Arif Çetin

Arif Çetin

Süper Mehmet Ekici

Hafta içerisinde kupada kaybedilen Sivasspor maçı sonrasında Trabzonspor'u takip edenlerin pek de umudunun olmadığı bir müsabakaydı. Hakemlerin haftalardır süregelen adaletsiz ve tutarsız kararları, Cardozo, Erkan, Yusuf, Bosingwa, Salih Dursun, Waris, Belkalem gibi oyuncuların sakat, cezalı gibi nedenlerle kadroda olmamaları maç öncesindeki olumsuz etkenler olarak sıralanabilir. 

Bosingwa ve Salih Dursun'un yokluğunda en çok merak edilen sorunun cevabı Fatih Atik olarak karşılık buldu. Orta sahaya monte edilen Aytaç Kara, Trabzonspor için büyük kazanç olacağa benziyor. Özer'in daha çok sol dışta oynaması, Constant'ın bir sezona varan uyurgezer hali Aytaç'ın o bölgede yalnız bıraktı. Bu yalnızlıkta disiplinli ve koordine hareket eden, orta sahada alan daraltarak Trabzonspor'u hataya zorlayan, savunması ile orta sahasını hızlı bir şekilde bütünleştiren Başakşehir takımının da büyük payı vardı. 

Gecenin kahramanı Mehmet Ekici'nin enfes vuruşu ve Sefa Yılmaz ile iki kez öne geçen Trabzonspor'da, kısa süre sonra skor üstünlüğünü kaybetmesinin ana nedeni olarak, Yatabare'nin top tutamaması ve orta sahada yaşanan koordinasyonsuzluk gösterilebilir. Skor'un 1-1 olduğu golde Musa Nizam'ın büyük hatası var. Trabzonspor sol savunmacısı her ne olursa olsun rakibini durdurabilmeli. Sonrasındaki birkaç pozisyonda da hem Doka, hem de Edin Visca bordo mavili son tarafı zor durumda bıraktılar. 

Hücum anlamında Erkan, Yusuf ve Cardozo gibi üç önemli ismin olmadığı Başakşehir mücadelesinde Yatabare'nin yerine aylar sonra oyuna giren Deniz Yılmaz'ın da skora katkı yapmasa da başarılı bir oyun sergilediğini söyleyebiliriz. 

Sonuç olarak; bu kadar eksikler arasında puan cetvelinde ardışık olarak yer alınan ve ligin istikrarlı futbol oynayan Başakşehir takımını yenip, sıralamada aşağıya atmak önemli bir kazanç. Hafta içerisinde içeride oynanacak Napoli maçına ölçü olur mu bilinmez ama, futbolcuların kupa sonrasında ligden erken kopmamasını sağlayan bir üç puan oldu.
Geride kalan doksan dakika içerisinde bordo mavili takımda Mehmet Ekici, Aykut Demir, Aytaç Kara ve Medjani diğer arkadaşlarına göre birkaç adım öne çıktı. 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR