Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Dokunmayın 1461 Trabzon’a ...

 

1461 Trabzon takımı  bütünlüğüyle, ruhuyla, azmiyle, futboluyla, mantalitesiyle, kolej takımı havasıyla, Trabzonspor’un önümüzdeki sezon ve sezonları için, geleceği olarak umut olmuştur artık.

Bu takımın satılmasından korkusu olanlar içerisindeyim. Süper Lige çıkamadıkları için satışı gündeme geliyor, izin verseler süper lige çıkmasına, zaten kimse engel olamaz. Peki şimdi ne olacak?

aci.jpg
mor.jpg

kurs.20121221113523.jpg

Futbol Federasyonu resmi yazıyı gönderdi kulübe, 13 Mayıs tarihine kadar süre size, Trabzonspor ile olan organik bağlarınızı kopartın. Olabilir bir günlük iş. Önemli olan burada Trabzonspor yönetiminin düşüncesi, bu kulüp yabancıya mı satılıp mahvedilecek ? Yoksa, Trabzonspor’un kontrolü altında sadece kağıt üzerinde, organik bağları ayrılmış olarak el mi değiştirecek ?

Bu takım satılırsa yazık olur, kasaya 20 milyon lira koysan ne olur. Gün gelir biter gider, peki bir daha 1461 Trabzon gibi bir takım, kaç yıl sonra bir araya gelir ?

                                                                 *

Sivasspor’un teknik adamı Rıza Çalımbay bu takımı komple istiyor, bu oyuncuları bana satın. Niye ? Demek bu takımdaki ışığı görmüş, peki biz neyi göremiyoruz ?

İçi boş, korkak, kafasının topa uzatmayan, yanından geçen rakibine basmayan, Trabzonspor umurunda bile olmayan bazı yabancı yıldız oyuncu fotokopilerine  trilyonlar verilirken,1461 takımı kesinlikle satılmamalıdır.

Tolunay Kafkas eğer Trabzonspor’un geleceğini düşünüyorsa bu takımdan en az, bakın en az diyorum 6 yada 7 oyuncusunu önümüzdeki sezonun kadrosuna katmalıdır. Eğer bunu yapmazsa vebal altında kalabilir. Trabzon medyasının presinde olacaktır. Biz aksini düşünmek bile istemiyoruz. Trabzonspor’un kadrosundaki 11 Yabancının neredeyse yarısı, adam başı yılda bu borçlu kulüpten 1-2-3  ve yaklaşık 4 milyar gibi yıllık para alırken, bu çocukların hepsine adam başı 300 er bin lira ver, Trabzonspor’da onları aratırlarsa ben mini etek giyer, uzun sokağa çıkar iki tur atarım.

                                                                 *

Bu kulübün 1461 Trabzon’un, sahasıyla, tesisleriyle, idari kısmıyla, başarılı yönetimiyle, yok edilmesinden endişe duyuyorum. Camianın ileri gelenlerinin, böyle bir düşünce varsa “Durun” demeleri için , 1461 Trabzon’un  PTT 1. Ligi’ne heyecan vermesine ve Trabzonspor’a oyuncu yetiştirmesinin , en akılcı yol olduğunu camiaya izah etmelidirler.

Trabzonspor’un, ne olduğu net belli olmayan gurbetçi oyuncuları yerine, Tolunay Kafkas’ın da mutlak olur vermesiyle 1461 den alınacak 6-7 oyuncunun A takıma maliyeti yıllık toplam olarak ancak 2,5 milyon lira olacak iken, sadece 2,5 milyon lira gibi bir parayı Henrique gibi bir oyuncuya yatırmak,intihar dan başka ne olabilir ?

Kaybedilecek bu değerlerimizden yarın pişman olmamak için, tüm camia bu konuda elini taşın altına sokmalıdır. 1461 takımının bir oyuncusu yıllık 150 bin liraya yüreğini ortaya koyuyor. Takımını en kötü günde bile satıp gitmiyor, zaten gidecek yeri yok ki, evi Trabzon’da ve Trabzonlu.

                                                                   *

Bu aşamada Mustafa Reşit Akçay ile kesinlikle yola devam edilmeli ve 2013-2014 UEFA mali disiplin planlanmasının  2014-2015 sezonunda yürürlüğe tam anlamıyla girecek olan, tüm süper lig kulüpleri gibi Trabzonspor’ un da bunu göz önünde bulundurarak, kendi öz kaynaklarına ağırlık ve değer vermesi gerektiğini düşünüyorum. 

Bu çocuklar değil miydi ? UEFA’da yoluna devam eden Fenerbahçe ve Şampiyonlar liginden zorla elenen Galatasaray’ı evinde mağlup eden, Sivas ve Bursa takımlarına evinde kök söktüren, neden önümüzdeki çiçek bahçesini görmeyip de, hep uzaklardaki kabak tarlasına bakarız .

Tamam,doğrudur . Sen Trabzonsporsun, takımında yabancı bir flaş isim de olacak ama etrafına bu bizim Trabzonlu yada yerli oyuncuları da  çoğunlukla serpiştir bakalım Galatasaray gibi, bak neler olur. Yabancıyı oynatamazsan , sözleşmesi  varsa, satamazsan da, gitmek istemese de, ondan sonra da dur uğraş, UEFA’nın disiplin kuruluyla yada tazminat yememek için mahkemelerde…

                                                                  *

Önümüzdeki 2017 yılı, Trabzonspor’un 50.Yılı, bugünden itibaren o yılın Mayıs ayı sonuna şampiyonluğu hedef olarak koymak gerekiyor. 1461 takımını yok etmeyin. Bu düşünceler bir ütopya değil, bir hayal değil, bir rüya değil. Bir yönetim toplantısında karar defterine yazılacak  bir karar maddesi kadar yakın.

Barış Memiş, zaten  A takımın oyuncusu, ayrıca  bir Emrullah Kokoç, bir Abdülkadir Öztürk, bir Gökhan Alsan,   bir Göksu Alhas , bir Caner Osmanpaşa, bir Torric Jebrin , bir Mehmet Kuruoğlu, bir Kadir Keleş , bir Mustafa Tiryaki, ve bir Yusuf Erdoğan’ı ,bu süper ligde hangi takım almaz soruyorum ?

Hiç olmazsa bu çocuklar, Trabzon’dan İstanbul’a kaçan bazı oyuncular gibi, seni para için, gönlünü eğlendirmek için, İstanbul geceleri için, yarı yolda bırakmaz, satmaz ve kaçmaz.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR