Arif Çetin

Arif Çetin

Gökte Yıldız Ay Misun?

 

Trabzonspor için kötü giden sezonda,  yarı final müsabakasının ikinci maçı Avrupa Kupaları’na açılan en yakın kapı olarak görünüyordu. Zokora’nın partneri olarak son iki maçta görev alan Aykut’un yerine Soner,  Yasin Öztekin’in yerine ise Volkan Şen görev aldı. Volkan’ın oyunda olması, Olcan’ın gerçek bölgesi olan sol tarafta daha verimli olmasını sağladı.

Maçın golle başlaması içten bile değildi. Adrian’ın sağ ayağı ile yaptığı vuruş az farkla auta gitti. Onuncu dakikadan sonra Sivasspor daha etkili göründü. Özellikle orta sahada Trabzonspor’a göre daha organize oldu. İki maçlık aranın ardından forma giyen Soner’in etkisiz futboluna öndeki dörtlünün uyumsuzluğu eklenince ilk kırk dakika rakibin kontrolünde geçti. 36.dakikada Volkan, Kadir Bekmezci mücadelesine penaltı çalmayan Tolga Özkalfa, beş dakika sonra Ziya’nın Volkan’a yaptığı müdahalede penaltıyı verdi.

İlk yarıyı 1-0 önde bitiren bordo mavililer, ikinci yarıya bambaşka başladı. İlk yarı sahada gezinen oyunculara adeta sihirli değnek dokundu. Hep söylüyoruz. Trabzonspor’un bu kadrosunda Adrian yoksa gol bulmanız zor. Polonyalı hem atıyor, hem de attırıyor. Skorun üç farklı olmasında sonra rakip Sivasspor oyundan tamamen koptu. Halil, Olcan ve Volkan’da oyuna ortak olunca sezonun en farklı skoru ortaya çıktı. Adrian’ın golleri, Olcan’ın takipciliği, Volkan Şen’in Yattara’yı hatırlatan slalomları sonrası yaptığı öldürücü vuruş ve Aykut’un Halil destekli net vuruşu gecenin güzel anekdotlarıydı.

Sezonun en farklı galibiyeti birçok açıdan önemli. 2010-2011 sezonunda yaşananlar her Sivasspor maçında hatırlanacaktır. Bu maç geride kaldı. Final ve Avrupa kapıları aralandı. Hafta sonundaki İstanbul BB maçı en az Sivasspor kadar önemli. Futbol taraftara oynanır. Taraftar için Sivasspor galibiyeti neyse, İstanbul BB galibiyeti de odur.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR