Trabzon’da 24. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali başladı

Trabzon’da 24. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali’nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Trabzon’da 24’üncüsü düzenlenen Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali’nin açılış töreni yapıldı.

Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, AK Parti eski Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi ve vatandaşlar katılım sağladı.

Açılış töreninde Meydan Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Trabzon’da 24. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali başladı

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı “Bu festival bizler için çok önemli. Hayırlara vesile olmasını diliyorum ve sözü Bakanıma bırakıyorum.” şeklinde konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise açıklamalarında “Sizleri tebrik ediyorum. Kültür ve sanat derinliğimizi biraz daha duyurmamız geliştirmemiz gerekiyor. Ankara'daki etkinliği daha kültür ağırlıklı yapmak istiyoruz. Trabzon'da etkinlikler yapmak istiyoruz. Kendimizi geliştirecek bir sürecin başlangıcı olmasını diliyorum. Bu sektörde gelişmiş yetişmiş bir sanatçımızsınız. Çalışmalarınız bütün bölgemizi etkileyecek. Saha çok kültür etkinliği daha çok turizm etkinliği yapılmasına vesile olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Başkan Genç ise sosyal medya hesabında o anları "Bir milletin güzel söyleyiş kudreti edebiyatında, edebiyatın da en canlı ifadesi tiyatrosunda belli olur. Devlet Tiyatroları’nın düzenlediği 24. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali’nin açılış törenine katıldık." notuyla paylaştı.

Prömiyeri bugün (2 Mayıs) saat 20.00 da Trabzon Devlet Tiyatrosunun Puntila ağa ve Uşağı Matti ile Haluk Ongan Sahnesi'nde başlayacak olan festival, 15 Mayıs Çarşamba günü sona erecek.

Trabzon’da 24. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali başladı

Trabzon’da 24. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali başladı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler