Anahtar Deliği - İmamoğlu, Trabzon amatörüne sahip çıktı! - 05.07.2022

Eğer bu proje hayata geçerse, Okul bitti bahanesi gerçekçi değil! Sivil hayata alışmaya çalışıyorlar! Cora ve Ayvazoğlu kimlerle görüştü? Bayram Öztürk partiye hakim! Vatandaş canından bezdi!

Anahtar Deliği - İmamoğlu, Trabzon amatörüne sahip çıktı! - 05.07.2022

EĞER BU PROJE HAYATA GEÇERSE…!

Çömlekçi projesinin çok özel bir proje olduğuna vurgu yapan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, “Projede Türkiye’nin en iyi mimarlarıyla çalıştık. Proje bittiği zaman örnek gösterilecek” dedi. İlk etabı 2023 yılında tamamlanması beklenen projenin tamamı hayata geçtiğinde, Trabzon’a apayrı bir hava katacağı kesin. 1990 yılına kadar Trabzon’un Paris’i olarak nitelendirilen Çömlekçi, bu proje ile birlikte, yeniden adından söz ettireceğe benziyor. Projenin biteceği zaman ki suretlerini gördüğümüzde, gözlerimize inanamadık desek yalan olmaz! Bizlerde herkes gibi bu projenin neticelenmesini heyecanla bekliyoruz!

OKUL BİTTİ BAHANESİ GERÇEKÇİ DEĞİL!

Dün bizleri bir okuyucumuz aradı. Boztepe ve Özkaymaklı dolmuşlarında bazı dolmuş şoförleri öğrencilerden "karne aldınız, okul bitti, öğrenci değilsiniz" diyerek sivil ücreti alıyor. Bunu yaşayan bir öğrenci ve farklı dolmuşlarda iki şahit var. Bu arada bazı minibüsçüler, odanın böyle bir kararı olmadığını ama kendilerinin de bazı dolmuşlarda bu durumun yaşandığını duyduklarını söylüyorlar. Hem Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda mevcut destekleme ve yetiştirme kursları var hem de pek çok yaz okulu faaliyetlerini sürdürüyor. Okul bitti bahanesi gerçekçi değil!

İMAMOĞLU TRABZON AMATÖRÜNE SAHİP ÇIKTI!

Birkaç gündür yazılarımızda Trabzon Amatör Kulüplerine malzeme yardımı yapılması konusunda görüşlerimizi belirttik. Trabzon’da spora gönül veren insanların hayat şartlarının zorlaştığı günümüzde, en azından kulüplerine malzeme yardımı yapılarak, desteklenmesi gerektiği vurgusunu dile getirdik. Tam da bu konuları dillendirdiğimiz bir dönemde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzon’da faaliyet gösteren amatör kulüplere dağıtılmak üzere malzeme gönderdi. Trabzon Amatör Spor Kulüplerine Federasyonu’na gönderilen malzemeler için ASKF binasında temsili bir tören yapıldı. Törene, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başkanı Fatih Keleş de katıldı. ASKF Başkanı Burhan Cahit Erdem, ‘ Amatör Kulüplerimize destek çağrımıza kulak veren, Sayın Ekrem İmamoğlu nezdinde, İstanbullu iş insanlarına saygı ve şükranlarımı sunuyorum’ dedi. Öte yandan, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin de amatör kulüplere önümüzdeki günlerde malzeme yardımı konusunda çalışma başlattığı öğrenildi.

SİVİL HAYATA ALIŞMAYA ÇALIŞIYORLAR!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Marmaray'da ayakta yolculuk yaparken görüntülendi. Hiç kimsenin tanımadığı Bakan, sosyal medyada paylaşılan görüntüleri viral oldu! CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, konuya farklı bir açıyla bakarak, ilginç bir yorum yaptı. Hacısalihoğlu “ İlk sandıkta göndereceğimiz iktidar bireylerinin, ihtişamlı yaşantıdan vaz geçip, halkın içine karışmalarını değerli buluyorum. Zira sivil hayata alışmaları için bu tür provalar, ileride fazla zorluk çekmelerine mani olacaktır. İnşallah, diğer iktidar mensupları da aynı yolu izlerler. Netice de sırça köşklerinden baktıkları yurttaşlarımızla yaşamak, onlar için bayağı zor olacak” yorumunda bulundu.

CORA VE AYVAZOĞLU KİMLERLE GÖRÜŞTÜ?

AK Parti Trabzon Milletvekilleri Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nda Daire Başkanlıkları görevlerinde bulunan Trabzonlu iki bürokrat, Zekeriya Taşan ve İlhan Bal’ı ziyaret ettiler. Cora ve Ayvazoğlu, Trabzon’da yapımına başlanacak okullar ve yeni derslikle ilgili olarak, Taşan ve Bal’dan destek istediler. Taraflar arasında yapılan görüşmelerin olumlu geçtiği öğrenildi.

BAYRAM ÖZTÜRK PARTİYE HAKİM!

Trabzon AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Bayram Öztürk, AK Parti’nin arka plandaki en etkin isimlerinden biri. Uzun yıllar Trabzon’da futbol oynadıktan sonra, genç yaşta iş hayatına atılan Bayram Öztürk, sürekli sıcak gündemin içerisinde kalmayı başarmış idealist bir yapıya sahiptir. AK Parti içerisinde birçok ismin adı sanı duyulmadığı dönemlerde, Bayram Öztürk’ü 18 yaşında yeşil sahalarda herkes tanıyordu. Futbol oynadığı dönemlerde ağırbaşlı, disiplinli ve lider bir kişiliğe sahip olduğundan, kendinden yaşça büyük birçok futbolcuya da kaptanlık yapmıştır. Yeşil sahalardan siyasete uzanan bu yolda, Bayram Öztürk aynı yapı ve kararlılıkta çalışmalarını sürdürüyor. AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu İl başkan yardımcılığı görevini yürüten Öztürk, organizasyon becerisi ve ikna edebilme özelliğini partiye yansıtmış durumda. Öztürk’ü ilerleyen yıllarda TBMM’de görürseniz şaşırmayın!

VATANDAŞ CANINDAN BEZDİ!

İktidarın asgari ücret artışı açıklamasının hemen ardından, değişik kategorilerde bir çok ürüne zam yapması halkın tepkisine yol açtı. Asgari ücret’in belirlenmesinde hemen bir saat sonra sigarayla başlayan zamlar bir anda birçok ürünün fiyatında artışlara yol açtı. Akaryakıt fiyatlarının yükselmesinin ardından daha fazla dayanamayan Trabzon Şoförler Odası, üyelerinin mağduriyetini bir nebzede olsa gidermek için, taksi ve dolmuş fiyatlarına zam yaptı. Yapılan zamdan ne vatandaş, nede şoför esnafı memnun değil. Hatta Şoförler Odası bile memnun değil, diyebiliriz. Çünkü yarın ne olacağını kimse kestiremiyor. Vatandaşlar, “ şoförlerimize zamdan dolayı kızmıyoruz. Onlarda çoluk çocuğunun rızkı için çalışıyor. Vatandaş olarak biz ne kadar mağdursak, onlarda aynı. Bu ülkede iktidar dışında ve küçük bir azınlık dışında herkes mutsuz. Artık alım gücümüz kalmadı. Canımızdan bezdik” şeklinde ifade kullandılar!

Hazırlayan : Atakan Kadıoğlu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar