Diğer

Diğer

Limassol’u yen, Kayseri’ye gel..

Kayserispor- Trabzonspor

Karabük ve Limassol maçlarının kazanılmasına rağmen Trabzonspor’un ortaya koyduğu futbol, sanırım benim gibi taraftarları da pek memnun etmedi.

Bordo mavililer Avrupa maçlarındaki kazanma azimlerini maalesef  lige yansıtamıyorlar.

Ligdeki Karabükspor maçında Trabzonspor adına ne futbol vardı, ne de kazanma azmi.

Avrupa’daki Limassol maçında ise, futbol yine çok iyi olmasa da kazanma azminin sahaya yansıdığı görüldü.

Trabzonspor’un elindeki futbolcu kadrosu daha iyi futbol oynar görüşündeyim. Ama Colman ve Adrian inanılmaz laubali oynuyorlar.

Oyunu yönlendirecek, istediği gibi hızlandıracak olan bu iki futbolcu, maçın büyük bölümünde adeta keyif yapıyor gibi oynuyorlar. Oynadıkları zaman zaten Trabzonspor farkını gösteriyor.

Olocan’ın solbeke hapsedilmesine Mustafa Akçay dışında herkes karşıydı. Trabzonspor Olcan gibi bir futbolcun un hücum gücünden daha fazla yararlanmalıydı. Böyle futbolcu solbeke hapsedilemezdi.

Nitekim Mustafa hoca da gerçeği gördü ve Limassol maçında gerçek yerinde oynattı. Olcan, bütün atakların içindeydi. Rakip kaleyi en çok zorlayan futbolcu oldu.

Maoluda her geçen maçta üstüne koyuyor. Klas futbolcu olduğunu gösteriyor. Bosingwa henüz hazır değil.

Benim anlayamadığım Limassol maçındaki Bamba tercihi idi. Bu sezon hiç oynamayan, gönderilmesi için kadro dışı bırakılan bu futbolcunun, böyle bir maçta ilk onbirde oynatılması bana göre yanlış bir tercihti. Nitekim maça da Bamba’nın yaptığı hatalar damgasını vurdu.

Mustafa hoca sol bek için hiç  tereddütsüz Kadir Keleş’e güvenmeli. Tecrübesiz olsa da o mevkiide ilk defa oynayacaklardan daha faydalı olur kanaatindeyim.

Zaten Başkan Haciosmanoğlu da gençlerin oynaması için sürekli çağrı yapıyor. Öyleyse korkma hocam. Yusuf’u oynattın kazandın, şimdide Kadir Keleş’i oynat kazan.. Olcan’ı  hücumdan geri alma..

Yusuf Trabzonspor’un çok önemli kazanımıdır. Bu kazanımda hiç kuşkusuz Mustafa Akçay’ın çok büyük katkısı vardır. Böyle bir kadroda genç Yusuf’a güvenip sahaya sürmek, kendini ispat etmek isteyen bir teknik direktör için zor tercihtir.

Yusuf da kendisine güvenenleri mahcup etmiyor. Karabük maçının kahramanı, Limassol maçının da golcüsü oldu. Aynen devam Yusufum...

Kayseri maçı

Trabzonspor Avrupa maçlarında deplasmanda hep kazandı, ama ligde hep kaybetti. Avrupa maçlarında çok gol atıp az gol yerken, ligde ise deplasmanda henüz gol atamazken, kalesinde 5 gol gördü.

Bu tabloya bakarak Trabzonspor’un Kayserispor’u yenebileceği tahmininde bulunmak oldukça zor olsa gerek. Kayserispor sahanın her alanını çok iyi kullanan, takım oyunu oynayan bir karaktere sahip. Jaja ve Nobre’ninde oynayacak olması Trabzonspor’un işini daha da zorlaştıracak gibi..

İnşallah yanılırım ama bu maçı “Trabzonspor kazanır” diyebilmek için eldeki bilgiler ve oynanan futbol çok yeterli değil.( Tahmin:%60:0  %40:1)

Beşiktaş- Galatasaray(Tahmin:2)

Fenerbahçe- Elazığspor(Tahmin:1)

Rizespor- Bursaspor (Tahmin:%55:2 %45:0)

Karabükspor- Kayseri Erciyes(Tahmin:1)

Sivasspor- Kasımpaşa (Tahmin:%60:0 %40:1)

Eskişehirspor- Antalyaspor (Tahmin:1)

Konya Torku- Gençlerbirliği(Tahmin:2)

Akhisar- Gaziantep (Tahmin:%60:0  %40:2)

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR