Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Kimliğimi kaybettim hükümsüzdür !..

Lig tarihinde Bursaspor,Trabzonspor’u Trabzon’da hiç mağlup edememişti.

 
Bu geceki gördüğüm Trabzonspor’u da mağlup edemeseydi, bundan sonra kıyamete kadar da, inanın edemezdi .
 
Timsahlar şeytanın bacağını kırarken,Bordo mavililerin son Beşiktaş deplasmanında 2.yarıda ortaya koydukları oyun,bu maçın habercisi gibiydi.Karşılaşma başlarken basın tribününde yanımdaki arkadaşım sordu “ Bence skor 3-1 olur Trabzon yener , sence skor ne olur ? “ Ben de kendisine “  
 1 - 0 biter ama kim yener bilemem “ dedim.
 
*
unlas.jpg
kurs.jpg
 
Ev sahibinde Cech,Vittek,Henrique,Barış ve Aykut form durumları nedeniyle kadroda yoklardı.
 
Volkan,Ferhat belki de yıllar sonra Serkan Balcı da maç kadrosunda olmayan isimler arasında yer alırken,sakatlıkları devam eden Tolga ve Colman’da karşılaşmayı tribünden izleyen arasındaydı.
 
Konuk ekip de ise Teknik adamları Ertuğrul Sağlam, tek maç cezalı olunca oda benim gibi tribün deydi ve yerini yardımcısı Mutlu Topçu’ya emanet etti. Peki Trabzonspor’u Mutlu ‘mu yendi ? Hayır, Trabzonspor kendi kendini yendi. Bursa’da ise önemli bir isim olarak sadece sakat olan Tuncay yoktu.
 
*
 
Trabzonspor’u lig tarihinde ilk kez yenme umuduyla maça çıkan Yeşil Beyazlıları,konuk tribününde 300 kadar “ Texas” adlı taraftar grupları da yalnız bırakmadı. Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı 27.dakikada gelişti, Bursaspor bu dakikada mutlak bir golden oldu. Trabzon defansında Zeki Yavru ıskalayınca topu şike davasının şüphelilerinden !.. Vederson önünde buldu,vurdu ama Onur’dan döndü. Ardından Sebastian iyi vuramayınca,net bir pozisyon Bursa hanesine kayıp olarak yazıldı.
 
Bordo Mavililerde bu sefer ilk on bir de forma giyen Janko’ya yapılan ortalar isabetsiz,yüksek değil,alçak mesafede olunca,bu oyuncuda istenileni veremedi. İlk yarıda Kötü bir Bursasspor karşısında çok kötü bir Trabzonspor izledik dersem yeridir,bilin.
 
Uzun zamandır bu kadar zevksiz ,tatsız ve tuzsuz bir 45 dakika seyretmedim.
 
*
 
Halil Altıntop’un Trabzonspor’da kaptan olarak sahaya çıktığını düşünürsek,bu takımın halen daha bir liderinin olmadığını sanırım anlamışsınızdır. Orkestra şefi ve saha içerisinde korkulan bir ağabeyi kaptanı olmayan bir dev !..
 
Oyunu istediği zaman yavaşlatan ,istediği zaman hızlandıran istediği zaman durduran, takım arkadaşlarını ve gerekirse hakemleri idare eden bir isim ,maalesef şu anda yok Trabzonspor da.
 
Bordo Mavililerde sahada olması gereken Olcan ,sahada olmasına rağmen,saha içerisinde yokmuş gibi olunca,Yasin attığı ortaların yüksekliğini janko’ya göre ayarlayamayınca,Zeki ve Emerson’dan istediği ortaları alamayınca, for hattında Avusturyalı santrafor yalnız adamı oynadı.
 
*
 
Skor tabelası 62.dakikada değişti. Sapara ve Emerson, top ayağındaki Batalla’yı ciddiye almayıp rahat bırakınca, bu oyuncu çaprazdan yerden vurdu ve Bursaspor’a tarihinde Trabzon’daki ilk galibiyeti getiren golü attı.
 
Her zaman yazmışımdır,bu takımda meşin yuvarlakla dripling yapan ve rakipten oyuncu eksilten önemli oyuncu Alanzinho’dur diye. Özellikle Avni Aker’de oyuna ilk on bir de başlaması lazım ama yine oyuna 2.yarı sokuldu. Şenol hocayı bu konuda anlamak mümkün değil, yoksa benim bilmediğim Alanzinho sakat mıydı ?
 
*
 
Son yıllarda ben böyle bir Trabzonspor izlemedim. Heyecan yok,rakibi sahasına hapsetme yok, pres yok, paslaşma yok, top çevirme yok, alan daraltma yok, adam markajı yok , göz markajı yok, mücadele ve azim yok, hırs yok , yok oğlu yok…
 
Trabzonspor gibi Sezon başından beri 7 hazırlık maçı, 2 UEFA kupası, 9 da lig karşılaşması oynayan bir takım, 2 maç aynı ilk 11 ile üst üste maça çıkmaz mı ? Maalesef çıkmadı.
 
2010-2011 Sezonu şampiyonu bu takım, haftalardır takım kimliğini arıyor.
 
İkinci 45 dakika da Olcan,Halil,Sapara’nın yerlerini Alanzinho,Soner ve Emre’ye bırakması da, birazcık oda birazcık etkili oldu ama pek bir şeyi değiştirmedi.
 
Bordo -Mavililerin,Yeşil -Beyazlılar önünde 90 dakika boyunca üç pozisyonu var. 87.dakikada rakip kaleci ile karşı karşıya kalan janko’nun sert şutu. 90.dakikada Yıldız adayı Emre’nin üst direkte patlayan akıllı şutu ve 90+3 de Yasin’in verilmeyen bariz golü. Tamam bir takım kötü oynar ve dersin ki gol attı da hakem vermedi mi ? İşte bu söz bu maç içinmiş. Trabzon takımı kötü oynadı ama son saniyede golü attı ama orta hakem İlker Meral hayatının hatasını yaptı. Sol Bamba, yarım metre yüksekteki topa ayağını uzattı. Musa uçarak kafa vurdu. Bamba’nın ayağı Musa’nın başına değme bile değmedi, değse bile,başını ayak hizasına eğen Musa… O arada zaten Yasin topu 90 ‘dan filelere çaktı ama buz gibi gol yendi. Öyle değil mi İlker Meral ?
 
Uzun süre fena maç yönetmedi ama bir önemli hata tüm puanlarını gözlemciden silip götürdü, tabiki Trabzonsor'un 1 puanını da..
 
Lafın kısası ; Bu pazar gündüz saatlerinde, Trabzon’da mevsim normallerinin üzerinde 26 derecelik bir sıcaklık vardı. Bordo mavili oyuncuları, tesislerdeki kamp yerlerinde herhalde güneş çarptı !..

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR