Arif Çetin

Arif Çetin

Doludizgin Avrupa'ya

Geçtiğimiz hafta Eskişehir karşısında 2-0 öne geçmişken hakemin akıl almaz kararlarıyla berabere biten maç sonrasında kaleme aldığım yazım " Trabzon İçin Umutluyum" başlığını taşıyordu. Bordo mavililer umut oynadığı futbolla umut veriyordu. Bu hafta ise akıllı futbolunu gollerle süsledi.

Trabzonspor'un Hami Mandıralı dönemindeki savunma ve ortasaha tercihini artık hepimiz biliyoruz. Özer'in yokluğunda Yusuf Erdoğan tercihi, mevcutların içerinde mecburiyetti. Ama ben, sakat ve cezalı durumları dışında ön bölgede Olcan,Adrian,Yusuf - Henrique dörtlüsünün başlaması taraftarıyım. Özer'in Bourceaonu'nun yanında oynamasında fayda görüyorum. Biraz önce saydığımız öndeki dörtlü çoğu deplasmanda maçı alır gider. Nitekim Kayseri Erciyes deplasmanında da böyle oldu.

Dördüncü dakikada kazanılan topu takip eden maçın yıldızı Yusuf Erdoğan'ın yaptığı ortaya, tartışılan Paulo Henrique, Fatih Tekke'yi hatırlatan kafa golüyle bordo mavilileri 1-0 öne geçirdi. İlk yarıda savunmanın sağ tarafından gelen rakip Erciyes ataklarında, Caner'in hamle eksikliği ve tecrübesizliği takımı on kişi bırakabilirdi. Sonraki dakikalarda rakibin sağlı sollu baskısını görsekte savunmanın merkezindeki Mustafa-Bosingwa ikilisinin başarılı oyunu rakibe şans tanımadı.

Geçen haftanın tartışılan ismi Zeki Yavru'nun akıl dolu pasını gole çeviren Yusuf Trabzonspor'un rahatlamasını sağladı. Ardından Adrian ile başlayıp Henrique ile devam eden ve Yusuf ile sonuçlanan üçüncü gol, bordo mavililerin takım oyunu hanesine altın harflerle yazıldı. Olcan yakaladığı iki pozisyonda bencil davranmasa ilk yarının skoru daha farklı olabilirdi.

İlk yarıdaki skor ile oyundan tamamen kopan Erciyes karşısında Olcan ve son dakikada Soner ile bulunan goller maçın sonucunu tayin etti. Hami Hoca'nın oyuncu değişiklikleri tercihinde Adrian, Yusuf ve Bourceanu'yu rakip seyirciye alkışlatması güzeldi. Bu maçta diğer arkadaşlarına göre öne çıkan isimler olarak Bosingwa, Bourceanu , Adrian ,Yusuf ve Henrique'yi sayabiliriz.

Rakip Erciyesspor için bu doksan Dakika'dan geri kalan en güzel şey; Bando Erciyes tarafından çalınan ve taraftarların maçı bırakıp tempo tuttuğu "Gesi Bağları" türküsüydü. Her iki Kayseri takımı da Süper Lig için "Yitirdim yarimi aranıyorum" diyebilir.

Sonuç olarak; Erciyes deplasmanından alınan üç puan hem Trabzonspor'un hanesine hemde Hami Mandıralı'yla ilgili gelecekteki düşüncelere artı olarak yazıldı. Saha içerisindeki mücadeleci ve coşkulu futbol, genç teknik adamın Malouda, Zokora, Colman ve Janko kararlarını yeniden gözden geçir(t)mek isteyenlere ders olmalı.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR