Prof.Dr. Osman Bektaş

Prof.Dr. Osman Bektaş

Aziz Yıldırım ve İbrahim Hacıosmanoğlu

tek.jpg

2-057.jpg

3-022.jpg

Ulusal gazetelerin internet sayfalarına göz attığımızda birinci sırada flaş haber olarak spor, ikinci sırada terör, daha sonra sırasıyla siyaset, entrika, cinayet vb. diğer haberleri izliyoruz.

Bilimdeki gelişmeler ise sayfanın en alt köşesinde küçük punttalar arasında kayboluyor.

Böyle bir gündem sıralaması bir bakıma ulusal kültür düzeyimizi ve tercihlerimizi yansıtmıyor mu?

Türkiye de işsizlik oranı çok daha düşük olsa, ekonominin ve sanayinin çarkları daha hızla dönse, bilinçlenme ve aydınlanma baş döndürücü şekilde artsa, gazetelerin gündem sıralaması değişmez mi?

Elbette değişir.

Çünkü görsel ve yazılı medya, yani gazeteler ve televizyonlar, toplumun nabzını çok iyi ölçmekte ve haber sıralamasını bu ölçütler doğrultusunda halka servis etmektedirler.

Sanat ve kültürel faaliyetlerinden veya programlardan hiç söz etmiyorum.

Çünkü bu değerler bilimsel haberlerinde gerisinde kalıyor.

21. yüzyılda bilime yön veren ülkeler Klasik Fiziğin yerini almağa çalışan Kuantum Teorisinden ve Paralel Evren kavramlarından söz ederken, Türkiye’nin flaş haber manşetinde, spor gündeminde, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Trabzon Sporun Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ilgili haberler yer almaktadır.

Yeri gelmişken.

Gerçekten çok şaşırtıcı, anlaması ve anlatılması zor olan Kuantum Teorisine göre katı bir madde olarak gördüğümüz herhangi bir şey, aslında bulunduğu ortamda dağınık haldeki enerji topluluğudur.

Başka deyişle baktığınızda veya gözlediğinizde bir yerde bir madde halinde görülen herhangi katı bir şey, bakmadığınız zaman aynı ortamda dağınık enerji kütlesidir.

Teşbihte hata olmaz.

Trabzon da Hacıosmanoğlu’na muhalefet yapanlara naçizane bir önerim var.

Kuantum Teorisine göre başkanlık koltuğunda oturan Hacıosmanoğlu’na sürekli bakıp, gündemde tutarsanız, onu daima koltuğa yapışık bir kişi olarak görürsünüz.

Ancak onunla ilgilenmeyip, onu gözlemezseniz, Hacıosmanoğlu dağınık bir enerji durumuna geçer.

Öte yandan, Kuantum Teorisi Hacıosmanoğlu tarafından muhalefet için kullanılırsa elbette aynı sonuç kaçınılmazdır……….

Aslında amacımız bu hafta sonu spor fanatiklerine azıcıkta olsa spor gündeminden farklı olarak Kuantum Teorisinin temel ilkelerinden bahsetmek, onları birazda olsa düşünmeye sevk etmekti.

Çünkü ünlü düşünür Rene Descartes’in batı rasyonalizmin kurucu elementi olan felsefi sözü şöyle der:

"Cogito, ergo sum"

“Düşünüyorum, öyleyse varım”.

Bu vesile ile

Katkılarınızdan dolayı

Teşekkürler Sayın Yıldırım.

Teşekkürler Sayın Hacıosmanoğlu.

Her ne kadar sürçü lisan ettiysek af ola.

4-011.jpg

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR