Cenap Serdar

Cenap Serdar

Yönetim Nerede

Türkiye Futbol ligi bitti ve transfer sezonu hızlı bir şekilde başladı. Beklendiği gibi Trabzonspor’dan önce Egemen sonra Selçuk gitti ve ardından diğer futbolcularda gitmek için sıraya girdi.Bunun nedenini anlamak çok zor sonuçta bu takım ligi ikinci sırada tamamlayıp şampiyonlar ligi elemeleri için hak kazanmış.

Profesyonel sporcular ekmeklerini futboldan kazandıkları için daha fazla ücret alacakları kulüplere gitmeleri son derece normaldir. Bu nedenle  takımdan ayrıldıkları için sporculara kızmak zalimce eleştirmek son derece yanlış olur. Sonuçta bu futbolcular sezon içerisinde takımlarında çok iyi top oynamışlar ve görevlerini başarıyla yerine getirmişlerdir ki, başka kulüpler tarafından transfer listesine alınmışlardır.

Burada asıl kızılması ve eleştirilmesi gereken bir makam varsa o da Yönetim kurulu yani Başkan ve yönetimindeki insanlardır. Bu insanlar görevlerini layıkıyla yapmazlarsa idare ettikleri takımlar asla başarılı olamazlar. Buna örnek Trabzonspor yönetimidir. Yönetimde iş bilen yönetici sayısı yok denecek kadar az iş böyle olunca da en az bir yıl öncesinden yeni kontrat yapmadığın Selçuk ve Egemen gibi sporcuların başka kulüplere gitmesi normaldir. Yazık değil mi bu takıma ve taraftara, elinde bu futbolcuları tutsa idin bunların yanına yapacağın birkaç iyi transferle güçlü bir şekilde şampiyonluğa oynardın ya da bu futbolcuları satıyorsan bunlardan iyi para kazanıp öyle satardın, sonucunda para para diye kıvranıyoruz.

Egemen ve Selçuk’un takımdan gitmeleri ayrıca, diğer başarılı futbolcuların da kulüpten ayrılmaya çalışmalarının tek sorumlusu TS Yönetimidir. Yönetim gelecek sezon için her ne kadar futbolcu transferine önem veriyorsa bir o kadar da yönetici takviye yapmalıdır. Bu takviyelerde konusunda uzman kişiler yer almalıdır.(Ekonomist vb.)yoksa gelecek sezon iddia ediyorum yine yönetimin hataları sonucu çok şeyleri kaybederiz.

Artık yeter! Trabzon taraftarının kaçan bu şampiyonluktan sonra kaybedecek bir şeyi kalmamıştır. Bunu yönetimin bilip, şampiyonluğu getirmek için Yönetime yeni yüzler, uzman kişiler ve cesur yürekler almalıdır.Yoksa şampiyonluk gelecek sezonda da hayal olur, sadece Şenol GÜNEŞ ve bir iki yöneticinin gayretiyle nereye kadar gidebilirsiniz ki,

Rakip takımlar sezona fırtına gibi girip elit kaliteli sporcuları transfer ederken, bizim yöneticilerin ağızlarından gazetelere düşen haberlerde istedikleri futbolcuları okuyunca insanın nevri dönüyor. Bu sözü edilen futbolcuları almak için alacaksanız sakın yorulmayın keza Trabzon piyasasında böyle çok futbolcunun olduğuna eminim. Yıldız ve  kaliteli futbolcuları alarak, mevcut Futbolcuları bir nevi motive etmek ayrıca gitmek isteyen Futbolcuları da bu sayede durdurmak gerekirken, bizim yöneticilerimiz hala  düşünme    aşamasındalar düşünün  düşünün bakalım ne zaman gerçekleri görüp uyanacaksınız.

Ayrıca bu takımın adına bir TV kurulsa kötümü olur, bunu Fener,Galatasaray, Beşiktaş ve Bursa yapıyorsa bizim yönetimimiz yapamaz mı? Hiç olmazsa biz köşe yazarları da bu kanal vasıtasıyla TS’ un haklarını rahat bir şekilde Ülkenin en ücra köşesinde ki sporseverlere rahatlıkla duyurabiliriz. Sayın Başkanın bu konuda bir şeyler yapacağını umuyorum.

URL
YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR