Arif Çetin

Arif Çetin

Mustafa'nın Gecesi

Eskişehirspor ve Antalyaspor galibiyetlerinin ardından gruptaki üçüncü maçına çıktı bordo mavililer. Adrian'ın cezalı olmasının dışında savunmanın her iki kanadı yenilenmiş. Aykut orta sahada Sapara'nın partneri.  Üç gün öncesinin en kötüsü Halil'in yerinde genç Emre ve en uçta  Vittek. Antalya'daki on birden toplam beş değişiklik.

Zeki Yavru, Aykut Akgün, Emre Güral gibi gençlerin formaya sıcak kalmaları, ikinci yarıdaki lig ve kupa periyotları için olumlu. Elden çıkartılamayan Marek Cech'in de bu tür karşılaşmalarda forma giymesi olumlu karşılanmalı. Oynamayan bir oyuncuyu elden çıkartmanız daha zordur.
               
COLMAN'IN KATKISI
               
Şenol Hoca, son iki kupa maçında Colman'ın süre almasını sağladı. İlk yarıyı boş geçen bir oyuncunun kısa zaman aralıklarıyla takıma kazandırılması doğru karar. Hem Antalyaspor hem de bu maçta görüldü ki, Colman'lı orta saha topa daha fazla sahip oluyor. Oyunun kontrolü Trabzonspor'da kalıyor. Mersin'de yürüyerek oynayan Colman'ın, gerekli fizik kondisyonu sağlayıp devamlılığını doksan dakikaya çıkarması Trabzonspor'a büyük kazanç olacaktır.   
               
Trabzonspor'un elinde dört uç elemanı var. Halil, Vittek, Janko ve Emre. An itibariyle en hazırı Vittek. Hava toplarının çoğunu takımına kazandırdı. Emre Güral ise sağ çizgide oynadı. Bu futbolcuya, kupanın diğer maçlarında uç bölgede şans verilmeli. 
               
GENÇLERE GÜVENİYORUM
               
Maçla ilgili konuşulacak fazla bir şey yok. Geceye Mustafa Yumlu'nun iki golü damgasını vurdu. 1461'den geçtiğimiz yıl gelen Mustafa, bu yıl katılan Zeki Yavru ve Abdullah Karmil bu takımın geleceğidir. 
               
Mersin İdman Yurdu'nun hedefi Süper Lig. Kupa gruplarındaki her iki maçını da kaybetmiş. Onların derdi futbolumuzun en üst liginde bu seneyi bir şekilde atlatmak.
               
ORTAK PAYDA TRABZONSPOR  
               
Mersin İdman Yurdu kadrosu üzerinden Şenol Güneş - Giray Bulak polemiği çıkarmak doğru değil. Her ikisi de bu camianın bir değeridir. Yaptıklarının doğru ya da yanlış olduğu tartışılır. Ancak camianın bu tür tartışmalardan bir şey kazanmayacağını herkes bilmeli. Ona göre söylemlerde bulunmalı.
               
Trabzonspor kazanmaya alıştı. Beşiktaş hazırlık maçı da olmak üzere işler iyi gidiyor. Takımın özgüveni var. Oyuncu değişiklikleri yerinde ve katkı veriyor. İstikrar için kazanmaya ve doğru işler yapmaya devam edilmeli.
               
Tekrarlamakta fayda görüyorum. Trabzonspor'un 2012-2013 sezonuyla ilgili ana hedefi; kupa ve gelecek sezona genç isimler hazırlamak olmalı.
 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR