Arif Çetin

Arif Çetin

Hoşgeldin futbol

Geçtiğimiz hafta yarıda kalan maç sonrasında oyuncuların motivasyonlarını yeniden yükseltebilmek kolay iş değil. Bakmayın siz Sivas'a getirilmeyen altı eksiğe. Malouda, Colman ve Bamba gibi oyuncuların kadroda yer almaması daha hayırlı.

Maç golle başladı desek yeridir. Trabzonspor taraftarının gönlünde (!) ayrı bir yeri olan Korcan'ın elinden kaçırdığı topta Mustafa Yumlu'ya dokunmak kaldı.

Orta sahanın merkezinde Bourceanu ve Zokora'nın aynı anda görev alması bazen avantaja dönüşebiliyor. İkilinin topla oynama noktasındaki eksikliklerinin yanında, rakibin oyununu bozmak adına direnç oluşturmaları önemliydi. Futbolda orta sahanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Trabzonspor orta sahayı ele geçirince seyir zevki yüksek bir takım ortaya çıktı.

Ardından günün iyi isimlerinden Henrique'nin, Trabzonspor kariyerindeki belki de en önemli  "Baba Santrafor" rolüne soyunması sonrasında gelen Olcan Adın golü maçın erken kopmasını sağladı.

Ev sahibi Sivasspor ilk yarının son bölümlerinde Trabzonspor'un sol tarafından gelmeye çalıştı. Burada Yusuf Erdoğan'ın arkasında oynayan arkadaşı Mustafa Akbaş'ı yalnız bıraktığını gördük. Oysa diğer tarafta durum farklıydı. Bosingwa ve Olcan Adın, hem savunmada hem de hücumda birbirlerine yardım ettiler.

İlk yarının üç farklı bitmesi Trabzonsporlu oyuncuların istedikleri zaman neler yapabileceklerinin göstergesiydi. Burada Hami Mandıralı'ya büyük görev düşüyor. Kariyeri, şöhreti, ismi ne olursa olsun Trabzonspor heyacanını yaşayabilmen oyuncuları tercih etmeli. Son iki maçtaki tercihleri Mandıralı'nın doğru yolda olduğunun göstergesidir.

Bir de öyle bir lig yaşıyoruz ki, maç öncesinde ligin on birinci sırasında yer alan bordo mavililer, bu galibiyetle yedi sıra birden atlayarak dördüncü sıraya yerleşti ve hedefi olan bir takım haline geldi. Daha önceki haftalarda da belirtmiştim. Ligde hedefi olmayan bir takımın oyuncularını motive etmek zordur.

Puan cetveline baktığımızda üstteki üç takımın diğerlerinden koptuğunu görüyoruz. Trabzonspor bu sonuçla diğer onbeş takımın zirvesine yerleşti. Kalan dokuz hafta ne getirir bilinmez. Kayıp sezonda Avrupa yolunun açılması ve en önemlisi kazanma azminin geri gelmesi Sivas'taki gecenin kazanımlarıydı.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR