Arif Çetin

Arif Çetin

Futbolun Soğuk Yüzü

Trabzonspor'un Avrupa arenasında oynayacağı en kritik müsabaka arifesinde, insanın iliklerini donduran soğukta futbol oynamaya çalıştı her iki takım. Ev sahibi Sivasspor son haftalarda daha direncli bir takım. Trabzonspor'da ise Colman ve Celustka 18'de yok. Rakip ise  iki hücum elemanı Enaramo ve Rasmussen'den yoksun.

***

Maçtan dadikakalar önce açıklanan iki karar var. Birincisi iddianamenin macın başlama saatinden 17 saat sonra açıklanacak olması. Digeri Sayın Cumhurbaşkanı'nin sikecilerin beklentilerini reddetmesi. Bu iki olayın üstüne birde eksilerdeki soğuğu koy. Yani sıradan bir mac oldu. Herkes bitse de gitsek havasında. Bordo mavili oyuncuların ve camianın aklı Fransa'da.  "İnşallah sakatlık olmaz" cümlesi en büyük temenni.

***

Trabzonspor bildigimiz gibi. İstikrardan yoksun. Mac oncesinde skor tahmini yapmak çok zor. Rakip seciyor oyuncular. Galip gelmekten çok donmamak için koştu bir cogu.

Hocanın Sapara tercihi yine olumlu sonuc vermedi. Sapara, her iki Brozek, Murat Tosun, Sezer gibi oyunculardan zie hayır yok. Hani diyorum bunların yerine Aykut gibi gencler forma giyse, formaya ısınsa. Sivasspor'da Erman Kılıc, Kadir gibi oyuncuları görünce üzülüyor insan. Acaba bu isimler Belçika Lig'inde oynamadıkları için mı düşünülmüyor? Merak konusu.

***

Volkan ve Henriuqe attıkları gollerle ilk kez bordo mavili gol sevinci yaşadılar. Gerisi bos. Burak bir aydır yokları oynuyor. Onu eleştirmek degil amacımız. Her futbolcu iniş ve çıkışları yasayacaktir. Önemli olan bu dönemlerde alternatif isimleri hazır tutabilmek. Yok iste, Burak'ın yerine koyabilecek bir isim yok kadroda.

 Giray & Glowacki blogunda ise değişen bir şey yok.  Meydandaki çay bahçesine giriş inanın daha zordur. Bu bölge alarm veriyor.

***

Skorun lehimize dönmesinden sonra oyunu kontrol edip, tempoyu ayarlayabilecek bir ismin olmaması beraberliği getirdi. Kimseye bir şey deme hakkımız yok. Camia Şampiyonlar Ligine odaklanmış, futbolun saha dışındaki unsurları, saha icine konsantre olmayı engelliyor. Federasyonun ne yaptığını bilen varsa beri gelsin. Ülke futbolunun 2011-2012 sezonundaki en önemli ikinci maçının -birincisi Milli Takımın play off macidir-  olduğu güne Galatasaray- Fenerbahce macı koyarak bu sezonum dogrularına (!) bir yenisini daha eklemiş.

***

Daha ne diyelim. Kazanmak her zaman güzeldir. Böyle atmosferde alınan bir puan da sevindirici. Oynayan zevk almıyor ki, seyreden zevk alsın. Dualarınızı Trabzonspor üzerinden eksik etmeyin. Hafta içerisinde çok ihtiyacımız olacak.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR