Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Lige de, şifre mi verildi ?

Saldırı, ligde lider olursan başlar ve saldırı başladı,hem de dört koldan.

Trabzonspor liderlik tahtında oturduğu sürece,bordo mavili camiaya saldırının her türlüsü gelecektir.

Çamur yada kaos yaratacak haberler,demeçler türeyecektir.Rakip takımın oyuncusuna transfer teklifleri yapılacaktır.

                                                   * 

Sen lider iken,sana kafayı taktılar bir kere,her şeye hazırlıklı ol.

Sen liderliği paylaştığın sürece ananı ağlatacaklar.

Rakip takımı hafta içi tezgah haberlerle dolduracaklar,orta hakemi maç öncesi etki altına almaya çalışacaklar.

Baskıdan korkmuş ,maç alamamaktan ve para kaybetmekten endişeli yada etki altında kalmış bir hakem çıkabilir.

Deplasmanda ve evinde kalan son 4 maçta takımını sadece destekle.

Hem tribünde hem sahada, en iyi örnekler sergileyip,cümle aleme “ Helal olsun adamlara, takımları oyunuyla,taraftarları tribün desteğiyle hak ediyorlar bu şampiyonluğu ” dedirteceksin.

Sen yeter ki oyna,hırsınla şampiyonluğa aç olduğunu tüm mevkilerinle göster.

                                                   *

Takım içerisinde,teknik direktör-futbolcu ilişkisinde sıkıntı yaratacak her türlü ilişkiden kaçın.Taraftar,tribünde olay yaratacak olanı, önce sen engelle.

Maçı izlerken ellerini ve kollarını,bağırabilmen için ağzını ve mideni meşgul eden her şey den kaçın.

Takımın mağlup durumda iken desteğini kesme,unutma ki maç 90 dakikadır.

Futbolcuna küfür etme,yuhalama,aksine ona  cesaret ver.

Galip geldikçe ,sahada ve tribünde mütevazi ol.

                                                   *

Aziz Yıldırım ” 2. yarıda hakemler düzgün maç yönetirse, Fenerbahçe şampiyon olur ” demişti. Trabzonspor galibiyetiyle ipten kurtulan,ceketi üstünde emanet gibi duran Aykut efendi , Trabzon’un penaltıları incelensin demişti. Şimdi söyleyebilir mi ? Hakemlerin hepsi düzgün maç mı yönetiyor ? Bizim penaltılarımız haklı penaltı,Trabzonspor’un haftalardır verilmeyen penaltıları da, doğru karardır,diye…

Ligde en fazla penaltıyı atan takım kim : Fenerbahçe

İkinci yarıda,tek bir penaltı dahi kullanmayan takım kim : Trabzonspor

İkinci yarının başında 1-1 biten Trabzonspor-Ankaragücü karşılaşmasında, yüzde yüzlük penaltıyı orta hakem Halis Özkahya verseydi, şimdi lig bitmişti.

Fenerbahçe’de annesinin ligine dönmüştü.

Sadri başkan “ Türkiye’nin 4'te 3'ü bizim şampiyon olmamızı istiyor” diye açıklama yapıyor. Güzel de , Merkez Hakem Kurulu, Futbol Federasyonu ve medya kimin şampiyon olmasını istiyor ? Ya da “ Bana ne biz karışmayız “ mı  diyorlar ?

                                                    *

Sezon başı alt yapısı mükemmel olan Bucaspor kulübüne 12 milyon doları aşkın transfer masrafı yaptırmıştı.Sonra tutturamayıp,ardından ,bu kulübü yüz üstü bırakıp Eskişehir’e doğru ansızın bir gece yarısı arazi olmuştu.

Bir zamanlar yine talihsiz bir transfer olarak Trabzonspor’un formasını giymiş,sezon başından beri “ Bu hafta sezonun en iyi futbolunu oynayacağız “ cümlesini, ilk kez Trabzonspor karşılaşması öncesi NTVspor’a kullanan,Eskişehirspor’un teknik adamı Bülent Uygun’a ne demeli sizce ?

Neden Trabzonspor maçı içinde, önceki haftalar için değil ? diye sormazlar mı bu UYGUN suz, açıklamayı UYGUN’ a ?

Sormazlar mı ? 0-0 biten Trabzonspor maçından önce Eskişehir‘de ne yapıyordunuz diye Aziz yıldırım ve bireysel oyuncu antrenörü Dolu Arslan‘a ?

Porsuk çayını gezmeye mi gitmişler ? yoksa bu maçtan önce Eskişehirsporlu Sezer ve bir yöneticiyle transfer görüşmesine mi ? Yok öyle değil diyorsanız ,peki eğer öyle ise niye bu maçtan önce ?

Doldur gazı yanmasın ha !...

                                                    *

Trabzon-Eskişehir maçında bariz golü yiyen orta hakem Bülent yıldırım’ın üst düzey de çalıştığı yerin ismine bakar mısınız ? Başbakanlığa bağlı, Hazine Müsteşarlığı !...

Bucaspor-Fenerbahçe maçında olmayan penaltıyı veren orta hakem Bünyamin Gezer’in çalıştığı yerin ismine bakar ısınız ? Başbakanlığa bağlı,Emniyet Genel Müdürlüğü !... 

Aziz Yıldırım’a yakınlığıyla bilinen,Eskişehir’in kapalı tribününde Fenerbahçe bayrağı açan, Kıratı olan Ali’nin !... Eskişehir’de ne aradığını sormazlar mı adama ?

Trabzon’da ki bölge gazetelerinde ve ulusal sitelerde yer alan, Eskişehirsporlu futbolculara 50’şer bin dolar teşvik primi verildiği haberlerine, ne diyecekler peki ? 

Sezon başından beri eli belinde,saha içinde adeta bastonla dolaşan, Trabzonspor maçında ise koşmaktan saha ortasında kusan Eskişehirsporlu Doğa’yı, kusturacak kadar olan bu sebep neydi acaba ? Eskişehirspor aşkı mı ?
Saha içerisinde ev sahibi bir-iki futbolcunun ,Trabzonsporlu bazı oyunculara “ Ne yapalım ağabey,bir avuç dolar için “ tarzına benzer, iddia edilen muhabbete ne demeli acaba bilemiyorum ?

Yoksa bu lige de, birileri şifreleri mi sızdırdı?

Benim mideme  pis kokular geliyor be,hem de yeşil… yeşil...

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR