Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Kupanın kulpundan tutmak ..

 

Konuk Mersin İdman Yurdu, son oynadığı Orduspor karşılaşmasındaki 8 isimden farklı bir 11 ile Avni Aker’de sahaya çıkması, önceden kupaya el salladığı , ligde kalmanın da hesaplarını yaptığı anlamına geliyordu. 
     Trabzon takımı da  5 farklı isimle sahada yer alırken, Zeki Yavru,Colman,
f1.jpg
aci.jpg
mor.jpg
sar.jpg
kurs.20121221113523.jpg
Abdullah,Marek Cech ve Volkan isimlerinin amaçları, kendilerine Gakkoşlarla  oynanacak olan deplasmanda,18 kişilik kadroda yer bulmaktı.
      Son yazımda belirttiğim gibi, Sapara,Alanzinho ve Adrian yan yana oynamaz, bu üçlüden sadece ikisi yan yana oynar diye yazdım. Bu üçlüye Colman’ı katarsak, gördük ki bu maçta da, Adrian ve Colman yan yana oynadı ve de oynadılar.
     O zamanda Alanzinho’yu dripling yapabileceği başka bir bölgede oynatarak değerlendirme imkanı rahatlıkla doğar.
    Oyunun daha başında Adrian’ın volesiyle gelen şık golünde, bu pozisyonun yaradılışının öznesi Colman’dı diyebiliriz.
    Uzun zamandır kayıp olan Volkan Şen’i aç ve arzulu gördüm. Sanıyorum bu gece sahada ki duruşundan sonra, Volkan’ı Şenol hoca  pazar günü için  kadroya alacak. 
    Giray Bulak yönetimindeki Mersin ekibinin,  bir beklentisinin olmadığı bu maçta, ilk yarının sonunda bu sefer Adrian kafa ile nefis indirdi Vittek’e, oda rakip kale içinin tavanına çaktı ve takımını soyunma odasına dinlenmeye rahat yolladı.
    İkinci yarının ilerleyen süresinde, Elazığ deplasmanını düşünen bordo mavili kenar yönetimi, Adrian’ın yerine  Soner’i, Volkan’ın yerine Emre’yi, Vittek’in yerinede Halil’i oyuna dahil ederken, Mersien idmanyurdu’da önemli isimlerini kenarda tuttu,oynatmadı. Nobre ve Mehmet yıldız ise forma giydi ama pek oralı olmadı.
    Karşılaşmanın son dakikalarında bu sefer Halil Altıntop sahneye çıktı, iyi vurdu, net galibiyet skorunu belirledi.
    Bu galibiyetle bordo mavililer kupada  4 te, 4 yaptı .
    Ocak ayının bu tarihi olmasına rağmen, Kar ve yağmurun bu aralar “es” geçtiği Trabzon’da, güzel bir havada oynanan bu kupa maçında, Trabzonspor taraftarları tribünleri doldurmadılar belki ama takımlarını da yalnız bırakmadılar.
    Güney ekibi oyunu hiç çirkinleştirmedi, çıktı adam gibi oynadı    
    Sık sık düdük çalarak her pozisyonda  oyunu kesen, devamlı sarı kart göstererek 5 kuruşluk futbol zevkini ve temposunu düşürdüğü için, orta hakem Özgüç Türkalp‘ı hiç beğenmedim. Bu tip hakemler her nedense sinirime dokunuyor.
    Yaa kardeşim iki takımda dürüstçe oynuyor, nedir zırt–pırt ikide bir oyunu ufak-tefek itişip kalkışmalarda düdük çalarak durduruyorsun, çocukken mahalle arasında hiç mi düdük çalmamıştın ? 
   Süper ligde Orduspor’dan deplasmanda tek puan alan,kendi evinde Karabük defterini puansız kapayan iki takımın Türkiye kupasındaki bu mücadelesinde aldığı 3-0’lık net galibiyetle, final grubunu garantileyen haliyle Trabzonspor oldu.
   Kupa beyi, gözünü ligde cumartesi özel uçakla gideceği, pazar günkü Elazığ deplasmanına çevirirken, bir eliyle Türkiye kupasının kulpundan da ciddi bir şekilde tutmuş oldu.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR