Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Özer sakatlanınca !..

İlk yarıda Trabzon’da ki karşılaşma da,  Eskişehir daha iyi oynamasına rağmen, Trabzonspor Henrique’nin 74.dakika da attığı golle sahadan 3 puanla ayrılmıştı.

O, Eskişehir takımından 5 kişi devre arası başka takımlara transfer oldu, gitti.

Mevcut kadrosunda da bugün Diego ve Onur sakat. Akaminko ve Jorguera’da cezalı.
Kırmızı siyahlılar, devre arasında da Adanademirspor’dan 200’er bin liraya aldıkları Lawal ile  Kamil Ahmet’i de, ilk 11 de oynattı.

Trabzonspor’da ise Malouda kendine  takım bulmaya gitti, Kapıkuleyi geçti. Sol Bamba  sakat.

Çiçeği burnunda damat Zokora ile davetlisi Colman’la beraber,  Fatih, Janko, Abdülkadir ve Gökhan’da maç kadrosunda olmayan isimler. Eskişehir Atatürk stadyumunda güneşli ama soğuk diyebileceğimiz bir hava vardı. Trabzonsporlu taraftarlar takımlarını yalnız bırakmayarak, tribünlerde kendilerine ayrılan yeri doldurmuşlardı.

Maça gelince ; ilk 40 dakika içerisinde  Eskişehir adına  Necati’nin , Trabzon adına da Henrique’nin birer pozisyonu var o kadar.

Taki  41.dakikaya kadar.  Adrian’ın uzak mesafeden kullandığı serbest atışı kaleci Boffın kucağından kaçırınca, yetişen Özer golü yazdı.

Sanki bu golü bekler gibi ev sahibi takım uyandı. İlk yarının bitimine uzatma ile  5 dakika kala Eskişehirspor inanılmaz goller kaçırdı.

Burada rakibe bu kafaları Aykut ve Mustafa Yumlu  vurdurmayacaktı. Müsaade etmeye devam edince kaptan Onur’dan fırçayı yediler.
                                                              
Oyunun 2.yarısında Trabzonspor’un  beklemediği bir anda,  Adrian orta saha çizgisinden getirdiği topla Henrique’ye takımının 2.golünü attırması, konuk ekip adına şık bir pozisyondu.

Bu golden hemen sonra Eskişehir defansını 3’e, 1  yakalayan bordo mavililerde bu kaçmayacak pozisyon  ancak Henrique’ nin ayağında pas olacaksa kaçardı, öyle de oldu kaçtı.

Her zaman derim oyunun 2.devresinde 3-0 önde değilsen, asla galip geldiğini sanma.
Özer’in de 2-0’dan sonra  sakatlanması, Trabzon adına talihin ve galibiyetin kırıldığı andı.

67.dk’da  Zeki’nin eline çarpan top ve 70.dakikada Kadir’in Bienvenu’nun formasını çekmesi sonucu  düşürmesiyle gelen 2 penaltı, Erkan Zengin’in ayağından oyuna dengeyi getirdi.

Mustafa Akbaş’ın gününde olmaması, Özer’in sakatlanması , genç oyuncular Zeki ve Kadir’in tecrübe eksikliği ve şansızlıkları, Aykut’un kırmızı kartla oyundan atılması, karşılaşmanın akışını da resmen değiştirdi.

Trabzonspor’da Kadir, Yusuf ve Soner’in oyuna dahil oldukları 2 nci 45 dakika, ilk yarıya oranla daha hareketli geçerken, orta hakem Volkan Bayarslan’ın Eskişehirspor lehine verdiği penaltı pozisyonuna önce devam deyip, çizgi hakeminin kararıyla geri dönüp penaltı noktasını göstermesi, 90 dakikanın en ilginç bölümü olarak hafızalarda kaldı.

Yedek kulübesinde oturan Emre Güral’a gelince, Henrique’nin ilk 11’de oynamasına sebep sensin, suçu biraz da kendinde ara.


Trabzon, Lösemili çocuklar için hastaneyi, toplu taşımacılık için hafif raylı sistemi acilen bekliyor.


 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR