Güneydoğu Asya deprem serisi Türkiye için bir risk kaynağıdır!

8 den büyük depremlerin üretildiği Dünyanın en büyük deprem kaynağı olarak bilinen Pasifik Ateş Çemberinin güneydoğu Asya kısmı hareketlendi.

Küresel ölçekte Japonyadan Avusturalya, Burma ve Hindistanın doğusuna kadar uzanan bir alanda son 10 gün içinde gelişen büyük deprem serisi çok uzak mesafede olsa Türkiye için bir risk kaynağıdır.

3-15 Nisan 2016 tarihleri arasında güneydoğu Asya deprem kuşağında gelişen 6-7 büyüklüğünde  10 deprem litosfer içerisinde önemli ölçüde deprem enerjisinin boşaltılmasına neden olmuştur.

Zaman içerisinde bu deprem enerjisinin batıya doğru göç ederek İran ve Türkiyedeki depreme hazır fayları tetiklemeleri mümkündür.

Tarihsel büyük depremler istatiksel olarak değerlendirildiğinde güneydoğu Asya depremleri ile Türkiye deki yıkıcı depremler arasında birkaç ay ile birkaç yıl zaman farkı olduğunu söylemek mümkündür.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR