Arif Çetin

Arif Çetin

Hoca macera aramayı bırakmalı

Kimse skora aldanıp dört dörtlük bir maç olduğunu düşünmesin. Trabzonspor, bu kadar geniş kadro derinliği içerisinde kendi evinde Gaziantepspor'dan son saniyelerde bir puan kazanabiliyorsa, bu başarı olarak sunulmamalı. Vahid Hoca'nın geçmişine, bugününe saygı duymamak mümkün değil. Ancak, oyuncu seçimlerinden tutun da, sahadakilerin görev yerlerine kadar her şey ciddiyetsizlik ve rezalet.

Evet, takım yorgun anlıyoruz. İlk yarının neredeyse üçte biri bitti. Zeki Yavru'dan sol bek, Medjani'den ön libero, Sefa'dan sol kanat olmayacağını hâlâ deneme yanılma yoluyla öğrenmeye çalışmak ve hatada ısrar etmenin izahı yok. Bunlara, kaleci Fatih, Mustafa Yumlu, Serdar Gürler ve Constant'ın da formsuzluğu eklenince başarı beklemek yanlış olur.

Trabzonspor'un kadro derinliği var. Bir hafta içerisinde üçüncü kez doksan dakika oynamak futbolcular için zor olsa gerek. Rotasyona, değişime herkesin saygısı var. Cezayirli Medjani, bordo mavili forma altında en iyi maçını stoperde oynadı. Gerçek mevkisi sağbek olmasına rağmen Salih Dursun'un ön libero pozisyonunda oynadığı maçlarda takım daha agresif, dirençli.

Tüm bunlar tecrübeyle sabit doğrular.

Gaziantepspor karşısında Musa Nizam, İshak Doğan ikilisinden birisi sol bek, Salih Dursun orta sahanın savunma tarafında oynasaydı, Trabzonspor'un ligdeki en rahat maçı olurdu. Hem de haftalardır takımı ateşleyen Mehmet Ekici'ye gerek kalmadan. Ekici için de birşeyler söylemek lazım. Takımın yöneticisi, regülatörü pozisyonundaki Mehmet Ekici ilk kırkbeş dakikada mutlaka sahada olmalıydı. Skor üstünlüğünü ele geçirdikten sonra gerekli dinlendirme çok rahat yapılabilirdi.

Maçın son saniyede berabere bitmesinin ana unsurlarından birisi de Özer Hurmacı. Uzun süren sakatlıktan sonra hazır olmadığı her halinden belli. Ancak takıma verdiği kazanma azmi, direnci herşeyin üstünde. İlk 20 dakikada iki farklı geriye düşen takımın skora verebileceği reaksiyon neredeyse sıfır. Bu nedenle Özer Hurmacı, Yusuf Erdoğan ve Mehmet Ekici gibi oynadıkları futbol ile birlikte kişilikleriyle diğer arkadaşlarını şoktan çıkartacak, daha agresif yapacak karakterde isimlere her zaman ihtiyaç var.

Skorun 2-4 olduğu dakikalarda Yatabare- Cardozo değişikliği de oyun mantığı ile bağdaşmadı. Oyunun sonlarında iki farklı geride olan bir takımın yapacağı tek şey, yüksek toplarla ceza sahası içerisinde pozisyon kovalamak. Yüksek top hakimiyeti olan Yatabare'nin oyundan çıkması bu gerekçeyle mantık dışı. Oysa doldurdu boşalt diye tabir edilen sistemde Yatabare-Cardozo ikilisi daha da etkin olabilirdi.

Trabzonspor'u ilerleyen haftalarda fazlaca gel-gitler bekliyor. Tek yapılması gereken Vahid Hoca'nın sakin olması, oyuncuları en verimli oldukları bölgede değerlendirmesi. Bugün bu yapılabilseydi, farklı şeyler konuşuyor olacaktık.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR