Arif Çetin

Arif Çetin

Temposuz Futbol

Sonuç ne olursa olsun, bu sezon heyecan dolu doksan dakikalar yaşayacağımız kesin. Taraftar, geride kalan üç doksan dakikadan keyif alıyor, heyecan yaşıyor.
İstanbul'da Beşiktaş karşısında kazanan onbiri bozmadı Şota Hoca. Kamuoyunun beklentisi Ekicili, Cardozolu bir onbir olsa da, Şota'nın başlangıçta her ikisi ile de başlaması yanlış olurdu. 

Cihat Arslan, bu ligde takımını haddini bilerek oynatan nadir hocalardan. Önde oynayan iki siyahi fuleli oyuncusu ile sonuca gitmek isteyen Akhisar takımı, savunmada yaptığı doğrularla bir puanı kaptı. Geçtiğimiz hafta Trabzonspor'un Beşiktaş'a yaptığını, bu gece Akhisar Trabzon'a yaptı desek yeridir. 

İlk yarıda orta sahayı kalabalık tutarak başlayan Trabzonspor'un en büyük sıkıntısı tempo yapamaması oldu. Sağdan Cavanda ve Yusuf ile gelen anlamsız yan topların tamamını Merter, Doagluas ve Caner üçlüsü tarafından rahatlıkla savuşturuldu. Geçtiğimiz iki haftanın formsuz ismi Özer Hurmacı yine beklenilenden uzaktı. Okay, Mbia, Özer ve Erkan'ın kendi görevlerini yapmak yerine diğer arkadaşlarından rol çalmaya yönelmesi bir başka sıkıntılı durumdu. 

İlk yarıyı skor olarak önde kapatan bordo mavililerde oyun anlamında değişen bir şey yoktu.
Constant'ın hareketinde verilen penaltı kararı ne kadar doğru ise, Cavanda'nın pozisyonunda ise verilen penaltı kararı yanlıştı. Sonuçta da gol olmadı. Trabzonspor gibi hak ve adalet üzerine inşa edilen bir yapının haksız penaltıyı kaçırmasından daha doğal bir şey olmamalı. 

Özer - Ekici değişikliği beklenen sıçramayı sağlamadı. Ekici hazır değil. Bu net olarak görüldü. Ama Cardozo ve N'doye  ikilisi ile başlamak düşünülebilirdi. Cardozo'nun oyuna girmesi Trabzonspor'un hücum gücünü pozitif yönde etkiledi.Tabii ki bizim söylemlerimiz daha çok skora yönelik. Eğer Trabzonspor sadece N'doye ile oynayarak kazanabilseydi, bizim söylemlerimizin tamamı boşa çıkacaktı. 

Ligin henüz başı. Kendi evinde maç kaybetmek tabii ki iyi bir şey değil. Ama Trabzonspor için bu skorlar normal. Oyun olarak eksikleri var. Özellikle orta sahanın hücum tarafında yapılacak işler var. Bir de en önemlisi oyun temposu çok düşük. Kendi evinde kazanmak istiyorsan tempolu oynamak zorundasın.
Kısacası Trabzonspor doğru yolda. Bu skorlar normaldir. Bordo Mavililer mağlup ta olacaktır. Ama seyircisine zevk veren, heyecan yaşatan Trabzonspor her daim sahada olacaktır. Yeter ki, saha dışında yaşananlar, içeriye yansımasın. 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR