Arif Çetin

Arif Çetin

Zirveye 3 Adım

Lider Galatasaray ve yakın takipçisinin puan kaybettiği haftada Gençlerbirliği müsabakasının önemi bir kat daha artmıştı. Haftalardır istikrar adına hayal kırıklıkları yaşatan bordo mavili ekipte, Janko, Sapara ve Bamba’nın yoklukları hissedilir mi diye beklerken, yerine oynayanlar bu beklentileri boşa çıkardı.

Trabzonspor takımında Zokora uzun aradan sonra savunma hattının önünde yerini alırken, hücum hattında Henriuqe’yi izledik. Aslında maçı 45+45 olarak değil, 18+72 olarak değerlendirmek gerekir.  4.dakikada Giray katkılı Emerson golü, soğuyan havayı bir anda ısıttı.  Golün ardından Trabzonspor orta sahası topun kendisinde kalmasını sağladı.

18. DAKİKADA BİTTİ

18.dakikadaki Mustafa Yumlu-Petroviç pozisyonu içimize sinmedi. Pozisyonda Mustafa Yumlu’nun uzanan kafası ve ardından Petroviç’in müdahalesi var. Aynı pozisyonda roller değişse ve Mustafa Yumlu kırmızı kart görse yine içimize sinmezdi. Diyebilirsiniz ki, başka takımlarda da oluyor ve onların sesi çıkmıyor. Biz Trabzonsporluyuz. Haklıya haklını verelim. Haram puanla bizim işimiz olmasın. Hakem Kuddusi Müftüoğlu’nun ilk yarıdaki düdükleri de anlamsızdı. Trabzonspor’un bu kadar basit kararlara ihtiyacı yok.

 Ona onbir oynanan oyundan sonra doğal olarak bordo mavili takımın üstünlüğü bariz olarak ortaya çıktı. Onbire onbir oynandığı dakikalarda da oyun olarak üstündü Trabzonspor. Serkan ve Emerson’un bindirmelerini bu maçta daha net gördük. Ancak önlerindeki isimlerin savunma katkısı hâlâ yetersiz. Diğer haftalarda öndeki çizgicilerin savunmaya yardım etmemesi sorun yaratabilir.

İKİNCİ YARI TEK KALE

İkinci yarıdaki Colman-Alanzinho değişikliği bordo mavili takımın hızlı çıkmasına yönelikti. Ancak hızlı çıkılan dakikalarda istenilen sonuç elde edilemedi. Alanzinho’nun hızından çok kısa pas yeteneğinden faydalandı Şenol Hoca.

Sonrasında Olcan ve Yasin’in golleri sezonun en farklı sonucuna gitti. Gençlerbirliği takımını da tebrik etmek gerekir. Kırmızı kart sonrasında ve farkın her artışında oyun formatından taviz vermediler. Sertliğe başvurmadılar. Açık futbol oynamaya çalıştılar. Fuat ÇAPA ve öğrencilerini kutluyorum.

 AYKUT DEMİR KAZANILMALI

Kazanılan üç puan ile zirve ile fark dörde indi. İlk yarının geride kalan maçlarında puan kaybı olmaz ise, devre arasındaki transfer mevsimi daha da renklenecektir. Kayıp denilen sezon geri döner mi bilinmez. 
 
Bu arada, Gençlerbirliği savunmasında oynayan Aykut Demir, Trabzonspor savunmasına hırs katar, alternatif yaratır. Devre arasındaki mübadelede mutlaka düşünülmeli. Yasin Öztekin biraz daha sakin olmalı...

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR