Salih Çamoğlu

Salih Çamoğlu

Hacıosmanoğlu karar aşamasında

 Trabzonspor’un Karabük karşısında almış olduğu farklı mağlubiyet, camiada olduğu gibi yönetimdeki bazı isimlerin de kabusu oldu.
 
 Kulübü, Burak Gürdal’la tek başına yönetmeye çalışan Başkan Haciosmanoğlu’na yönetim içinden de tepkiler yükselmeye başlıyor.
 
 Gerek Halilhodziç’in takımın başına getirilmesinde, gerekse kısa zaman dilimine sığdırılan bunca futbolcu transferinde Başkan Haciosmanoğlu ve profesyonel kadroda çalışan Burak Gürdal dışında yönetimden başka hiç kimsenin dahli olmadı.
 
 Dolayısıyla, kötü gidişatın faturasını da Başkan Haciosmanoğlu, yönetime fatura etmeden yerine getirmeli diyorlar.
 
 Ligde oynadığı dört karşılaşmayı berabere bitiren, ardından da hem Avrupa liginde hem de Karabük karşısında alınan mağlubiyetler, bir fatura ödemeyi gerekli hale getirmiştir.
 
 Başkan Haciosmanoğlu, Halilhodziç’i harcamız, erken harcamayacağını da dün İstanbul’da bu ikilinin buluşmasının ardından basına yansıyan açıklamalara bakıldığında, yola aynen devam kararının çıkması sürpriz değil.
 
 İki aydır, takımla yatıp kalktığını açıklayan Halilhodziç, daha sahaya süreceği on birini bile bulamamış olması, bir teknik direktörün kurtlar sofrasındaki Trabzonspor kulübünü deneme yanılma metoduna tabi tuttuğunu gösteriyor.
 
 Bunu Başkan Haciosmanoğlu’da görüyor, alınan başarısız sonuçların ardından en çok da kendisi kahroluyor.
 
 Ancak, futbolda hele hele Trabzonspor gibi iddialı bir kulüpte, işler yolunda gitmiyorsa, alınan her başarısız sonucun ardından, o teknik direktör sürekli futbolcuları kamuoyunun önüne atıyorsa, orada sorun var demektir.
 
 Sorunun kaynağına inmenin en kestirme yolu da Teknik Direktörü sorguya almak, ona fatura kesmektir.
 
 Alınan bunca futbolcu ile daha yeni mukavele imzalandı.
 Futbolcuların takıma ihanet etmeleri için hiçbir neden yok. Daha önce hiç tanımadıkları kulübe neden ihanet etsinler.
 
 Halilhodziç çok sert ve keskin demeçler veriyor.
 
 Bu futbolcularla karşılaşmalarına çıkacak olan Halilhodziç futbolcuları toplumun önüne atmaktan çekinmiyor. Bilmiyor mu ki, o futbolcular da insandır, onların da gururu var, onlar bu oyundan para kazanıyorlar. Onların da gün gelir sabrı taşar.
 
 Haciosmanoğlu göreve geldikten sonra öze dönüş yolunda önemli mesajlar verdi, uygulamalar yaptı.
 
 Bu projeyi her geçen gün destekleyip geliştirecek diye camia birden arkasında durdu, destek verdi.
 
 Gelin görün ki, bir yıl geçmeden öze dönüş projesini kaldırıp çöp kutusuna attı, öze dönüş projesini unuttu, pahalı transferlerle takımı baştan aşağı yeniledi.
 
 Teknik Direktör konusunda Halilhodziç’ten başkasını gözü görmedi.
 
 Göreve getirdi, onun istekleri doğrultusunda, o kadar futbolcu transfer etti.
 
 Alınan sonuçlara bakıldığında, oynanan futbol tahlil edildiğinde bir şeylerin yolunda gitmediği anlaşılıyor.
 
 Kötü gidişata kim dur diyecek?
 
 Halilhodziç’in tek yetkili olduğu takım, her hafta başka bir on birle sahaya çıkıyor, her geçen hafta bir önceki haftayı aratıyor.
 
 Haciosmanoğlu karar aşamasında ama karar veremiyor.
 
 Halilhodziç’le yollarını bu kadar erken ayırmak istemiyor, kötü sonuçlar karşısında kendi yönetiminin de sonu yoklaştığını düşünüyor.
 
 
 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR