Arif Çetin

Arif Çetin

Doymuş Yağ Asitleri

Tarihinde ilk defa UEFA Avrupa Kupasında gruplara kalmış olmanın rahatlığı içerisinde Manisa'ya giden Trabzonspor'da gariplikler devam ediyor. Geçtiğimiz Perşembe gecesinin kazanan takımından farklı olarak Yusuf Erdoğan'ın yerine Volkan Şen forma giydi. Ama saha içi dizilimindeki uyumsuzluğa 90 dakika boyunca seyirci kalmak düşündürücü.

Trabzonspor taraftarı, Mustafa Reşit Akçay'ı geçtiğimiz yıl yaşadığı 1461 macerası ile benimsedi, kabullendi ve bağrına bastı. Mustafa Hoca'nın geçtiğimiz yıl alkışlanan tutum ve düşüncelerinde büyük değişiklikler var.

Mustafa Akçay ve Hami Mandıralı ikilisiyle, oyuncuların mevki seçimi konusunda hemfikir olan üçüncü bir şahıs yok. Olcan Adın'ın bir maçta arkasına kaçırdığı oyuncu sayısı, Trabzonspor ile ismi anılan forvet sayısından daha fazla.

Zokora'ya gösterilen bu ilgi ve hürmet, dünyanın başka bir coğrafyasında yok. Maç seçme ve keyfe keder hareketleri artık bıktırdı. Buna rağmen hâlâ şans bulması üniversitelerde araştırılması gereken bir konu.

ADRİAN KONUSU

Polonyalı oyuncu, geçtiğimiz maçın en iyisiydi. Ancak, Mustafa Hoca'nın Adrian'a karşı ayrı bir antipatisi oluştuğu net olarak belli. Maluoda'ya özgürlük adına takımın en formda ve iş bitiren oyuncusunu alışık olmadığı sağ çizgide değerlendirmenin başka bir izahı olamaz. Hem Adrian'ı küstürüyorsunuz, hem de takımın kaderi ile oynuyorsunuz. Onun yerine Colman'ı oyuna alıp, sağ çizgiye Aykut Akgün çekildi. Bu bambaşka bir komedi.

Adrian'ın oyundan çıkarken gösterdiği tepki yerden göğe kadar haklı. Bu tepkiye karşın, Hami Mandıralı'nın ekranlara yansıyan tutumu ise çok ama çok yanlış.

10 gün öncesi duygusal günler yaşayan Volkan Şen'i kazanmak adına yeniden sahaya sürme kumarı da tutmadı. Yaşadığı duygusal travmadan sonra bu kadar kısa süre içerisinde kendini hazır hissedebilen bir oyuncu profili sağlıklı  değildir.

Batuhan'ın durumu ise içler acısı. Çocuğa bari yazık etmeyin. Batuhan'ın bu haliyle forma giymesi yerine bir stoperin forvet oynamasını tercih ederim.

MALUODA ISRARI YANLIŞ.

Daha önce de yazdım ve söyledim. Maluoda'nın bu haliyle alacağı süre maksimum 30 dakika. Geçtiğimiz maçlarda iki gol kaydetmesi bu fikrimi zerre kadar değiştirmez. Fransız oyuncu hem hazır değil, hem diğer oyuncuların (Adrian) mevki değişikliğine neden oluyor, hem de kendini takım oyununun dışında tutarak bireysel davranıyor. Bu kadar yanlışa rağmen de 90 dakika sahada kalabiliyor. Bravo doğrusu.

Mustafa Reşit Akçay Hoca'nın hızlı bir şekilde aslına dönmesini umuyoruz. Aksi halde yakaladığı tarihi fırsatı kaybedecek.  Göz göre göre bu kadar yanlışı bir arada yapmanın  İncil'de dâhi karşılığı yok.

Trabzonspor bu gece Hocasının saha içerisindeki yanlış tercihleri yüzünden kaybetti. Bunun başka izahı olamaz. Başarıya aç oyuncular yerine "Doymuş Yağ Asitleri"ne şans tanıdığı sürece kazanma şansı yok. Çünkü onlar, neleri yedi bitirdi, Mustafa Hoca'yı da harcamaları zor olmayacaktır.

Rakip Akhisar'ı ve hocası Hamza Hamzaoğlu'nu yürekten tebrik ediyorum. Hadlerini bilerek oynadılar ve kazandılar.

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR