Cenap Serdar

Cenap Serdar

Milli Rezalet

 

Milli Futbol takımımız Euro 2012 play-off ilk karşılaşmasında Hırvatistan ile oynadığı maçı kaybetti ve rövanş öncesi büyük avantajını bitirdi. Milli takımın dün gece almış olduğu bu yenilgi aslında tesadüf değildi, bunların olacağı Guus Hiddink’in takımın başına  geldikten sonra sazı tamamen ele alan Oğuz ÇETİN’in  bazı sporcularla olan şahsi tutumundan belliydi, ÇETİN bu tavrını sürdürdüğü sürece Milli takımın asla başarılı olamayacağını, Hiddink’in eğer bu hususu görüp ÇETİN’i yanında uzaklaştırmazsa kendi sonunu da hazırlayacağını, Milli Takım Teknik Direktörlük görevine  geldiği günlerde yazmıştım. Bu konuda fazla alim olmaya gerek yoktu kişisel duygular ve saçma uygulamalarla  bu Ülkenin Milli takımının yönetilmeyeceğini  bilmeleri gerekirdi.

Türk Futbolu maalesef dün gece yaşananlarla tamamen iflas etmiştir. Ülkede yaşanan şike soruşturmasının halen sonuçlandırılmamış olması, kulüpler arasında ekilen kin nefret tohumlarının büyümeden yok edilmesi gerekirken  bazı kesimler tarafından  beslendiği bir ortamda sporcuların büyük bölümünün bu yaşananlardan ne kadar çok etkilendiklerini dün gece açık seçik gördük. Buna birde gaflet ve delalet içerisine düşmüş bir seyirci, taraftar topluluğunu eklersek olayın ne kadar vahim olduğunu daha iyi anlamış oluruz.

Milli Takım iki aşamalı bir maça çıkıyor ve sonucunda kaybediyor, olan kalecimiz Volkan’a oluyor sanki tek suçlu oymuş gibi tüm statta akıl almaz bir kötü  tezahürat, küfürlerin tamamı bu sporcumuza yapılıyor. Statta sanki Fenerbahçe futbol takımı başka bir Türk takımı ile maç yapıyor. Volkan hak etmediği o kadar büyük hakaretlere maruz kalıyor ki sahada yer alan defans oyuncuları bile maç esnasında Volkan’ı koruma adına kendilerini riske atarak Volkan’a top atmıyorlar. Bu nasıl futbol anlayışıdır, böyle vatandaşlık ve taraftarlık olur mu? Bu Avrupalılar olanları gördükten sonra bizler için   nasıl medeni millet sözünü kullanabilir. Yazacak ve söylenecek çok şey var ama kalsın,   bizlerde onlara benzemeyelim.

Fenerbahçe kalesini koruyan Volkan’ı veya Fenerbahçe’yi seversiniz sevmezsiniz o ayrı şey, ancak Milli takımda oynayan her sporcuyu sevip onları göz bebeğimiz gibi korumalıyız, bunlardan bir tanesi de Volkan’dır. Ben şahsen Volkan’ı dün geceden sonra daha çok sevdim hiç üzülme sevgili kardeşim ben Trabzonspor taraftarıyım ve Fenerbahçe ile yaşanan yarışlarda da aleyhinizde çok eleştirilerde  bulunmuşumdur. Ancak senin dün gece göstermiş olduğun büyük medeni cesaret ve delikanlı duruşun o yapılanlara en büyük cevap olmuştur. Bundan sonra, dün gece yapılanları düşündükçe, daha çok hırslanıp kulübünde daha iyi kalecilik yapacağına eminim Allah senin, eşinin ve ailenin yardımcısıdır.

Ülkede spor adına yaşanan kaoslar, Türkiye Futbol Federasyonu’nda alınan yanlış karar ve uygulamalar, Milli Takımlar sorumlusu olan Oğuz ÇETİN’in (Hiddink sadece göstermeliktir) şahsi düşünce ve tavırları Türk Milli takımını bu günlere taşımıştır. Hiç bir sporcu  Milli dava uğruna sahaya çıkıp anasına , babasına , eşine küfredilmesini  istemez sanırım,  bu şekilde tezahürat yapanların da Türk ve insan olduklarına asla inanmıyorum.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR