Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Trabzon’da bir İnce Memed ...

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, Abdi Serdar Üstünsalih ‘in bir süredir düşündüğü istifa kararının günü bu maç günü olmamalıydı. Yoksa kararına saygılıyız ama bunun zamanı ve saati maç gününe gelmemeli.

Trabzonspor Yönetim Kurulu, Mali İşlerden sorumlu   Üstünsalih’in istifasıyla bir adam daha eksildi. Asıl 15, yedek 7 olmak üzere toplam 22 kişilik Trabzonspor Yönetim Kurulu’ndan sezon başından beri istifa edenlerin sayısı böylece 8’ e yükselirken, kalan 14 kişi içerisinde de yakın bir kaynaktan aldığım duyuma göre, önümüzdeki günlerde 2 yöneticinin daha istifa edeceği söyleniyor.

reklam-002-001-001-001.jpg                                  *

Karşılaşmaya gelirsek,  4-0’ lık Napoli önündeki o muhteşem taraftar ve atmosfer belki yoktu ama  havanın soğuk olması, bordo mavili tribünlerin kemik taraftarına vız gelmiş onlar yine yerlerindeydi. Maç seçen yanar, dönerler ise yine kayıptı.

Tüm bunlara rağmen taraftar baskısı, futbolu sık sık gereksiz çaldığı düdüklerle öldüren ve futbolun seyir zevkini bitiren orta hakem Hüseyin Göçek’in bazı kararlarında etkili olmadılar dersek yalan olur, haklarını vermek lazım.

Kardemir Karabükspor’un başında takımı kümede bırakması halinde kente heykeli dikilecek olan Yılmaz Vural vardı ve ilk maçına çıkıyordu. Ev sahibinde Ersun Yanal ve talebeleri, bir türlü tam takım olarak bir araya gelemeyen Trabzonspor için, önümüzdeki sezon UEFA’ya katılmak adına da önemliydi. Ligi ilk 4 de bitirebilmek için mutlak kazanması gereken  bir karşılaşmaydı. Her iki takım için altın değerinde 3 puanlık bir maçtı anlayacağınız.

                              *

İlk yarıda Trabzonspor sahada yoktu dersem inanın. Böyle bir 45 dakika son aylarda seyretmedim . Trabzonspor’un tek bir atağı yok. Mehmet Ekici’nin  39.dakikada akıl dolu vuruşu olmazsa, bordo mavililerin tek bir pozisyonu yok.

Orta sahada Özer ve Erkan’ın ve de Sefa’ nın tel tel  dökülmeleri ayakta duracak hallerinin olmaması, inanılır gibi değildi.  İlk yarıda tamamıyla oyuna hakim olan konuk ekipte, Traore’nin attığı ikram gol ve hemen ardından 45+ uzatmada  Karabük ekibinin Almanya kökenli Trabzonlu oyuncusu 61 numaralı Onur  Ayık’ın gününde oluşu, soyunma odalarına galip gitmelerine hem de hak ettikleri bir şekilde  neden oldu.

                              *

İkinci yarıya mağlup başlayan ve Özer ile Sefa’nın yerine Salih ile Deniz’i sokarak doğruyu bulan Ersun Yanal, orta göbekte oynayan ve 7 topu kaptırıp rakibe tehlikeli atak başlattıran Aytaç’a rağmen geceyi ucuz atlattı.

Şimdi şöyle bakıyorum da Bu Aytaç Kara ile yedek kulübesindeki Uğur Demirok’u devre arasında bu takım niye transfer etti anlayan varsa beri gelsin. Bu kulübün parası lahana yaprağı mı ?

Bunlar  Romanya’da kiralık oynayan Alex Bourcenau’nun kramponu bile olamaz.

İlk yarıda dökülen 2. yarıda ise uyanıp dirilen Trabzonspor Samba’nın, Bertul’un, Mabiala’nın gereksiz yere yerlerde yatıp oyunu durdurmaları ve soğutmaları, tribünlerdekileri de çileden çıkarınca, ev sahibinin oyuncuları da hırs yaptı. Yine Mehmet ‘in 83.dakikada kullandığı serbest atışta, Cardozo’nun şık kafası skora dengeyi getirdi.

                                                                         *

Napoli’de ki karşılaşmada ilk 11 de oynamadığı için , sosyal medyada kapris yaptığı için disiplin kuruluna sevk edilen Constant izinli, Yusuf, Waris, Yatabare, Belkalem sakat , Medjani’ de cezalı olduğu için yoktular, anladık.

Karabükspor’un ama hakkını vermek lazım, derslerini hafta boyunca  iyi çalışmışlar. Ayağa oynadılar. Seri oynadılar, arzuluydular ve istekliydiler ama rakibi kızdırmaları aleyhlerinde oldu ve son 10 dakikada maçı verdiler.

Bitime bir dakikada kala  yine takımının bu geceki  tek flaş ismi Mehmet ‘in  harika frikiğinden gelen gol, belki de Trabzonspor Kulübünü  bu hafta içi oluşabilecek krizden kurtarıp ipten aldı.

Bu 90 dakikada uzun bir süre sahada olmayan Trabzonspor'da, 3 golde de imzası olan Mehmet "Ben burdayım" dedi.

Teşekkürler Mehmet... Bugün İnce Memed’i omuzlarda uğurladık ama seni bir kez daha kazandık.

 


Trabzon, Lösemili çocuklar için hastaneyi, toplu taşımacılık için hafif raylı sistemi acilen bekliyor.


 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR