fakülte istekten öte artık bir gerekliliktir. Dört yıllık Fakülte için hazırız ve bu konuda hiçbir mazeret kabul etmiyoruz. 
Trabzon Milletvekillerimizden Trabzon Rektörlerimizden TBMM ye kadar açık talebimizdir :
Eğitim yuvası Beşikdüzüne ivedi Dört Yıllık Fakülte istiyoruz.

CHP ve İYİ parti cephesinde bunlar yaşanırken şimdilik iktidar tarafından bir açıklama gelmedi.

**
Usta’dan Genç’e ziyaret
Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i ziyaret etti.

Genç ziyareti “İl Sağlık Müdürümüz Dr. Hakan Usta ve Destek Hizmetleri Başkanı Dr. Erdem Şen’i ağırladık. Tam kapanma sürecinde şehrimizdeki koronavirüs verilerini değerlendirerek, yerel yönetimler olarak almamız gereken önlemler hususunda istişarelerde bulunduk. Aşı sıramız geldiğinde lütfen aşımızı olmayı ihmal etmeyelim. Devletimizin koyduğu tedbirlere uyalım ve mümkünse evlerimizde kalalım. Hedefimiz mavi kategori. Bayramdan sonra inşallah her şey daha güzel olacak.” Sözleriyle duyurdu.

**
KTÜ en prestijli projede yerini aldı

Karadeniz Teknik Üniversitesi kanser tedavisinde kullanılacak yerli bir antikor ve tanı kitinin elde edilmesi amacıyla kurulan platformda İLAFAR yerini aldı. 

Bu haber AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu duyurdu. 

Ayvazoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bugün hem şehrimiz Trabzon, hem de şehrimizin marka değeri KTÜ adına çok sevindiğim ve çok gurur duyduğum bir haberi sizinle paylaşmak istiyorum. 
Ağustos 2018'de preklinik araştırmalarla ilaç etkin maddesi ve ilaç formülasyonları geliştirmek için kurulan KTÜ İlaç ve Farmasotik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (ILAFAR); TÜBITAK’ın en prestijli projesinde yer almaya hak kazanmış ve böylelikle ilk kez yüksek teknoloji platformunda yer almıştır.
Aşı çalışması gibi kritik ve ülkemiz için çok değerli bir proje olan kanser tedavisinde kullanılacak yerli bir antikor ve tanı kitinin elde edilmesi amacıyla kurulan platformda İLAFAR yerini alarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın yerli, milli ve özgün bu projesine bilimsel destek sunmuş olacaktır. 
İLAFAR’ın kurulmasına vesile olan başta Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız ve ekibine, KTÜ Rektörlüğümüze, Valiliğimize, paydaş kamu-özel kurum ve kuruluşlarımıza şükranlarımı sunuyor; bu gururu bize yaşatan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Trabzon KÜSİ Temsilcisi Ali Haydar DOĞU ve Merkez Müdürü Prof. Dr. Sena SEZEN hocalarımı ve onların şahsında tüm İLAFAR ekibini tebrik ediyorum.

Anahtar Deliği 07.05.2021

**
Beşikdüzü Plajında neler oluyor?

Beşikdüzü bugünlerde hareketli günler yaşıyor.

Beşikdüzü’nün Liman arkasında bulunan halk plajına kepçeler girdi. Olayı haber alan Beşikdüzü Belediye Başkanı Rami Uzun olay yerine giderek müdahale etti. 

Beşikdüzü Belediyesi’nden yapılan açıklamada “PLAJIMIZA KİMSE DOKUNAMAZ
Liman arkasında bulunan plajımıza (Taşlık) yapılan müdahaleyi engelledik.
Bu plaj Beşikdüzü Halkımızındır, öyle de kalacaktır.” İfadelerine yer verildi.

O kepçelerin orada ne iş yaptığı ve kim tarafından getirildiği ise açıklanmadı.

Anahtar Deliği 07.05.2021

**
Egemen Korkmaz ve Orhan AK’tan ziyaret
Trabzonspor’un antrenörleri Egemen Korkmaz ve Orhan Ak, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'e ziyarette bulundu.

Ziyaret için getirdikleri imzalı formayı Genç’e telim ettiler.

Genç ziyaret ile alakalı “Trabzonsporumuzun yardımcı antrenörleri Egemen Korkmaz ve Orhan Ak'ı ağırladık. Konu tabiki futbol ve Trabzonspor. Futbolcularımızın imzalı forması için ayrıca kendilerine teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Anahtar Deliği 07.05.2021

**

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler