Trabzon'da kayıt dışı oteller için flaş sözler! "2-3 çapulcu para kazanacak diye..."

Trabzon Otelciler Birliği Başkan Mustafa Aksu, Haber61'e açıklamalarda bulundu.

Trabzon'da kayıt dışı oteller için flaş sözler! "2-3 çapulcu para kazanacak diye..."

Trabzon Otelciler Birliği Başkan Mustafa Aksu, Körfez ülkelerinden gelen turistlerin farklı illere yöneldiği söylentileri ve kayıt dışı oteller konusuna dair çarpıcı ifadeler kullandı.

Haber61'e değerlendirmelerde bulunan Trabzon Otelciler Birliği Başkan Mustafa Aksu, kayıt dışı otellerin önemli bir sorun haline geldiğini ifade ederek, "Böyle devam ederse Trabzon dibe vuracak. 2-3 çapulcu para kazanacak diye bu şehir kaybetmemeli" dedi.

"100 kişiden sadece 17'si memnun"

Trabzon'a gelen turistlerin civar illere gitmeye başladığı söylentileriyle ilgili olarak konuşan Aksu, "Bu konu doğru. Herhangi bir turizm bölgesine gidip de, memnun kalmayıp bir daha o şehre gider misiniz? Gitmezsiniz. Memnuniyet ile ilgili bir anket yapılıyor, 100 kişiden sadece 17'si memnunum ve bir daha gelirim diyor. 83'ü memnun değil" ifadelerini kullandı.

aksudan-flas-sozler-2.webp

Trabzon Otelciler Birliği Başkan Mustafa Aksu, sözlerine şu şekilde devam etti;

"Evimize gelen misafiri memnun edemiyoruz"

Resmi bir otel olarak, yazın 45-50 kişiyi neden çalıştırıyorum? Müşteriyi memnun etmek için yapıyorum bunu. Ama kayıt dışı olanlara bakın: Zaten çoğu sigortalı olamayan ve bizden yarı yarıya daha az kişi çalıştırıyorlar. Ne oluyor, biz evimize gelen misafiri memnun edemiyoruz, kaçışlar başlıyor. Bir başka sebep de lokasyonlar, çok kötü durumdalar. Uzungöl'de ortalık yıkılıyor, yollar kötü. Lokasyonlar bitik durumda.

aksudan-flas-sozler-3.webp

"Kalitesiz müşteri geliyor..."

Bir başka neden, kaliteli müşteri. Biz kaliteli müşteri istiyoruz. 20-30 dolara fiyat veren oteller var. Çünkü kalitesiz müşteri geliyor. Çünkü bir otelin yanında yüzlerce kayı dışı otel var. Evler var. Kalite ve fiyat düşünce, kalitesiz müşteri geliyor. Biz takıntılı değiliz ama hangi taşı kaldırsak, altından kayıt dışı oteller konusu çıkıyor.

"2-3 çapulcu para kazanacak diye..."

Biz şunu soruyoruz, kanun neden Trabzon'da uygulanmıyor? Meclisten çıkan bir kanun bu. Tüm Türkiye uyguluyor, biz neden uygulamıyoruz. Böyle devam ederse Trabzon dibe vuracak. 2-3 çapulcu para kazanacak diye bu şehir kaybetmemeli. Pandemi ve depremde, misafirler ağırlayıp yatırdık. O zaman bunlar yoktu, ne zaman ticarete geliyoruz, o zaman varlar.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler