Osman Kanber

Osman Kanber

Trabz- On, Play- Off

    Bu hafta sonu ligimiz başlıyor. TFF'nin son icadı Play – Off uygulanacak. Futbol kamuoyunun çoğunluğu ikinci, üçüncü ve dördüncüye şampiyonluk için büyük avantaj sağlayacak bu sistemin Fenerbahçe için çıkarıldığını düşünüyor.

     Senaryo şöyle TFF Fener’i düşürmeyecek, düşürse bile tahkim düşürmeyecek. Fener’den sadece puan silinecek, Puanı silinse de ilk dört içerisinde yer alabileceğinden play-offta oynayacak. Şampiyonluğa ortak olacak.

     3 Temmuz’dan bu yana TFF Fener’i kurtarmak için ne yaptıysa eline yüzüne bulaştırdı. Kaş yaparken göz çıkardı. İnşallah bu da öyle olur.

*

     Fenerbahçe camiası medya desteğiyle öyle bir ortam yarattı ki neredeyse herkes Fener’i nasıl düşürmeyiz çabasında. Sanki başkan’ı, yöneticileri, muhasebecisi trafik suçundan içerde. En acısı da süper lig’in Galatasaray hariç tüm takımlarının bakan’dan “Fenerbahçe düşmesin” diye ricacı olduğu iddiası.

     Sadri Şener’in bugüne kadar görmeye alıştığımız net tavırlarını göremedik. Bakanın önünde “kanunlar uygulansın, düşmesi gereken düşsün” diyebilen 18 takımdan sadece Galatasaray ise bunun sebebini Sadri Şener izah etmeli.

*

     Her olayı evirip çevirerek Fener’e yapılanların ne kadar yanlış olduğunu ve bundan Türk futbolunun ne kadar zarar göreceğini anlatmaya çalışan medyanın son saçmalığı da milli takım ile ilgili. Malum yorumcular Milli takımın kötü futbolunu şike gündemine bağlamaya çalışıyor.

     İyi de bu milli takım geçen yıl 10 Ekim’de Azerbaycan’a 1-0 yenilmedi mi? O zaman şike soruşturması mı vardı? Grup sonuncusu Azerbaycan’ın tek galibiyeti bize karşı.

Üstelik bugün biz Avusturya ile oynarken Azerbaycan – Kazakistan oynayacak. Azeriler kendi sahasında Kazaklar’a yenilmezse Kazakistan sonuncu olacak. Bunun sonucunda ise grup sonuncularından alınan puanlar değerlendirmeye alınmayacağından Kazakistan’dan alınan altı puan boşa gidecek.

*    

     Bülent Uygun, Aziz başkanının yolundan gitmiş, cezaevinden mektup yazmış. İçeriğini boş verin, İlgimi çeken mektubun içeriğinde iki yerde Bediüzzaman Said-i Nursi’den alıntı yapmış. Dün asker selamı vererek bir yerlere mesaj gönderen Bülent Uygun şimdi de başka yerlere mesaj veriyor. Belgeleri beğenmiyor.

     Bülent Uygun’a bu sezonun başında neden 8 maç ceza aldığını sormak lazım. Bucaspor’u neden bırakmış? Para ya da başka bir çıkar için Bucaspor’u bırakıp Eskişehir’e giden birinin şimdi ben şöyle yapmam ben böyle yapmam 20-25 bin TL için şike yapmam demesi ne kadar inandırıcı.

*

     Türk bankacılığının miladı olan Civangate’yi hatırlıyor musunuz?

     Engin Civan, Türkiye'de bir dönem en çok konuşulan kişilerden biriydi.  Emlak Bankası Genel Müdürü olduğu 19 Eylül 1994'te, vurulmasıyla patlak veren 'Civangate' olayının kahramanıydı.

     O günkü iddialara göre, Selim Edes, sahibi olduğu İnşaat firması aracılığıyla Emlakbank'a yaptığı inşaat ve sattığı arsanın bedeli olan 120 milyon doları tahsil etmek istediğinde genel müdür Engin Civan, Edes'in talebini rüşvet karşılığında yapacağını söyledi.  Bu amaçla verdiği rüşveti geri alamayan Selim Edes, mafyadan yardım istemiş ve Civan'ı vurdurtmuştu.

Ortaya çıkan skandaldan sonra Civan'a rüşvet verdiğini kabul ettiği için 1 yıl 8 ay hapis ve 111.1 milyar lira para cezasına çarptırılmıştı.

İşte bu sürecin bir noktasında Müteahhit Selim Edes, mahkemede, "Banka Genel Müdürüne rüşvet verdiğini" söyleyince...

Genel Müdür Engin Civan "elinde belge var mı?" diye sormuştu da...

Selim Edes dayanamayıp, ağzını bozmuş, Türkçe'ye bir "deyiş" kazandırmıştı:

- Rüşvetin belgesi mi olur lan pez…..!..

Selim Edes rüşvetin belgesini bulamadı ama Türk emniyeti şike’nin dosyalar dolusu belgesini TFF’nin önüne koydu.

Sonuç….

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR