Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özel sekiz yıl sonra ilk kez bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel, sekiz yıl aradan sonra bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özel sekiz yıl sonra ilk kez bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel, sekiz yıl aradan sonra bugün saat 16.00'da Ankara'daki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Merkezi'nde tarihi bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Erdoğan yeni anayasa taslağı üzerinde dururken, Özel ise Taksim'deki 1 Mayıs olaylarına dikkat çekti.

Görüşmeyi, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın Özel'i karşılaması ile başladı. İki liderin bir araya gelmesiyle başlayan bu önemli görüşmenin yaklaşık bir saat sürmesi bekleniyor.

Özel'in gündeminde, özellikle ekonomik konular ve toplumsal meseleler öne çıkıyor. Borç içindeki yerel yönetimlerin gelir kaynaklarının artırılması, merkezi hükümetten onay bekleyen belediye projeleri, hayat pahalılığı ve emekli maaşları, atanamayan öğretmenler ve kamuda işe girişlerdeki mülakat sistemine yönelik endişeler yer alıyor. Ayrıca, Gezi Parkı tutukluları ve diğer insan hakları meseleleri de Özel tarafından ele alınacak konular arasında.

Özel, ayrıca 1 Mayıs kutlamalarının Taksim Meydanı'nda engellenmesine ilişkin sorunları da gündeme taşıyacak. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, bu konuda "Taksim'in engellenmesini Genel Başkanımız muhtemelen gündeme getirecektir. Bundan sonraki 1 Mayıs kutlamalarının Taksim'de uygun şekilde gerçekleştirilmesi önemli" şeklinde konuştu.

Bu görüşme, iki parti liderinin uzun süren sessizliğin ardından yeniden diyalog kurma çabası olarak görülüyor ve Türkiye'nin siyasi gündemine yön verecek önemli kararların alınmasına zemin hazırlıyor.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler