Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Trabzon ONUR’lu olursa!..

Öncelikle tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum.Yıllardan beri henüz atanmamış olanlarında !..

Stadyumun üstünde kirli bir bulut.

Trabzon’da doğal gaz kullanımı tam hayata henüz geçmediği için, çevre binaların kalorifer bacalarından çıkan pis duman tam bir zehir vesselam.

 
kamilkoc.jpg

 

fotofon.jpg

aci.jpg
mor.jpg

kurs.20121221113523.jpg

Yine hatırlatalım dedik.

Eskişehir takımının puanı 19, Trabzon’un 17 puanı vardı maç başlamadan önce, o yüzden ev sahibinin mutlak galip gelip, kırmızı siyahlıları ligde altlarına alması gerekiyordu.

Karşılaşma başladığında ‘’ Eyvah ‘’ dedim. Trabzon takımının yerinde yeller esiyor. Bir takım maça bu kadar kötü başlar mı ? Tam bir rezalet.

Konuk ekip ise bireysel olarak ve takım halinde ilk 45 dakika Trabzonspor’a top yaptırmadı. Gerçekten, Eskişehirspor Ertuğrul Sağlam ile iyi bir ekip kurmuş.

Kendi sahasında  Trabzonspor’un tek bir hücum oyuncusuyla oyuna başlaması , ay ışığında şeytanla raks etmeye benziyor. Buda Es-Es ekibinin işine geldi zaten.

                                                               *

Bordo mavililerde Batuhan ve Volkan kadro dışı bildiğiniz gibi. Yusuf sakat, Bosingwa ve Aykut Demir cezalı, Fatih, Alanzinho ve janko kadroda olmayan diğerleri…

Maça ezik başlayan UEFA beyinin, ilk 45 dakikadaki tek olumlu pozisyonu 3 dk’da Olcan’ın kafa şutunun yan direkten geri gelmesi. Başka ? başka bir şey yok.

Rakibinin de 42 dk’da, N’Diaye’nin şutunun direğe vurması da, yine şans faktörünün etkilerinden biri olsa gerek.

Oyun boyunca bireysel estetik  kabiliyeti maalesef genelde negatif olan Henrique, az ayaklarını ve vücudunu dengeleyebilse yok mu,  pozisyonlar çok farklı şekil  alacak. Adam topla beraber bodoslama dalıyor. Attığı golde de aynı boş pozisyonda kafayı kalecinin kucağına vurdu, dönen topu zor tamamladı. Hele 90+5’de, uzatmada uzak mesafeden boş kaleyi tutturamaması da tartışılır ama tüm bunlara rağmen Henrique'nin hücum hattında tek başına verdiği mücadeleyide saygı duymak lazım.

Boş alana kayan topa Malouda’nın o dakikada depar atıp vurması bile alkışlanır. Zaten golde de onun ve Olcan’ın imzası var.

                                                                *

Bu arada kaleci Onur başta olmak üzere Olcan ve Mustafa Yumlu son haftaların en diri oyuncuları tebrik etmek lazım. Bugün ise Zokora, Bamba ve Kadir iyi oynadılar.

İkinci yarıda  bordo mavililerin kaçırdığı  diğer  net tek pozisyon ise  55.dakikada Adrian’ ın beceriksizliğiyle sonuçlandı. Adrian ve Colman oyuna ağırlığını koymayınca, Trabzonspor’un orta sahası adeta dökülüyor. Bugünde çok sıkıntı yaşadılar.

Özellikle Trabzonspor oyunun ilk 60. dakikasında hücumda asla çoğalamadı, aksine  eksik bile kaldı.

Trabzonspor Teknik heyetinin , yardımcılarda dahil bu maçta 90 dakika boyunca gol hariç kulübeden çıkmamalarına hiç bir anlam veremedim. Sanırım görünen kötü futbol, kötü skor, mağlubiyet korkusu ve endişesi mi vardı acaba ? Ertuğrul Sağlam hep saha kenarının  çizgisi üzerindeydi ve devamlı takımıyla sesli varyasyon halindeydi. Dimdikte ayaktaydı. Trabzonspor’un kenar kulübesini ben bu gece çözemedim. Çözen varsa bana da söylesin.

                                                                 *

Orta hakem Yunus Yıldırım fena maç yönetmedi ama az kalsın 2.yarı kale çizgisi hakeminin kurbanı oluyordu. Çizgi dışındaki pozisyona, kale çizgisi hakemi Trabzonspor’un aleyhine  penaltı görüntüsü verdi. Yan hakem Orkun Aktaş’da bu hatayı düzelterek, Yunus Yıldırım’ı bayrakla uyardı ve büyük bir hataya kurban gitmesini önledi.

Biraz gerilere gidersek, benimde tribünde olduğum o gün, 2010-2011 sezonunda Trabzonspor ile Eskişehir’de, deplasmanda 0-0 berabere kalan ve bu maçta 2 golü verilmeyen ve şampiyonluk yarışında büyük yara alan Trabzonspor, o karşılaşmadaki Eskişehir takımını unutmadı. Şike kokusu hala devam eden bu maçtaki Eskişehirspor’un futbol takımı ile Eskişehirspor’un bugünkü futbol takımı arasında, bence bir emek,haysiyet ve onur farkı var.

Eskişehirspor 2010-11 sezonundaki takımıyla bence çok utanmalı, bugünkü takımıyla da gurur duymalı.

                                                     *

Her şeye rağmen bu galibiyet, Trabzonspor takımına  perşembe akşamı UEFA Liginde Avni Aker’de oynanacak olana Limassol karşılaşması öncesi, oyun havası gibi geldi . Onlarda zaten öyle yaptılar.  özellikle son dakikaları oldukça heyecanlı geçen bu maçın sonrasında, galibiyeti taraftarlarına kolbastı oynayarak kutladılar.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

  Trabzon, Lösemili çocuklar için hastaneyi, toplu taşımacılık için raylı sistemi acilen bekliyor.

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR