Anahtar Deliği - TTSO şeffaf olmalı! - 02.07.2022

Ticaret ve sanayi odasında yapılacak seçimler öncesinde mevcut yönetim ile muhalifler arasında yaşanan polemiklerin faturası basına kesildi.

Anahtar Deliği - TTSO şeffaf olmalı! - 02.07.2022

DEMOKRAT PARTİ’DE DEĞİŞİM OLACAK MI?

Türkiye’de İlçe ve İl kongrelerini sürdüren, Demokrat Parti’de özellikle teşkilatların başına genç ve aktif isimler getirilmeye dikkat ediliyor. Genel Başkan Gültekin Uysal’ında bu kapsamda, Trabzon’da yapılacak il kongresinde genç ve dinamik bir aday aradığı, kulislerde konuşulan konuların başında geliyor. Yıllarca partiye büyük bir fedakârlıkla hizmet veren Ali Akar’ın onore edilerek, bu göreve devam etmemesi istenecek. Partisini en zor zamanlarda dahi yalnız bırakmayan, sürekli ayakta tutmak için büyük özveri gösteren Akar’ın, bu talep karşında nasıl refleks vereceği merak konusu!

TTSO şeffaf olmalı!

Geçtiğimiz günlerde yapılan Trabzon Ticaret Sanayi Odası Meclis Toplantısında hareketli saatler yaşandı. Ticaret ve sanayi odasında yapılacak seçimler öncesinde mevcut yönetim ile muhalifler arasında yaşanan polemiklerin faturası basına kesildi! Birbirlerine cevap veremeyen taraflar basın mensuplarına, ‘burada ne işiniz var, bugüne kadar neden gelmediniz’ diyecek kadar ileri gittiler! Olayı meclis başkanı Şadan Eren yatıştırmaya çalışsa da olan oldu. Konuyla ilgili olarak görüştünüz 19 . Grup meclis üyesi Mehmet Çelebi mecliste yaşananlara bir anamla veremediğini söyledi. Trabzon Ticaret Odası Meclisi üyelerinin basını dizayn etme gibi bir görevinin olmadığını meclisin, Trabzon’un en saygın ve önemli kurumu olduğunu söyledi. Çelebi, ‘insanlar mecliste ölçülü ve seviyeli bir şekilde görüşlerini açıklayabilmeli ve eleştirilerini dile getirebilmelidir. Burada yapılan her şeyden Trabzon halkını haberi olmalı. Yönetim Kurulu sorulan sorulara cevap vermeli, yapılan eleştirileri hazmedebilmelidir. Şeffaflık içinde diyaloglarla sorunlar çözülebilmelidir. Burada hiçbir olay şahsileştiremez. Medya çalışanlarına yapılan tavrı hiçte şık bulmadım. İnşallah bundan böyle herkes daha sorumlu davranır da meclisin tüzeline gölge düşürülmez’ dedi.

Anahtar Deliği 02.07.2022

BEN OLSAM ASGARİ ÜCRETİ ...!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan yeni asgari ücret açıklamasının ardından, Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, sosyal medya hesaplarında asgari ücret konusunu gündeme getirdi. Baş, ‘Ben olsam asgari ücreti 15 bin TL yapar 10 bin TL’sini devlet olarak öderdim’ diyerek olaya farklı bir boyut getirdi.

Anahtar Deliği 02.07.2022

BEYAZ SAÇLILAR YİNE SAHNEDE!

Trabzon’da müzik kültürünü yaşatmak ve toplumsal kaynaşmayı sağlamak amacıyla düşünülmüş değerli organizasyon. Trabzon’un tanınmış eczacılarından Mehmet Ongan’ın başını çektiği organizasyonda nostaljik parçalar iyi bir orkestra eşliğinde seslendiriliyor. Pandemi öncesinde Selim Pastanesinde yapılan organizasyon pastanenin kapanmasının ardından değişi mekânlarda gerçekleşiyor.6 Temmuz’da Trabzon Sanat Evi Bahçesi’nde saat 20.00’da Mehmet Ongan ve Nurcan Kıran’ın solistliğinde Beyaz Saçlılar güzel bir müzik şölenine hazırlanıyor. Kısıtlı sayında masanın olduğu organizasyona ilgi büyük olduğundan müzikseverlerin faaliyet duyurulu duyulmaz rezervasyonlarını yaptırdığı öğrenildi.

Anahtar Deliği 02.07.2022

HAYDİ RASTGELE!

Trabzon denince akla gelen şeylerden biri de balıktır. Türkiye’nin en önemli balıkçılık merkezlerinden biride bu güzel kenttir. Trabzon halkının önemli bir bölümü, balıkçılık yaparak evine ekmek getirir. Tabi bu işi büyük çapta yapıp, yurt dışına balık ihracatı yapan önemli firmalarda bulunuyor. Mutlaka sosyal medyada Trabzonlu olta balıkçılarının oluşturmuş oldukları sayfayı görmüşünüzdür. Gündüz ve gece hobi olarak balık tutan vatandaşlar, olta ile yakaladıkları balıkları birbirine nispet yaparcasına sergiliyorlar. Samimi ve içten yapılan bu paylaşımlara oldukça güzel yorumlarda geliyor. İnsanlar günün yorgunluğunu atmak için denizle baş başa kalırken hem dinlenmiş oluyor, hem de evlerinin haftalık balık ihtiyacını karşılamış oluyorlar. Yaşadıkları bu hazıda toplumla paylaşıyorlar.

Anahtar Deliği 02.07.2022

EĞİTİM CAMİASI YASTA!

Ömer Sekban Hakk’a yürüdü…

Sürmene Lisesi efsane Okul Müdürü, Trabzon Milli Eğitim Eski Müdür Yardımcısı, Ömer Sekban hakkın rahmetine kavuştu. Sürmene’de birçok kişinin eğitimine destek veren, binlerce öğrenci yetiştiren Ömer Sekban’ın vefatı İlçeyi yasa boğdu. Cenazesi bugün İkindi namazına müteakip, Sürmene eski Camii’nde kılınacak namazın ardından, aile mezarlığında toprağa verilecek. Ailesi, sevenleri, öğrencileri ve eğitim camiasının başı sağolsun!

Anahtar Deliği 02.07.2022

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler