Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Bu bir ilk oldu

Bir kere Napoli  ile Trabzon takımı arasında şunu gördüm.

Adamların ilk 11’inde tek bir İtalyan  var. 23 numaralı Gabbiadini, diğerlerinin hepsi İtalya dışından.

Trabzon takımında ise  Erkan’ı saymazsak 3 tanesi yabancı diğerleri yerli.

Ayrıca  sahadaki  fizik-kondisyon  üstünlüğü, gözle görülür bir şekilde yüzde yüz  Napoli çok üstündü. Napoli takımının toplam piyasa değeri zaten , Bordo mavililerin 3 katı.

*

Adamların kendilerine göre yabancı oyuncuları öyle kaliteli ki, bizimkilere bakınca şöyle bir aradaki farkı ister istemez görüyorum.

İtalyanlar bizim verdiğimiz paralar kadar olan miktarla kaliteli yabancı oyuncuyu almış, Trabzon takımı ise aynı bedellerle neleri almış, net olarak ortaya çıkıyor.

Düşünebiliyor musunuz ?  Arjantinli Higuain’in karşısında Fatih Atik yada  ninem gibi oynayan İshak Doğan… Sakatlıktan çıkmış ayakta zor duran Bosingwa, zayıflıktan  ve güçsüzlükten koşarken sallanan, neredeyse   düşecekmiş gibi, ayrıca kemik yapısı incirin dalı gibi olan Erkan Zengin.

Sağdan soldan istediği ortaları alamayan daha doğrusu orta gelmeyen Cardozo, gelse de bu gece fark etmeyen Cardozo.

Orta sahayı rakibe kaptıran Soner  ile  Sefa …Topu alıp rakip kaleye dripling ile inmek yerine  olmayacak bir yerden orta atarak sorumluluktan kaçan Sefa.

Aykut, Özer, Hakan ile Medjani  o zaman ne yapsın ?

*

Anladık Constant ile Mehmet cezalı. Onur, Belkalem, Waris ,Yatabare  Yusuf sakat. Ferhat Mustafa, Deniz, Uğur ve   Aytaç  ise UEFA listesinde yoklar.  Yedek kulübesinde ise sadece 4 kişi var  Musa, Zeki, Salih ve kaleci İbrahim.

Anlayacağınız  Karadeniz ekibi bu maçta sahaya 18 kişilik kadroyla bile çıkamadı. Rakip ise  tam tesisat savaşa hazır.

O zaman ben ne yapayım bu alacakları transfer paralarını bile hak etmeyen bazı oyuncuları…

Yazıktır, günahtır, bu kulübe ve bu tribünleri bu sezon ilk kez dolduran ve de görevini  90 dakika boyunca yapan bu taraftarlara.

*

İtalyan ekibi, 150 kişilik taraftar  grubuyla  gelmiş. Oyun başlar başlamaz defans bloğunu ve orta sahasını dörtlemiş ve ileri uçta  Arjantinli Higuain ile  takımındaki tek İtalyan Gabbiadini bırakarak , oyunu istediği gibi forse etti.

Mavi beyazlılarda özellikle defans bloğundaki boy ve güç oranı mükemmel. Bordo mavililerde ise  Aykut, Medjani , Hakan ve Özer’i sahanın dışına al, diğerleri  sanki sabah, akşam bu maça tarhana  çorbasıyla hazırlanmış gibiydiler.

Üstelik Bosingwa’nın niye sağ kanat da , Medjani’nin niye stoperde, Salih’inde niye ön liberoda başlamadığını sormak lazımdı Ersun hocaya.

*

Zeki Yavru, aylar sonra ilk kez formasına son 5 dakikada olsa kavuştu.  Bu tribünler  acaba kendi Trabzonlu evlatlarına saha içinde yaptıkları hakareti başkalarına niye yapmazlar ? yapsınlar da demiyorum ya gerçi..

Her şey bir  tarafa Trabzonspor 120 maçlık Avrupa serüveninde, sahasındaki en farklı mağlubiyeti bu 4-0 ile aldı.  Zaten Ersun hoca maça çıkmadan mağlubiyeti kabullenmiş gibiydi . ‘’14 kişi ile çalışıyoruz’’ diyerek,  sahaya çıkardığı 14 kişinin motivasyonunu  duvara çarptı.

Onlarda kafadan teslim bayrağını çekti.  İlk golde zaten  6. dakikada Brezilyalı  Henrique’den geldi.

Oyunun  85.dakikasında ki penaltı ise gerçekten düşündürücüydü .Belçikalı  Mertens  ceza alanı dışına  doğru çıkarken, Fatih’in onu düşürmesine aklım almadı. Allah’tan  Mertens penaltı atışında  topu dışarı vurdu.

*

Son saatlerde adeta piyangodan çıkan Rus hakem Vladislav Bezborodoz iyi maç yönetti.

Hiçbir şey zoruma gitmedi de şu uyuz olduğum teknik adamları  Rafael Benitez ile bu farklı mağlubiyetin tadılması bana çok dokundu.

Bir takım mağlup olabilir ama bu kadar kendini ezdirmez. 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR