Salih Çamoğlu

Salih Çamoğlu

Birleşmeden başka çare yok!

Trabzon Valiliği Dernekler Masası amiri hafta sonu yapılacak olan Trabzonspor genel kurulu üye hazirun listesine son şeklini verirken, Başkan Haciosmanoğlu döneminde kulübe yapılan usulsüz üyelerin bu kongrede oy kullanamayacağına hükmetmiş.

Elindeki kulüp tüzüğünün dışında hukuki bir yetkisi olmayan Trabzonspor Divan Başkanlığı da son yapılan üyelerin oy kullanmasının mümkün olmadığını söylüyor.

Trabzonspor kongresinin en avantajlı başkan adayı Muharrem Usta ise Haciosmanoğlu  bin 800 oyla yarışa başlarken biz sıfırdan başlıyoruz serzenişinde bulunarak, her an için yasa dışı üyelere oy kullandırılmasından korkuyor.

Ya bir mahkeme kararı ortaya çıkar da bu üyelerin oy hakkı vardır denirse diyerek çekincesini kamuoyuyla paylaşıyor.

Bu yakınmanın karşılığı olarak Dernekler Masası’nın onayladığı hazirun listesinde herhangi bir hukuki kararla değişiklik olmaması için ortaya çıkacak garabet bir hukuk kararını yok saydırmak için Trabzonspor Denetleme Kurulu’da mahkemeye gitti.

Ve yasal olmayan üye kayıtlarına itiraz etti, oy kullanamayacaklarına dair tüzüğü, Dernekler Masası’nın kararını Divan Kurulu’nun görüşü ile Yargıtay içtihatlarından örnekler sundu mahkemeye.

Ancak, ilgili mahkeme Trabzonspor Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Ören’in açtığı davayı da sonuçlandırmadı.

Kanuni ve hukuksal açıdan hazirun listesine bakıldığında ortada sorun görünmüyor, Haciosmanoğlu’nun bindirilmiş kıtaları oy kullanamayacak.

Ancak, ya son anda bir mahkeme kararıyla sonradan kayıtlı delegeler de oy kullanabilir diye bir mahkeme kararı ortaya çıkarsa korkusu var.

İşte bu ihtimal için ve her ihtimal için, başkan adaylarından Muharrem Usta ile Celil Hekimoğlu birleşmek zorundadır.

Bu iki ismi bu hafta içinde birleştirmek için her türlü çaba harcanmalı.

Dönüşümlü başkanlık olmaz ancak bu dönem hangisi başkanlık yapacaksa adaylıktan feragat eden başkan adayı bu başkandan sonra en güçlü aday olarak potansiyel görev bekler, kendisine gelecek için seçim güvencesi verilir.

Trabzonspor bir daha İbrahim Haciosmanoğlu’nun eline kalırsa, maddi olarak tamamen batmış, sonuçsal olarak dibe vurmuş alt liglere düşmüş, marka değeri ve itibarı sıfıra çıkmış, futbol kamuoyu tarafından öcü görülen itibarsız bir takım olur.

Trabzonspor’a sahip çıkmak, hem de şimdi, yani 5-6 Aralık genel kurulu öncesi Haciosmanoğlu’na bu kulübü yeniden teslim etmemektir.

Bunun için birleşme şarttır.

Bize göre samimi Trabzonsporlu iseler Haciosmanoğlu dışında dört başkan adayı güçleri ne olursa olsun ama mutlaka bir çatı altında birleşmelidirler.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR