Arif Çetin

Arif Çetin

Tur iyi de, ya futbol?

Ukrayna'nın ücra köşelerinde alınan 0-1'lik galibiyetin verdiği özgüven ile Avni Aker'e çıkan bordo mavililerde, geride kalan üç resmi müsabakadan farklı olarak cezalı Colman'ın yerine Soner Aydoğdu görev yaptı. Ramazan Bayramı'nın rahmet ve bereketi tribünlere de yansımış. Biz yeniden sahaya dönelim. 

Rakip D. Minsk, Trabzonspor ayarında bir takım olmadığını ilk maçta görmüştük. İstatistiklerine baktığımızda deplasmanda daha iyi skor aldığını da biliyoruz. İlk maç  en uçta görev yapan Veselinoviç'in kırmızı kart cezalısı olması, rakibin zaten sınırlı olan etlinliğini en alt seviyelere indirmiş. 

Trabzonspor'un topun kendinde kalmasını sağlayıp, var olan teknik üstünlüğünü kullanarak rakibini kolayca alt etmesini bekledik. Ancak, nedense bir  telaş ortamı vardı. Kadrodaki akil adamlar bu panik ortamını normale döndüremedi. Rakip savunmanın merkezindeki uzun ama ağır iki stoperin arasında cirit atmasını beklediğimiz Henrique, Olcan ve Volkan gibi hızlı ayaklar durgun göründüler.

Bu görüntünün oluşmasındaki en büyük etken,  Adrian'ın oyuna ağırlığını koyamamasıdır. Polonyalının partneri pozisyonundaki Alanzinho'nunda Adrian'dan bir farkı yok. Al birini, vur ötekini. Uzun lig ve kupa maratonunda Adrian'ı devre dışı bırakarak  4-2-3-1 sisteminden çift forvetli 4-4-2'ye dönüş senaryosu da hazır olmalı. Trabzonspor'un bu tür oyun zenginliklerine ihtiyacı olacaktır.

İkinci yarıda rakibin daha da açılmasını bekledik. Beklediğimiz oldu da, ancak son vuruş beceriksizliği noktasında zirve yapan gol ayakları bu fırsatları değerlendiremediler. Kaptan Onur, Mustafa Yumlu ve özellikle de Aykut Akgün'ün üst düzey performansı, olası bir kazaya mahâl vermedi. 

Yeni transfer Maluoda, ilk kez Avni Aker'in atmosferi ile tanıştı. Fransız oyuncu henüz hazır değil. İhtilallerin adamı Mustafa Reşit Akçay'ın bu oyuncuya forma verme adına sezon öncesi İsparta Davraz'da ter döken gençleri göz ardı etmesi doğru değil. İsimlerin oynadığı değil, hak edenin oynadığı bir Trabzonspor, daha başarılı olacaktır.

Sonuç olarak; beklentileri karşılamayan futbolla gelen UEFA Play- off eşleşmesi güzel sonuç. Ancak, bordo mavililerin sağ bek, sol bek ve ileri uç noktasında problemleri var. Hadi, savunmanın sağını Bosingwa ile doldurdunuz, diğer iki mevki  her haliyle sırıtıyor. Bu nedenledir ki, asıl ihtiyac, Maluoda'nın oynadığı bölge değil, savunmanın solu ve bölgesi olmalıydı. 

Hepinize hayırlı bayramlar.  

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR