Erol Önsel

Erol Önsel

Basketbol direnci

Türkiye Basketbol Ligi’nde oynuyorsanız hiç unutmamanız gereken en önemli konu takım olarak direncinizi maç boyunca diri tutmak olmalı. Eğer bu kriteri unutursanız maç kazanmanız da tesadüflere  kalır. Trabzonspor Medicalpark, karşılaşmaya bu anlayışla başladı. Fakat rakibin, maçın başında, kazanmak için olmazsa olmaz bu gerçeği benimsemediği çok net görüldü. Royal Halı Gaziantep, gerek savunmada, gerekse hücumda son derece yumuşak bir maç başlangıcı yaparken, takımımız karşılaşmanın ne kadar önemli olduğunu algılayarak sahaya çıktı. Savunmada özelikle ilk iki periyot son derece sert ve dengeli olan Medicalpark Trabzonspor, sürekli dışarıdan oynamaya çalışan rakibinin hücum direncini kırarken, rakibin yumuşak savunması karşısında da kolay sayılar buldu. Özelikle Tarence Kinsey ilk iki periyotta rakibin savunmadaki tüm çabalarını boşa çıkardı. Şutör özeliğinin yanında sırtı dönük de oynayabilen Kinsey, ilk yarıda 10 sayı, 2 top çalma ve 3 rebondluk performansla son derece etkiliydi. Yine ilk yarıda Velickovic çok kritik 2 üç sayılık isabetle rakibin ayakta kalmasını önledi.

                Fakat basketbolda unutulmaması gereken en önemli kaide, maçın son korna çalana kadar bitmediğidir. Eğer skor ve oyun üstünlüğünüzün cazibesine kapılırsanız her an rakibi oyuna ortak edeceğiniz gerçeğini aklınızdan çıkarmamanız gerekir. Neyse ki ilk yarıyı 2 sayıyla kapatan Dwight Hardy, ikinci yarıda takımda  liderliği üstlenerek maçın kazanılmasında önemli rol oynadı. Rakibin boyalı alanı fazla kullanmaması rebound üstünlüğünün takımımızda olmasını sağladı. Fakat çoach Nenad Markovic’in de çok fazla yakındığı top kayıpları bu hafta yine takımızda sorun olmaya devam etti. Genel ortalamaya baktığımızda ligde 13.2 top kaybıyla oynayan takımımız, dün akşam da 15 top kaybı ile karşılaşmayı tamamladı ki bu ligdeki bir çok takım ortalamasının üstünde. Bir diğer önemli istatistik de oyun kurucumuz Darius Odom’un 5 top kaybıyla toplam top kaybının üçte birini yapması oldu.

                Ligdeki sıralama adına çok önemli bir karşılaşmayı zor da olsa galibiyetle tamamladık. Fakat unutmamamız gereken en önemli konunun oyun direncimizi karşılaşmanın sonuna kadar diri tutmamız gerçeği olduğudur. Özelikle oyunun son bölümlerinde çok zorlanarak kazandığımız bu karşılaşma örnek alınmalı ve her maçın böyle kazanılamayacağı gerçeği aklımızın bir köşesinde sürekli bizi uyarır halde bulunmalıdır. 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR