Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Soğuk gece

reklam-001-001-001-001-002-001-001-001-001-001-001-001-001.jpgAvrupa Ligindeki gruplarında, bir üst tur olan Eleminasyonlu 2.tura yükselme başarısı gösteren iki takımın karşılaşmasıydı.

Pazartesi çekilecek kuralarda 32 takım arasında daha avantajlı torbaya girmek için -L- Grubunun liderliği adına oynadılar.

Legia Varşova takımı 16 takımlı Polonya Premier Liginde 18 hafta sonunda, 38 puanla lider durumda ve şampiyonluğun en büyük favorisi bu yıl Polonya’da…

Kadrosunda Trabzonspor gibi,  28 oyuncusu bulunuyor. 11 Yabancısından 7 ‘si  maç kadrosundaydı teknik adamları Henning Berg’in...

Bordo Mavililerde ise 8 yabancıdan 5’i Varşova’daydı.

*

Trabzonspor bu sezon ilk kez bir karşılaşmada 18 oyuncuyu tamamlayamadı. Legia önüne 16 oyuncuyla çıkabildiler.

Yabancılardan Waris ve Avraam sakat , Medjani’de cezalı olduğu için yoktular.

Trabzon takımının UEFA  Grup maçları öncesi verdiği listede, adı olamayan 5 kişiden biride  Özer’di bu gece.

Lokeren maçında ceza alan Legia’nın, 30 bin kişilik Pepsi-Arena Stadyumu bu gece sessiz, sedasızdı.

*

UEFA 75 koltuk Trabzonspor’a vermek üzere, 250 kişi için izin vermişti, görevliler hariç. Anlayacağınız  sessiz ama soğuk bir geceydi.

Seyirci olmayınca da pek tadı olmaz derler ya, öyleydi. Fatih üst üste 2 şık kurtarış yaptı önemli, devamında kale içinden Belkalem çıkardı topu  ama buda yerdeki Fatih’e  çarpıp gol olmasına Fatih adına en çok ben üzüldüm diyebilirim.

21.dakikada  Portekizli Orlando Sa, en son şutu atandı ama bundan önceki üst üste iki pozisyonda Fatih harika çıkardı.

*

Orta hakem Danimarkalı Hansen’in,  çok kötü,rezil bir 90 dakika yönettiği  karşılaşmanın kader anı ise, 53.dakikadaki Yatabare’nin  net gol pozisyonunu kaçırdığı andı.

Pozisyon penaltı ve Legialı oyuncuya kırmızı karttı ama hakem tam bir uzaylı. Düşünebiliyor musunuz skor 1-1 olacak ve rakibiniz 10 kişi kalacak.

Bunun hemen ardından yine Orlando’nun gelen golü , konuk takımın gardını düşürdü.

Trabzonspor’un bu maç öncesinde,  12 tane oyuncusunun eksik olmasından çok, 2.turu garantilemiş rahatlığında oynaması onun için en büyük kötülük oldu.

Anlamadığım, 18 tane oyuncuyu tamamlayıp sahaya çıkamıyorsun ama 3 tane oyuncun süresiz kadro dışı, adamı var ya şeyiyle gülerler.

*

Bu arada dikkatimi Legia’nın Brezilyalı sol beki çekti, çok da hızlı ve çabuk Guilherme, bir kenara not etmek lazım..

 Trabzon’da, Aykut’un da takımına bu maçta iyi dönmesi de pozitif katkı oldu.

Mehmet’in ise UEFA ‘da önümüzdeki maçta Özer’de gelecek iken olmaması ise hiç hoş olmadı , hem de son dakikada kırmızı kart görmesi inanılır gibi değil ya. Orta hakem zaten zeka özürlü belli. Dikkat etsene Mehmet.

Takım da bir türlü oyunu elinde tutamayınca sonuç kaçınılmaz oldu.

*

Legia’nın fanatik taraftarları tribünlerde olmamasına rağmen alınan 2-0’lık mağlubiyet için, yine de canınız sağ olsun diyelim.

 Önemli  olan bundan sonra kurada  çıkan takımı eleyebilmeniz olacaktır.

Beşiktaş maçının kötüsü kaleci Fatih’i de, bu maçtaki önemli kurtarışları adına tebrik ediyorum.

Özgüveni bir an önce kazanmak, kendisine çok  şey katar.

 

 


Trabzon, Lösemili çocuklar için hastaneyi, toplu taşımacılık için hafif raylı sistemi acilen bekliyor.


 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR