Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Kale direkleri, şaka yaptı !..

Bordo mavililerin en kilit maçlarından biriydi,Kayserispor karşılaşması.

Yerel basının bir kısmı yine yazmış ,Trabzon’da ki Bursaspor ve Eskişehirspor maçı öncesinde olduğu gibi “ Kayserispor,Trabzon’da Trabzonspor’u hiç mağlup edemedi “ habere bak habere,habere bak hizaya gel mübarek.

Hangi takımı dolduruyorsunuz anlamadık.

unlas.jpg
kurs.jpg

Trabzonspor’un gerçek taraftarı stadyumun tribünlerindeydi. Koltukların yarıya yakını boştu. Anlamak işten değil, anlayan varsa beri gelsin.

Tribünlere gelmeyen sözde taraftarların eğer kombinesi ,bileti yada bilet alacak parası var da maça gelmiyorsa, şu andan itibaren sussun, bu takım üzerinde ne konuşmaya,nede tek bir kelime yorum yapmaya hakkı yoktur.

*

Takımların desteklemek için yerlerini alanlara, kendi futbolcularına oyundan çıkarken bir daha “yuh” çekmemek kaydıyla, bir alkış.

4.dakikada Adrian’ın nefis golü ofsayt, keşke ofsayt olmasaydı be. Skor çok farklı olurdu inanın.

Kayseri takımı Trabzon sahasına ilk yarı bir defa geldi, oda ölü toptan golü buldu.

10 .dakikadaki serbest atışı Mouchen kullandı, Salih’in kafa vuruşu filelere gidince, sarı kırmızılılar bir anda küp altın bulmuş gibi oldu.

*

Bamba, Janko ve Colman sakat. Bu genç yaşta !.. Nişan öncesi söz kesen Soner’in yanı sıra Cech,Barış,Aykut,Ferhat,Volkan ve kaleci Zeki’de maç kadrosunda yoklar.

Yediği golden sonra rakibi kendi yarı alanına kapatan bordo mavililerin yakasını şansızlıklarını bırakmayacağı dakikalar yaşandı.

26.dakikada Adrian’ın ceza alanı içerisinde nefis röveşatası kaleci Ertuğrul’dan döndü,

dönen topa Henrique’nin kafası üst direkten geri geldi, bu birrrrr.

Bir dakika sonra Halil uzaktan harika vurdu bu top da direkten geri geldi, bu ikiiiii

38.dakika bu sefer Serkan’ın şık şutu üst direkten döndü, buda üççç.

Gel de yanma arkadaş, ilk yarı bittiğinde ev sahibi 1-0 mağlup soyunma odasına gitti.

*

İlk 11 de başlayan Henrique müsait anda topa dengesiz vurunca, kendi ve takımı adına bir golden oldu.

Henrique iyi oynadı iyi mücadele etti. Halil ‘de elinden geleni yaptı ve yoruldu. Bu iki oyuncu oyundan dışarı alınıp, yerlerine Yasin ve Emre girerken ,çıkan oyunculara bazı izleyiciler “ yuh” çekerken, ben utandım. Bilmem “ yuh” çekenler utandı mı ?

Konuk ekipten Abdullah’ın ceza alanı içerisinde dakikalar 64’ü gösterirken Adrian’ın ayaklarını yerden çayır biçer gibi kesmesine, devam diyen Hüseyin Sabancı’ya soyadını yakıştıramadım.

Yan hakemlerden maraton tribünü önündeki Trabzon maçlarından sabıkalı !.. Aziz Yıldırım ve Nihat Özdemir’in hem şehri-si Nihat Mızrak’ın, yine kaldırdığı yanlış bayraklar neticesinde, onu köydeki tarlaya korkuluk yerine bile dikmeyi abesle iştigal sayarım.

*

İyi oynayan Alanzinho, yorulunca yerini haftalar sonra forma bulan Vittek’e bıraktı alkışlar arasında…

Oyun anlayışlarını dürüstçe ortaya koyarak iyi mücadele veren ve güzel oynayan kaleci Onur ve Giray,Olcan ve Serkan’ı tebrik etmek lazım.

Neredeyse 8 kişi duvardan geçilmez bir blok kuran ve 1-0 öne geçtikten sonra adeta çakılı oynayan Real Madrid ve Barcelona’nın eski futbulcusu Robert Prosınecki’nin talebeleri, başta kalecileri eski Samsunspor’lu Mahmut Ertuğrul olmak üzere görevlerini iyi yapınca farklı mağlup olarak gitmeleri gereken deplasmandan, bir puan çıkardılar.

Çünkü ; 79.dakikada gelen gole ve bu kadar baskı sonrası yapacak hiç bir şeyleri yoktu. Vittek’in kafa ile içeri doldurmasını topukla tamamlayan Olcan, yine yaptı yapacağını ve skoru dengeledi.

*

Son 10 dakikaya girildiğindi Kayseri takımı ileride Mouche’yi ve oyuna sonradan giren Biseswar’ı bıraktı.

Zokora, ön libero’da iyi yer tuttu ama hakeme itiraz etmesi gereken yerlerde, bu sefer niye sustu ?

Orta hakem Sabancı ilk 45 dakika iyi maç yönetti. İkinci 45 dakikada ise tek kelimeyle bir hakemlik felaketiydi, rezildi. Anladın mı gözlemci Kadiz Tozlu ?

Karşılaşmaya sonradan giren Trabzonspor’da Vittek,Yasin ve Emre bitiş düdüğüne kadar daha fazla mücadele vermeliydi eksik ve yetersiz kaldılar,tam destek veremediler maalesef.

Bugün görev yapan Trabzonspor’un ilk 11 ‘i ise bu 90 dakikada yapmaları gerekeni yaptılar, farklı bitmesi gereken maç, başta da şansızlığını gösterdi ve berabere bitti.

Ev sahibi 3 puanı hak etmişti ama deniz tarafındaki kalenin direkleri müsaade etmedi.

*

Şansızlık oyunun taaa başında zaten Trabzonspor’un yakasına yapışmıştı ve bitene kadarda sürdü.

Gençlerbirliği deplasmanındaki 4-0’ lık galibiyet den sonra, bu 1-1’lik skor, kale direklerinin şakası gibiydi.

Direkler, Trabzon’a sanki şaka yaptı.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR