Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Videoton için, Vermidon !..

Rakibi 41.kez,kendisi ise 96.kez çıktığı Avrupa kupalarında,kendilerine UEFA’nın Avrupa liginde yer arayan Trabzonspor ve Vıdeoton FC takımları, bu geceki ilk raunt da kozlarını paylaştı.

       Bıktırıcı nemini Ramazan ayında bırakmış,serin geceye sahip Trabzon’da,tribünler dolu ama Maraton tribününün çoğu harmana sanki fındığı sermiş kurumasını bekliyor gibiydi. Yanız 60 ile 63. dakikalar arasındaki tezahüratlarına şapka çıkartıyorum.  

       Trabzonspor’un ilk kez karşılaştığı Macar takımının en pahalı oyuncusu ise Sporting Lizbon’dan kiralık Brezilyalı Renato Neto yedek kulübesinde, en iyi oyuncusu Sırp Mladen

 

kurs.jpg

 Bozoviç sahada, takımının kalesini koruyor. 

       Ev sahibinde Tolga cezalı,Emre bu karşılaşmada UEFA kadrosunda bulunmuyor. Henrique,Barış,Aykut,Cech,Zeki ve Soner ise bu maçın kadrosunda yoklar. Sanırım Şenol hoca, Soner’i de yormadan Elazığspor maçına sakladı.

                                                  *

       Portekizli teknik adam Paulo Souza yönetimindeki Macar ekibi, oyuna haddini bilerek,temkinli ve kontrollü başladı. Özellikle bordo mavililerin ataklarını kendi yarı alanında karşılayan kırmızı –mavili Vıdeoton takımı, ilk devreyi istediği gibi 0-0 bitirdi.

       Hücumda maalesef bir türlü çoğalamayan ve ilk 45 dakika da,oyuna hakim görüntüsü vermesine rağmen, tek bir tehlikeli atak bile gerçekleştiremeyen bordo mavililer,hücum da ki önemli adam eksikliğini göz önünü serdi.

       Özellikle rakip ceza alanı içerisinde topa kafa vurabilecek bir oyuncusu dahi bulunmayan Trabzonspor’un, oyunu zaman zaman kenarlara taşıyıp oradan orta gelmesini beklemesine de bir anlam veremedim.

       Kendi sahasına kapanmış çıkmayan bir rakip için ,o ki ceza alanı içerisinde kafaya yükselebilecek bir oyuncun yok,o zaman ortadan yerden oyna, yani ikinci 45 dakikadaki gibi.

                                                  *

       Volkan ve Colman kulübede oturmak için kenara gelmesi gerekiyordu, geldiler. Formalarını Yasin ve Alanzinho’ya bırakarak,iyi ki de bıraktılar. Bu iki oyuncuyla uyuyan Trabzonspor’a  ve tribünlere birazcık da olsa hareket geldi.

       Trabzonspor takımının,bu sezon kendi seyircisi önündeki il resmi maçının, Avrupa kupalarına denk gelmesi yani hazırlıksız yakalanması, önümüzdeki pazar akşamı sadece bayanlar ve çocuklar önünde oynanacak olan Elazığspor maçı öncesinde, adeta S.O.S verdi.

       İlk 75 dakika bittiğinde kolundan sakatlanan Giray’da, yerini Mustafa’ya bıraktı.Bu oyuncunun soldan gelen ortaya ters ayak,sağ ayağının dışını uzatmasıyla  ıska geçmesi, yürekleri ağızlara getirdi. Vıdeoton en ciddi gol pozisyonunu kaçırdı.,işte bu an tribünlerin bir “Ohh” çektiği andı.

       1984 Yılında UEFA finali oynayan Macaristan takımının,en pahalı ve en tehlikeli oyuncusu 10 numaralı formasıyla Renato Neto, son 10 dakikada oyundaydı.

       Karşılaşmanın başında dağ tarafındaki kale arkasında açılan,İngilizce“ Is Match Fıxıng Legal in Turkey “ ( Türkiye’de şike yapmak serbest mi ? ) pankartını UEFA yetkililerin indirtmesi gözden kaçmadı. Türkiye’de ki bir sponsoru olan bankaya, ayıp olur diye herhalde zorlarına gitti.

       Son dakikalarda Trabzonspor’un 11’i biraz daha diriliş gösterdiyse de,for hattındaki golcü oyuncu eksiklikleri,oyuncuların suratına çarpıp geri geldi !..

                                                  *

       Karşılaşmanın İskoç hakem triyosunda,Euan Norrris doğru olduğu kadar ,hatalı kararlarda verdi ama oyuna etki edecek net bir kararı yoktu.

       Kaleci Onur’a,Alanzinho’ya,Sapara’ya bir alkış diyorum… Bu arada bordo mavililer kaliteli bir santraforu çok aradı. Vıdeoton,Trabzonspor’un başının çok ağırmasına sebep oldu.

                                                  *

       Daha ilk günde,bu maçın ikincisi bile oynanmadan yönetimi istifaya çağıran bir zihniyete ise asla bir anlam vermiyorum ama Vıdeoton maçının rövanşı için,acil bir Vermidon ( Ağrı kesici ) lütfen diyorum.

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR