Anahtar Deliği - Amatör kulüpler kapanma noktasına geldi! - 01.07.2022

2022-2023 Futbol sezonunda birçok amatör kulübün lige katılmayacağı öğrenildi.

Anahtar Deliği - Amatör kulüpler kapanma noktasına geldi! - 01.07.2022

Amatör kulüpler kapanma noktasına geldi!

Trabzon’daki amatör kulüpler zor durumda. Yavuz Selim Stadı ve soyunma odalarının yıkılmasının ardından, Trabzon’daki birçok amatör kulüp mağdur oldu. Trabzon’daki kulüplerin sayısının fazla, antrenman sahasının az olmasından kaynaklı olarak sıkıntı yaşayan kulüpler devletten destek bekliyor. Pelitli’de oturan bir sporcu, Meydan’a dolmuşla gelip yaya olarak, Yavuz Selim Sahasına antrenmana gidebiliyordu. Şimdi ise aynı Pelitli’deki sporcu Akyazı’daki sahasında antrenmana veya müsabakaya gidebilmek için dört vasıta değiştirmek zorunda kalıyor. Bu da maliyeti iki kat arttırıyor. Ülkede yaşanan ekonomik sorunlar ve hayat pahalılığı kulüplerin hem malzeme hem de ulaşım giderlerini arttırmış durumda. 2022-2023 Futbol sezonunda birçok amatör kulübün lige katılmayacağı öğrenildi.

TRABZON BU UCUBEDEN NE ZAMAN KURTULACAK!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu döneminde fahiş fiyatlara inşa edilen ve halen daha neden yapıldığı bilinmeyen Reşadiye kavşağı ne zaman ortadan kalkacağı merak konusu oldu. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Reşadiye kavşağını yanlış yaptık. Bunu bizim dönemimizde yapıldı diye kutsarsam, sokaktaki insanların yüzüne nasıl bakacağım? Reşadiye’de alternatifimiz var. Reşadiye’den güne 50 araç geçmiyor! Durumu ilgili bakana arz ettim. Kendisi de bana hak verdi. Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili olarak yazışmalara başladı. İnşallah bu sorunu en kısa sürede çözeceğiz” dedi.

GURBETÇİLER ŞENLİKLERE GELEMİYOR!

Trabzon’da Temmuz ayı ile birlikte şenlik ve festivaller start alacak. Trabzon’un hemen hemen her ilçesinin en az bir festival veya yayla şenliği organizasyonu olacak. Geçtiğimiz yıllarda pandemi ile sekteye uğrayan şenlik ve festivaller şimdilerde ise ekonomik sıkıntıların kıskacına takıldı. Akaryakıt fiyatlarındaki ani ve yüksek artışlar uçak ve otobüs bilet fiyatlarını alınmaz hale getirdi. Senelik izinlerini ilçesi ve köyündeki şenliklere göre planlayan gurbetteki Trabzonlular, maddi sebeplerden ötürü bu seneki organizasyonlara katılamamanın üzüntüsünü yaşıyor.

MAÇKA’DAKİ SOKAK LAMBALARI NEDEN SÖKÜLDÜ?

Maçka merkez mahalledeki sokak lambaları neden söküldüğü merak konusu oldu. Maçkalı vatandaşlar, “ yapılan ışıklandırmalardan hariç sokak lambaları sökülünce sokak bayağı karanlık oldu. Geceleri evimize gitmekte zorluk çekiyoruz. Milletin kapılarına takılmış fazla lambaları takip ederek yol alamaya çalışıyoruz. Yetkililerin bu soruna bir an evvel çözüm bulmasını istiyoruz” şeklinde ifade kullandılar.

AZMİ KUVVETLİ, SÜREKLİ SAHADAYIZ!

İYİ Parti Trabzon teşkilatlarının yeterince çalışmadığını ve muhalefet görevini yerine getiremediğin yazmıştım. Yazım üzerine İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli aradı. Bir gazeteci olarak sizin yorumlarınıza önem veriyorum. Niçin böyle bir şey yazdınız şeklinde bir sitemimde asla olamaz! Yanlız bilmenizi isterim ki, Trabzon’da en çok saha çalışması yapan parti biziz. Cenazede, düğünde, açılışta, sivil kuruşların programlarının hemen hemen hepsine iştirak ediyoruz. İl ve ilçe teşkilatlarımız sürekli köy ve mahallelerde halkla buluşuyor. Belli ki faaliyetlerimizi kamuoyuna duyurmada bazı eksiklerimiz var. Bunu da sosyal medya aracılığı ile daha etkin hale getireceğiz. Kuvvetli’ye bu çağdaş ve nazik tavrından dolayı teşekkür ediyorum.

AL’IN ABDÜLKADİR ÖMÜR ANALİZİ!

Gazeteci- Yazar Hasan Al, dün sosyal medya hesaplarında ilginç bir yoruma imza attı. Abdulkadir Ömür’ün ilahiler eşliğinde, trafikte araç kullanırken son sürat diğer araçları solmaması videosu sosyal medyada günün konusu oldu. Trabzonlu gazeteci- yazar Hasan Al, sosyal medya hesaplarında anlamlı bir paylaşımda bulunda. Al paylaşımında şu ifadeler yer verdi; “Ahmet Çalık; kemer takmadı, kış koşullarına uymadı, aşırı sürat yaptı. Maalesef vefatından sonra gerekli farkındalık yaratılamadı. Tam tersi ödül olarak adı süper lige verildi. O trajik kazadan ders almayan Abdülkadir Ömürlerin trafik canavarına dönüşmesine niye şaşırıyoruz ki”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar