Fındık yer paraları yattı mı? Ne zaman yatacak? Alan bazlı destek ödemeleri 2024

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere destek ödemeleri yapıyor. Fındık üreticileri tarafından "destek ödemeleri ne zaman yatacak, yer paralar yattı mı" şeklinde araştırmalar yapılıyor. Detaylar haberimizde.

Fındık yer paraları yattı mı? Ne zaman yatacak? Alan bazlı destek ödemeleri 2024

Fındık üreticilerine her yıl Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çeşitli destek ödemeleri yapılıyor.

Fındık üreticileri, "yer parası" olarak da bilinen alan bazlı destek ödemelerinin bu yıl ne zaman yatacağını merak ediyor.

Alan bazlı destek nedir?

Alan bazlı fındık destek ödemesinde hesaplama üretim yapılan alana göre belirlenmekte.

Çiftçiler, üretim yapacakları alanı Çiftçi kayıt Sistemi vasıtasıyla Tarım ve Orman Bakanlığı'na bildiriyor. Yapılacak alan bazlı destek ödemesi de Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bu şekilde hesaplanıyor ve ödemeler gerçekleştiriliyor.

2023 yılında başvuranlar alabilecek

Alan bazlı fındık destekleri, 2023 yılında başvurusunu gerçekleştiren üreticilere yapılacak. 2024 yılında başvurusunu yapanlar ise 2025 yılında alan bazlı destek ödemelerinden faydalanabilecek.

findik-1.webp

Fındık için mazot ve gübre desteği yattı mı?

Fındık için mazot ve gübre desteği, Mart ayında yapıldı. Bu destekler son 2 yılda nakit olarak verilmedi. Çiftçilere destekler kart halinde yapıldı, destekler yalnızca gübre ve mazot alımında kullanılabildi.

Fındıkta alan bazlı destek ödemesi ne zaman?

Fındık için yapılacak alan bazlı destek ödemeleri bu yıl beklenenden daha ileri bir tarihe sarktı.

Ödemelerin Nisan ayı sonuna doğru yapılması bekleniyordu ancak Nisan ayının geride kalmasına karşın ödemeler henüz gerçekleştirilmedi. Alan bazlı destek ödemeleri için resmi kanallardan henüz bir açıklama gelmezken, ödemelerin Mayıs ayı içinde yapılması yönünde beklenti artmış durumda.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel