Arif Çetin

Arif Çetin

Goller Güzel Ama!

Maçın skoru her ne olursa olsun, oyun olarak bekleneni veremiyor bu takım.  Takımını izleyen taraftar "keşke geçen sene" diye söz başlıyor.  Televizyonda yorum yapan, gazetede yazı yazan "keşke geçen sene" diyerek cümle kuruyor.  Trabzonspor için herkesin kriteri "geçen sene". Olmadı, olmuyor. Bu malzemeden ancak bu kadar çıkar.

***       

Skoru görünce geçen yıl Avni Aker'deki maç aklımıza geliyor. O kadro ile bu yılki arasında dağlar kadar fark var. Trabzonspor kötü oynuyor beyler. 3-1'deki skoru 3-3-'e getirmek tabii ki başarıdır. Ancak ya sahada oynanan daha doğrusu oynanamayan futbol.  Kayserisporlu oyuncular, iki farklı öne geçtikleri her iki dönemde de oyun ciddiyetinden ödün vermeseler bu skor hayal olurdu.

***       

Afrika turunu tamamlayan Zokora, son günlerin formsuz oyuncusu Colman'ın yerine sahadaydı ama 45 dakikalık süreçte sadece yana oynayarak Karadeniz'i unuttuğunu gösterdi. Buralarda futbol öne oynanıyor. Onun için taraftar "dik oyna" tezahüratı ile takımına destek olur. İkinci 45'te sahada olan Arjantinli için tüm izleyenler "Ne seninle ne sensiz" şarkısını söylediler.

***       

Trabzonspor'un PSV maçları sezona tutunma bariyeri. Eğer Hollanda'daki maçtan istenilen sonuç çıkmaz ise -ki çok ama çok zor görünüyor- motivasyon olarak oyuncu kadrosunu sahada bulmak daha da zorlaşacaktır. Çünkü her halükarda yeni yılın icadı "play-off"

sisteminin içerisinde olunacağı olgusu var. Play-off'u çantada keklik görmek pahalıya patlayabilir.

***       

Trabzonspor'da 6 savunmacı ve 4 hücumcu var. Birinin diğerine oyun anlamında katkısı yok. Kayseri deplasmanı da gösterdi ki, orta sahadaki soruna çözüm bulmak bu sene zor görünüyor. Zokora (Colman)- ve Aykut'a savunma anlamında orta sahayı bırakırsan,  genç, koçan ve iyi pas yapan ekipler karşısında hüsrana uğrarsınız. Volkan- Olcan - Alanzinho ve Burak'ın savunma anlamında katkısı olmadığı gibi, duran toplar dışında da savunma oyuncularının hücuma katkısı yoktu. Takım oyunu anlamında koskoca bir hiç var ortada. Hani hafta içerisinde ağzımızı açık bırakan PSV takımı kadar olmasa da, geçen sezonki görüntüye yakın bir tablo görmek istiyor taraftar.

***       

Bizde güzellikleri yazmak, "aslanım, koçum, parçaladılar, dağıttılar"

demeyi isterdik. Dost kötü günde hatayı, yanlışı gösterendir.

***       

Sonuç olarak, nereden tutsanız elinizde kalan bir sezonda Mayıs ayını bekleyip, gelecek sezonun hazırlıklarını yapmaktan başka seçeneğimiz yok. Trabzonspor bizim, Trabzonspor hepimizin tamam ama,  ortada iyi gitmeyen bazı şeyler var.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR