Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Barış ile barışmak !..

Bir kış günü,1990 yılının Ocak ayın da Trabzon’da dünya ya geldi.

Babası Telekom’da görevli ,annesi ev hanımı ,bir ağabeyi var,bilgisayar bölümü mezunu KPS sınavına girdi ,binlerce kişi gibi yıllardır atama bekliyor.

Trabzonspor’un minik takımında futbola başladı. Yıldız,genç ve paf takımlarında forma giydi.

Ersun Yanal, Trabzonspor’un başında iken,2007 yılının Ocak ayında, yani sezonun devre arasında onu 17 yaşında, A takım kadrosuna aldı.

*

A takım formasını 3 yıl sırtladı. İlk golünü bir kupa maçında D.Ç Karabükspor’a attı.

Ersun Yanal‘ın haricinde, bu kısa süre zarfında  Hugo Bross,Ahmet Özen,Şenol Güneş ile çalıştı.

A milli takım hariç 70’in üzerinde Ay yıldızlı formayı giydi.

Diyarbakırspor’ a transfer olurken,son anda kendini İzmir’in Trabzonspor dostu kaf-kaf ekibinde Karşıyaka takımında buldu.


 

*

Karşıyakaspor’da ,Trabzonspor’dan kiralık oyuncu olarak Bank Asya 1.liginde bir sezon forma giydi. Çoğu maçta takımını sırtladı. Kırmızı-Yeşil bu güzide forma altında, 3 gol rakip filelere bıraktı.

Sezon bitimine doğru,bir Giresunspor maçı sonrası, takımlarının içerisinde biri kendi diğeri Mustafa Sevgi olan  2 oyuncuda yapılan bir doping testinde,idrarında rastlanan enerjik içeceğin de bulunan maddeler yüzünden başı sıkıntıya girdi.

*

Trabzonspor’la  2015 yılının mayıs ayına kadar mukavelesi olan genç oyuncu, bu doping testi sonunda iki yıl futboldan men cezası aldı.

Ardından sıkıntılı günler başladı. Aylar sonra UEFA tarafından kabul edilmemiş futbol liginin olduğu, KKTC’nin alt düzey seviyesindeki 1.liginin şampiyon takımlarından Çetinkayaspor’da oynayabilir görüşüne varıldı. En azından idmansız kalmaz diye bu takıma transferi yapıldı.

Rakiplerinin güçlendiğini gören diğer KKTC takımları yan çizdi. Çetinkayaspor’u, hem KKTC Futbol Federasyonuna ve TFF’na sözlü ve yazılı olarak şikayet etti.

Hakkı olmasına rağmen, baskılara dayanamayıp çekingen ve ürkek bir tavır sergileyen Çetinkayaspor “pes” dedi ve daha önce maddi ve manevi olarak anlaştığı bu oyuncudan  ‘’ Kusura bakma be bilader ‘’ diyerek,kestirmeden vazgeçti.

Oda aldığı peşin ücreti geri verdi ki,bu tartışılır ve ilk uçakla direk Trabzon’ a döndü.

*

Askerlik ve ordu milli takımı mı ?  Yoksa,kuzey Kıbrıs dönüşü iyi bir teklif aldığı Güney Kore’de ki Kyang FC takımımı derken, Güney Kore’de de oynayamaz haberi geldi.

Bu çocuk,sanki terör suçu işlemişti !..

Bütün kapılar yüzüne kapandı,kendisine vebalı muamelesi yapıldı.Evde aile fertlerinin tümünün huzuru kaçtı.

Trabzon’un Erdoğdu semtinde yıllarca kira da oturduktan sonra, Trabzonspor’dan aldığı ilk transfer bedeli ile 1 No’lu Beşirli’de bir daire almıştı. Henüz daha evinde huzurlu bir gece geçiremedi. Karşıyaka takım kaptanı Tolga‘nın maç öncesi dağıttığı enerji içeceğini gazoz niyetiyle içti. Marketlerde satılıyor zaten,isterseniz alıp sizde içebilirsiniz. Ne bilsin ki bu gazoz un içinde sporculara enerji veren yasak toksinler var. Adam Cerrahpaşa Tıp fakültesi mezunu değil ki,Trabzon Lisesi mezunu…

*

Trabzonspor’ un pilot takımı 1461 Trabzon’da idmanlara çık, ortak görüşüyle 1461 Trabzon kulübünde karar kılındı.

Şenol hoca, her nedense bu oyuncunun konusuyla ile pek ilgilenmedi veya ilgilenemedi.

Trabzonspor’da As Başkan Nevzat Şakar bilgisinde, profesyonel İşler Sorumlusu Caner Çuvalcıoğlu ve  İdari Genel Sekreteri Metin Kazancıoğlu ona yol gösterdi.

1461 Trabzon takımının Teknik adamı ve alt yapıdan eski antrenörü Mustafa Akçay bu oyuncusuna sahip çıktı. Kol ,kanat gerdi “ Gel benle arada bir antremanlara ve çift kalelere çık cezan bitene kadar “ dedi.

Cezasının dolmasına,şu günlerde tam bir yılı kaldı.

*

Şimdi kendisi, Mustafa Akçay hocanın verdiği bir programla, bir yıl resmi müsabakalardan uzak olarak hazırlanacak ama bana geliyor ki, çim sahalara döndüğünde kim ne derse desin, daha olgun,daha pişmiş,daha akıllanmış olacak.

Hücum oyuncusu sıkıntısı çekildiği bu yıllarda, belki de ilaç olacak.

Artık hep ya ‘var’ olacak, ya ‘yok’ olacak. Buna tabi en iyi kendisi, yani Barış Memiş karar verecek.

*

Gökdeniz Karadeniz’de aylarca ceza almıştı iddia oyunlarına bulaşmaktan,daha kötü bir suç yani,sonra döndü Trabzonspor’a milyonlarca euro kazandırarak Rubin kazan’ a gitti.

Barış’ın suçu ise marketlerde satılan enerji içeceğini, içerisinde doping maddesi olduğunu bilerek yada bilmeyerek içmek.

Genç oyuncuları kaybetmek kolaydır baylar,bayanlar,gelin onları kazanalım,asmayalım,

hoşgörülü olalım,toplumun önüne atmayalım. Bazen de kendimizi onların yerine koyalım.

Trabzonspor’lu Barış ile artık barış içinde olmanın kime zararı olabilir ki ?

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR