Meteoroloji'den Trabzon ve 24 ile "sarı kod" uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Trabzon ve 24 ilde sarı kod uyarısı verdi.

Meteoroloji'den Trabzon ve 24 ile "sarı kod" uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Trabzon ve 24 ilde sarı kod uyarısı verdi ve kuvvetli yağışların beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Trabzon ve çevresi ile birlikte Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars, Ardahan, Sivas, Erzincan, Ağrı, Malatya, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Van, Diyarbakır, Batman, Siirt, Hakkari, Şırnak, Mardin ve Hatay illerinde kuvvetli yağışların beklendiği bildirildi ve sarı kod uyarısı verdi.

screenshot-1.png

Akşam saatlerinden itibaren başlayacak olan ve Pazartesi akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenen sağanak yağışların, bölge genelinde etkili olması tahmin ediliyor. Yerel olarak şiddetli geçişlerin yaşanabileceği belirtilirken, özellikle yüksek kesimlerde (1800 metre üzeri) karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı görülebileceği ifade edildi.

Meteoroloji yetkilileri, kuvvetli yağışların sebep olabileceği sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca, tipi şeklinde etkili olabilecek yağışların da dikkate alınması ve gerekli önlemlerin alınması gerektiği hatırlatıldı.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler