Anahtar Deliği 04.05.2021

Anahtar deliğinden bakmaya devam edeceğiz. 04.05.2021

Anahtar Deliği 04.05.2021

Trabzon’da bir garip kaçak fırın vakası

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bir fırını kumarhaneye çeviren 6 kişiye 18 bin 900 TL para cezası kesildi.

Edinilen bilgiye göre, Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Ortahisar ilçesinde faaliyet gösteren bir fırında kumar oynandığı bilgisine ulaştı. Buraya kadarki anormalliği normal karşılayıp bir “La havle” çektik. Ne kumar aşkıymış ki kimi inşaatta kimisi de fırında kumar oynuyor.

Ardından Trabzon Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik’ten açıklama geldi. İlik bahsi geçen fırının kaçak çalıştığını ve ekmeklerini yollarda sattığını belirtti.

İlik açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

İlik “Trabzon’da bir fırında okey oynandığı yönündeki haberleri üzülerek okuduk. Bu arkadaş, Bahçecik Mahallesi’nde ara bir sokakta evinin altında gayri yasal şekilde ürettiği ekmekleri pazarlarda satmaktadır. Evinin altındaki boş bir alanı hamurhaneye çevirerek, hijyenden uzak bir şekilde ürettiği ekmek, pide gibi ürünleri akşam saatlerinde pazarlarda, yol kenarlarında ucuz fiyattan satıyor. Bu şahsın ne maliyeye, ne Tarım Müdürlüğü’ne, ne odamıza hiçbir yere kaydı yoktur. Resmiyette fırın olmayan bir yerin haberlerde fırında okey oynanıyor diye çıkması oda başkanı olarak beni de esnafımızı da çok üzmüştür. Sektör olarak zan altında kaldık. Böyle bir durum söz konusu değildir. Mesleğini layıkı ile yapan fırıncı esnafımız asla bu tür kaçak işlere mücadele etmez. Pandemi döneminde biz canla başla gecemizi gündüzümüze katarak vatandaşlarımıza hizmet için çalıştık, gayret gösterdik. Fırıncı esnafı ile hiçbir bağı olmayan birinin esnafımızı lekelemesine de müsaade edemeyiz. Kamuoyunun bilgisine.” Dedi.

Açıklamayı okuyanlar ikilemde kaldı.

Trabzon’da çalışan kaçak bir fırın yetkililer tarafından zaten biliniyor ve müdahale edilmiyor muydu?

Yoksa operasyondan sonra mı öğrenildi?

Açıklama bu nokta eksik bırakıldı. Bizim anladığımız bu kadar detay bilindiğine göre önceden haberdar olunmuş gibi…

Her iki durumda da bir eksiklik olduğu ortada

Halkın sağlığı konusunda daha dikkatli olunmalı.


Yusuf Sarı’nın Avcı paylaşımı olay oldu

Trabzonspor, Antalyaspor maçı hazırlıklarına başladı. Bordo mavili takım haftasonu oynayacağı maç ile beraber son 3 maçını kayıpsız bitirip önümüzdeki sezonun hazırlıklarına yoğunlaşmak istiyor.

Antalyaspor maçı hazırlıkları fotoğrafları resmi siteden yayınlandı. O karelerin birinde Yusuf Sarı ve Abdullah Avcı yer aldı. 

Yusuf Sarı bu kareyi alıp kendi sosyal medya hesabından “Baba ve oğul” notuyla paylaştı. Sarı’nın bu paylaşımı taraftarlar tarafından beğeni yağmuruna tutuldu.


Vali Ustaoğlu iftarı orada yaptı

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Orhan Sırma ve İl Emniyet Müdürü Metin Alper ile beraber Of ve Rize Uygulama Noktalarını ziyaret ederek görevi başındaki personelle iftar yemeğinde bir araya geldi.
Personele hem moral hem de destek mesajı verilen iftar samimi sohbete de sahne oldu.


Mustafa Reşit Akçay’dan çifte müjde geldi

Koronavirüse yakalanan ve tedavisi tamamlanan Mustafa Reşit Akçay’dan gelen bu haber sevenlerinin yüzünü güldürdü. Akçay’dan gelen güzel haber bununla da sınırlı değildi. Görevi başında bulunduğu Kocaelispor da 2. Lig Beyaz grup’ta play Offlara katılma hakkı elde etti. Akçay ile beraber görev yapan Sebahattin Akbayrak, Turgay Karslı ve Murat Onur Dilek’i kutlar, adını 1. Lig’e yazdırdıklarının haberini yapmanın nasip olmasını diliyoruz. 


Turgay Şahin’den sert ifadeler “Akıl hastası zat”

Yalıncak’ta yapılan plajın yankıları sürüyor.

Bir tepki de Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Turgay Şahin’den geldi. İahin oldukça sert ifadeler kullandı.

Şahin “Yalıncak'ta yapılmakta olan plajı eleştirenlere, birilerine yaranmak adına "Duyarlı mı desem, Duyarlılığı taban yapan ruh hastaları mı desem, Duyarlılıktan öte muhalefet yapayım da ne olursa olsun diyenler mi desem"..Diye cevap veren
"akıl hastası' zat dünyanın herhangi bir plajında böyle beton imalat hiç gördün mü?” ifadelerini kullandı.


Başkan Balta'nın acı günü

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta'nın dayısının oğlu Yavuz Sinan Yılmaz (28) genç yaşta ebediyete göç etti.

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta'nın İstanbul da ikamet eden dayısı Emekli Emniyet Müdürü Kemal Yılmaz’ın oğlu ayrıca Çevre Komisyon Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’nın da yeğeni olan Yavuz Sinan Yılmaz (28) genç yaşta ebediyete irtihal etti. Bugün İstanbul'da toprağa verilen Yavuz Sinan Yılmaz'a Yüce Allah'tan rahmet, Milletvekilimiz Muhammet Balta’ya, Belediye Başkanımız Muhammet Balta’ya, Yılmaz Ailesine ve tüm yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Mekanı cennet olsun.
 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler