Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Buyrun Yandan Yakın!

Turgay Beşyıldız- MANİSA’dan yazıyor

19 Mayıs stadyumu nasıl bir Süper Lig takımına ev sahipliği yapıyor, hayret!..

qwqq-001-001-001-001-001-001-001-001-001.jpg

Futbolculara dünyanın parasını harcayan yönetimler, maç oynadıkları stadyumların tel tel döküldüğünün sanırım farkında değiller. 

Hele basın tribünü tam bir rezalet. İletişim, internet sıfır.

Sahanın zemini ise bizim Holomana’da ki  Abdurrahman aganın tarlası gibi. 

Haftada bu zeminde 3 maç oynanıyormuş. Buna zemin mi dayanır?

Akhisar, Göztepe ve Manisa aynı zeminde oynuyor ve çok bilmiş TFF seyrediyor.

Artık tek hedefi UEFA’ ya katılabilmek için İlk 4‘e girme mücadelesi  olan Trabzonspor ‘un halini ve sahaya çıkan ilk 11’ini seranomi de gördüğümde zaten buz kestim.

O ana kadar stadyuma üsten aşağıya bakan Spil dağının eteklerinden gelen kar soğuğu bile kıble esintisi gibi kaldı.

*

Devre arası 1461 Trabzon takımına verilmek istenene Fatih Atik  11’de, son haftaların iyi ismi Aytaç  kulübede, Erkan ile biraz da hasta formatında olan Özer’de yedek kulübesinde. İnanılır gibi değil.

Zaten 7 oyuncun yok. Cavanda cezalı, Aykut hasta, Cardozo, Güray, Mehmet, Onur ve Mustafa sakat.

Trabzonspor sahaya çıkmış, takımda Trabzon’dan iki oyuncu var Yusuf Erdoğan, Muhammet Demir. İlk kez bir arada oynayacak olan bir 11… 

Bosingwa aylar sonra Bordo mavili takımda ve kaptan olarak sahada. Bosingwa ilk maçında Muhammet Demir ve Yusuf ile takımdaşlığı, ekip ruhunu motive etmeye çalıştı.

Öyle bir 11 var ki sahada, Trabzonspor tek puan alsa altın, 3 puan alırsa kaşıkçı elması bulacak cinsinden…

*

Trabzon takımının giydiği forma  tam bir NIKE rezaleti. Rahmetli dedemin içten giydiği beyaz atlet gibi. Bilmiyor musunuz? Bordo mavili çubuklu forma maç alır. Halen daha bu formayı yaptırmıyorsunuz . Bu kulübün ve taraftarın forma zevkini NIKE  belirleyecekse, yazıklar olsun. 

Taraftar demişken, gurbetçi gençler yaklaşık 500 kişi ile tribünde takımlarına desteğe gelmişler, sağ olsunlar.

Bu hafta İlk 4’te olan takımlardan Fenerbahçe yenilmiş, Başakşehir ile Galatasaray berabere kalmış, fırsat ayağına gelmiş ama bu takım veya bu 11. Bu mantalite ve bu diziliş ve bu eksik kadroyla maç alabilir mi çok zor.

*

Sahada 2 Brezilyalı vardı, rakip takımlardaydılar, ikisinin de numarası -2- isimleri de aynı, Douglas ama ilk golü atan yeşil siyahlıların Douglas’ı oldu. 

Trabzonspor’un bugünkü istekli  isimlerinden , Bosingwa, Marin ve Yusuf’un yanı sıra yeni transferi Muhammed Demir ‘in golünün oyuna denge getirmesi hiç fena olmadı.

Ardından Rodellega’nın kafa vuruşu yan direkten geri gelince, konuk ekip için bu ballı kaymak oldu.

Yusuf’un aynı ilk yarıda skor 1-1 iken, 23.dakika da düşürülmesi tartışılır. 

Tribünde önümüzde monitör yok tekrar izleyemedik. Başta dedim ya, Manisa 19 Mayıs Stadyumu, BAL Ligi takımlarına ait sanki.

*

Güneşli ama soğuk bir ortamda oynanan karşılaşmanın 2.yarısında daha derlenip toplanan Trabzonspor, bu eksik 11 ine rağmen belki de 2.golü bulacaktı ama düşen 2-3 önemli fırsatı da sonuçlandıramadılar.

Yusuf’un ilk yarıda düşürülüşüne ‘es’ geçen Halis Özkahya denilen zat!..  Rodellaga’nın pozisyonuna penaltı vermekte hiç tereddüt etmedi. Aynı Rodellega takımına galibiyet vuruşunu yaptı.

90 dakika biterken hakemle sözlü diyaloğa giren Bordo mavili Douglas’ın yediği kırmızı kart’ta bu mağlubiyetteki hesabın bahşişi oldu. Üstelik fena da oynamamıştı.

Üç genç oyuncu Yusuf Yazıcı, Muhammet Beşir ve Akakpo’nun bu ortamda oyuna girmeleri de sonucu değiştirmedi. 

Akhisar taraftarı ‘’ Trabzon kümeye ‘’ diye bağırdı. Bilmem bu hoşunuza gitti mi?

Kulübe Genel Müdür yardımcısı alacağınıza, teknik adamlar konusunda isimlerle fazla oynama dersinin eğitimini alın.

Daha öncede defalarca yazmış ve defalarca söylemiştik.

Dereyi geçerken at değiştirmeyin diye. Ama dinletemedik

Şimdi oturunda, yandan yakın!..

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR